Sjeldne ostespesialiteter fra TINE på menyen under årets NHO-middag
Det er Bocuse d’Or Norge som er kulinarisk rådgiver for NHOs årsmiddag, og de har satt sammen en meny med bærekraftige, norske råvarer av høy kvalitet. Middagen er en del av NHOs årskonferanse, med tema «Neste trekk».
God smak er verdt å vente på
I Norges eneste ostebank på Jæren ligger de utvalgte ostene Jarlsberg®, Norvegia®, Edamer og Sveitser til langtidslagring i minst tre år. TINE-ostene servert på NHO-middagen er lagret i hele 5 år.
– Ostene blir fulgt opp av erfarne fagfolk som henter ut smakspotensialet i hver enkelt ost. Det tålmodige håndverket gir uttelling som verdens beste kokker vet å sette pris på, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.
Resultatet er en oster med unik smak. Typiske kjennetegn for Jarlsbergosten er de såkalte «tårene» i hullene. De er et sikkert tegn på at den har modnet over mange år, for å oppnå den fyldige smaken det er vel verdt å vente på.
Spesialitet fra Dovre
Hvitmuggosten Snøhetta står også på menyen. Osten er ystet på geitemelk og kumelk, og har en pikant smak med en mild og rund avslutning.
– Snøhetta er utviklet av 12 dedikerte ystere ved TINE meieriet på Dovre i Gudbrandsdalen. Osten har blitt hedret med Spesialitetsmerket "Unik Smak" fra Matmerk, sier Hovland.
Snøhetta er nydelig på ostefatet og som en varm dessert. Prøv med usaltet kjeks, fiken, honning og nøtter. Serveres romtemperert.
En historie om norske råvarer
Som kulinarisk rådgiver til middagen har Stiftelsen Årets kokk (Bocuse d’Or Norge) tolket tema for årets konferanse Neste trekk, og utviklet en meny basert på sentrale bærekraftsutfordringer, god smak og matglede.
– Menyen til NHOs årsmiddag forteller også en historie om norske råvarer som enten er til overs eller som ikke tas fullt ut i bruk. Hver eneste rett er laget med tanke på at en eller flere av råvarene har viktige bærekraftsbudskap i seg, og at råvarene kan gjøres til god mat av gode kokker. Maten skal pirre nysgjerrigheten, og oppnå oppdragsgiverens mål om å skape en behagelig atmosfære og et interessant og godt måltid som en ramme for de gode samtalene, sier Gunnar Hvarnes, som er faglig leder for det norske Bocuse-akademiet i Stiftelsen Årets kokk, til Hotellmagasinet.
Bilder
Om TINE SA
TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.
Følg pressemeldinger fra TINE SA
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra TINE SA
Fortsatt to meierier i Finnmark27.1.2021 14:00:11 CET | Pressemelding
Styret har i dag konkludert med å ikke gjennomføre utredning av meieristrukturen i Finnmark nå. I stedet settes det i gang forbedringsprosjekter.
Produksjonen ved TINE Meieriet Sem fortsetter2.12.2020 14:30:00 CET | Pressemelding
Konsernstyret har i dag vedtatt å opprettholde produksjonen ved TINE Meieriet Sem. Det betyr at det fortsatt blir både produksjon, lagerdrift og distribusjon i Tønsberg.
Julens produkter fra TINE25.11.2020 14:57:46 CET | Pressemelding
Årets jul blir spesiell på mange måter, men nettopp derfor er det kanskje ekstra viktig å hygge seg og ta vare på den gode julestemningen. TINEs produkter har en lang tradisjon for å være en viktig del av julematen for mange, og julen i år er ikke noe unntak. Både den tradisjonsrike Edamerosten og Julebrunosten fra Lom og Sjåk er en del av årets julesortiment fra TINE.
TINE sparer miljøet for tonnevis av plast med ny emballasje23.10.2020 10:29:51 CEST | Pressemelding
TINE går i bresjen for å endre matbransjens bruk av unødvendig plast. Meieriselskapet har lansert flere nye emballasjeløsninger som vil kunne redusere TINEs plastforbruk med over 700 tonn hvert eneste år. Nå håper TINE at papirsugerør og treskjeer er deres nye miljøsmarte løsninger.
Årets Matglede-vinnere er kåret22.10.2020 15:28:24 CEST | Pressemelding
Matbutikker og bedrifter over hele landet har deltatt i den prestisjetunge konkurransen om hvem som skaper mest matglede for kundene sine. Beitostølen Helsesportsenter stakk av med seieren i Årets Matgledebedrift, mens Coop Mega Kolbotn og Rema 1000 Skogen sikret seg førsteplassene i kategoriene fullsortiment og lavpris i Årets Matgledebutikk.