KLP

SINTEF-ideer skal skape nye bedrifter

Del

Nytt samarbeid mellom KLP og SINTEF skal gjøre avstanden fra innovasjon til lønnsomt selskap kortere.

SINTEFs adm.dir Alexandra Bech Gjørv og KLPs konsernsjef Sverre Thornes.
SINTEFs adm.dir Alexandra Bech Gjørv og KLPs konsernsjef Sverre Thornes.

KLP og SINTEF inngår et nytt samarbeid for å skape innovative og bærekraftige bedrifter basert på løsninger som SINTEF har funnet gjennom forskning. Målet er å finansiere relativt umodne ideer i SINTEFs forskningsportefølje og utforske mulighetene for at disse kan utvikles til egne selskaper. 

Det betyr at KLP går inn med penger for å hjelpe ideer i den såkalte presåkornfasen. I denne fasen er det normalt svært få investorer som er interessert i å investere penger. 

- For oss er det viktig å være med å utvikle norsk næringsliv og bidra til å bære fram det som kan bli bedrifter som vi kan leve av i fremtiden. Derfor ønsker vi å investere i en forretningsidés tidlige fase der det normalt er svært få eller ingen investorer. Vi håper og tror at det vil bidra til at gode ideer ikke stopper opp på skissestadiet eller havner for tidlig i utlandet, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP. 

KLP går i første omgang inn med fem millioner kroner i samarbeidet. Hvert prosjekt eller idé kan låne inntil 1.000.000 kroner slik at de kan gjøre nødvendige undersøkelser for å se om det er verdt å utvikle idéen videre. 

Planen er at de gode idéene som utvikles og går videre til såkornfasen, vil få investert penger fra SINTEFs såkornfond. Også i dette fondet er KLP inne som investor. 

- SINTEF er veldig glad for å få på plass finansiering for å foredle råstoffet, som er de mange idéene våre, videre. Dette samarbeidet er et viktig bidrag i en fase der det normalt ikke er mye penger. Vi håper dette kan føre frem flere levedyktige selskaper, sier SINTEFs administrerende direktør Alexandra Bech Gjørv. 

Et eksempel på et selskap som har kommet ut av SINTEF er Pingme, som er en teknologi for å lokalisere det som kalles spøkelsesgarn i havet, det vil si fiskegarn som er gått tapt og som derfor forsøpler havet. Et annet er Minuendo som lager ørepropper som beskytter hørselen uten å gå på kompromiss med lydkvaliteten.

For mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver Glenn Slydal Johansen, tlf 93 03 79 76

Bilder

SINTEFs adm.dir Alexandra Bech Gjørv og KLPs konsernsjef Sverre Thornes.
SINTEFs adm.dir Alexandra Bech Gjørv og KLPs konsernsjef Sverre Thornes.
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg pressemeldinger fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KLP

Tise Basics vant POPPOPP i Glasmagasinet23.9.2021 12:57:57 CEST | Pressemelding

KLP Eiendom lanserte tidligere i år POPPOPP - et konsept som gjør det lettere for bedrifter, gründere og produsenter i startfasen å realisere sine idéer, uten å måtte forplikte seg til lengre kontrakter. Som en del av lanseringen arrangerte KLP Eiendom en konkurranse hvor gründere kunne sende en beskrivelse av sitt konsept og vinne gratis pop-up-lokale i Glasmagasinet på Stortorvet. Nå har vinneren blitt kåret!

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom