Forbrukslån.no

Sjekk dette før du tar opp forbrukslån

Del

Du har kanskje behov for penger til et bestemt formål, og har funnet ut at forbrukslån er den beste løsningen for deg. Likevel er det noen ting du må undersøke før du går inn på en låneavtale. Vi hjelper deg gjennom de viktigste vurderingene du må foreta før du signerer en låneavtale.

Undersøk alltid hvilke tilbud du kan få av de ulike bankene og sammenlign rentene du får tilbudt. Effektiv rente viser deg den faktiske kostnaden på lånet.
Undersøk alltid hvilke tilbud du kan få av de ulike bankene og sammenlign rentene du får tilbudt. Effektiv rente viser deg den faktiske kostnaden på lånet.

Sjekk hvilken bank

Det første du må finne ut er hvilken bank du skal ta opp forbrukslån i. 

De fleste av oss har allerede en bankforbindelse vi benytter. Da er det naturlig å først undersøke vilkårene for forbrukslån der. Bankene utfører alltid en kredittsjekk og vurdering av hver enkelt kunde. Dersom du allerede har et godt forhold til banken din kan det bety at de vil tilby deg en bra avtale på bakgrunn av din kundehistorikk.

Det er likevel ikke sikkert at de er i stand til å gi de beste betingelsene. Derfor bør du uansett sammenligne tilbudet du får derfra med andre banker. Det finnes flere banker som spesialiserer seg på forbrukslån. Så selv om du allerede bruker en bank, kan det hende du ender opp med et bedre tilbud fra en mindre, men mer spesialisert, bank.

Det finnes også en del nettsider som tilbyr sammenligning av forbrukslån, og som tilbyr seg å finne det rimeligste tilbudet til deg. Siden du der bare trenger å sende inn en søknad, som de da benytter hos en rekke banker, kan det være tidsbesparende og effektivt for deg.

Sjekk renten

Det viktigste du må sammenligne hos bankene du får tilbud fra er renten. Lånerenten er individuell. Forbrukslån.no påpeker at det er årsaken til at du må søke om lån før du kan sammenligne tilbudene. De er en av aktørene som tilbyr seg å søke etter de beste betingelsene for deg hos en rekke banker.

Renten avgjør hva det vil koste deg å låne pengene. Du må sørge for å få oppgitt effektiv rente, fordi den viser den faktiske kostnaden. 

Renten på forbrukslån er generelt høyere enn på lån med sikkerhet, som for eksempel boliglån. Likevel kan renten variere mye. Derfor vil det kunne gi store økonomiske utslag for deg å sørge for å få det den aller laveste renten.

Hvilken rente du blir tilbudt vil avhenge både av størrelsen på lånet og av kredittvurderingen banken gjør av deg. Det er hovedgrunnen til at din faste bank muligens gir deg det beste tilbudet. Likevel er ikke det sikkert, så en sammenligning er grunnleggende viktig.

Sjekk betingelsene

I tillegg til renten må du også sammenligne kostnadene ved etableringsgebyrer og gebyrer for månedlige avdrag. De samlede kostnadene til månedlige gebyrer vil avhenge av hvor lang nedbetalingstid du har på lånet.

Derfor skal bankene oppgi en samlet kostnad for hele lånet. Det vil si hvor mye du alt i alt betaler tilbake for å låne den summen du ønsker. Dette er viktig å få opplyst. Det gjør det enkelt for deg å vite nøyaktig hvor mye det koster deg å kjøpe den varen eller tjenesten du tar opp forbrukslån til, og dermed å vurdere om det er verdt den kostnaden.

Sjekk egen økonomi

Både den totale kostnaden av hele lånet og det totale beløpet du skal betale hver måned er viktig for deg å være klar over. Da kan du lett sette opp et budsjett og vite med sikkerhet at du har råd til å betale ned lånet innen den planlagte tiden. 

Dersom du ikke har stort slingringsmonn igjen i egen økonomi etter at nedbetalinger til dette lånet er gjort, må du også tenke over at du i løpet av nedbetalingstiden ikke kan ta opp ytterligere lån, såfremt du ikke får økte inntekter.

Da kan du også legge inn kostnadene ved en noe høyere rente, for å se at du også vil kunne betjene gjelden din dersom renten stiger.

Denne sjekken over egen økonomi er alltid viktig forut for å ta opp et lån. Når det gjelder et forbrukslån er det ekstra viktig, siden det går med til en tjeneste eller en forbruksvare, og dermed ikke til eiendom som du eventuelt kan selge videre dersom du får problemer med å betale.

Forbrukerrådet har enkle nettsider hvor du kan finne råd om forbrukslån, og lese flere råd om hva det er viktig å tenke over før du signerer en lånekontrakt.

Nøkkelord

Bilder

Undersøk alltid hvilke tilbud du kan få av de ulike bankene og sammenlign rentene du får tilbudt. Effektiv rente viser deg den faktiske kostnaden på lånet.
Undersøk alltid hvilke tilbud du kan få av de ulike bankene og sammenlign rentene du får tilbudt. Effektiv rente viser deg den faktiske kostnaden på lånet.
Last ned bilde

Om Forbrukslån.no

Forbrukslån.no
Forbrukslån.noForbrukslån.no er en portal for sammenligning og vurdering av lån uten sikkerhet, inklusive refinansieringslån. Her kan besøkende finne nøkkeltall knyttet til rentenivå, aldersgrenser, inntektskrav og lignende. 

Følg saker fra Forbrukslån.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbrukslån.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Forbrukslån.no