SINTEF

SINTEF fusjonerer med Trøndelag Forskning og Utvikling

Del

Eiermøtet i Trøndelag Forskning og Utvikling (TFoU) besluttet torsdag ettermiddag å akseptere SINTEFs tilbud om å fusjonere virksomhetene.

Direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF. (Foto: Morten Stene, TFoU)
Direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF. (Foto: Morten Stene, TFoU)

- Vi er svært fornøyde med beslutningen til TFoUs eiere. Nå ser vi fram til å utvide laget vårt med alle de ansatte i TFoU, sier Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF.

En fusjon med TFoU vil ytterligere styrke SINTEFs kapasitet innenfor samfunnsvitenskapelige fag i en tid der møtet mellom teknologi og samfunn er nøkkelen til økt bærekraft. 

Videreføre og forsterke

- SINTEF har allerede en betydelig forsknings- og innovasjonsportefølje på Innherred, der man har lyktes med å igangsette gode prosjekter både i industriklyngen i Verdal og på Mære landbruksskole og vi har allerede spennende prosjekter i samarbeid med Steinkjer kommune. Vi har to ansatte på InnoCamp i Steinkjer og samarbeider godt med de andre forskningsaktørene der, sier Bech Gjørv og viser til blant annet SINTEFs satsing på teknologi til agri- og næringsmiddelindustrien. Dette er et samarbeid som SINTEF ønsker å videreføre og forsterke i tiden fremover.

Fremtidens helsetjenester

Gjørv påpeker at TFoUs satsing på bærekraftig innovasjon og næringsutvikling særlig rettet mot regionens satsing på bioøkonomi og matproduksjon gjør at miljøet styrker sine forutsetninger for å bli en base for nasjonale og internasjonale prosjekter. SINTEF ser også at Steinkjer kommune og Trøndelag fylkeskommune er viktige aktører i flere av endringsprosjektene for å styrke folkehelse og samarbeid mellom primær- og spesialisthelsetjenestene. Dette passer godt sammen med SINTEFs konsernsatsing på forskning og innovasjon rundt fremtidens helsetjenester.

Sterkere forskningsmiljø

SINTEF har et godt samarbeid med Nord Universitet, blant annet ved at to professorer ved universitetet er tilknyttet miljøet som TFoU skal inngå i. Selv om universitetet nå går ut av TFoU som eiere, ligger forholdene til rette for et forsterket samarbeid også etter fusjonen.

- Vi er veldig glade for at denne fusjonen har fått slik bred støtte i TFoU, både blant ansatte og i styret. Det gjør at det blir både spennende og motiverende å sette i gang med å finne fram til gode forskningsprosjekter vi kan gjennomføre sammen i et større og sterkere forskningsmiljø. Vi håper og tror det vil merkes i regionen, Bech Gjørv.

Konsernsjefen er også svært takknemlige for den støtten Trøndelag fylkeskommune og Steinkjer kommune har vist i prosessen.

- Vi tror et godt samarbeid med lokale og regionale myndigheter vil kunne gi spennende prosjekter som kan understøtte regionens satsing på agriteknologi, bioøkonomi, samt helse og velferd.

Kontakter

Bilder

Direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF. (Foto: Morten Stene, TFoU)
Direktør Øyvind Skogvold, Trøndelag Forskning og Utvikling og konsernsjef Alexandra Bech Gjørv, SINTEF. (Foto: Morten Stene, TFoU)
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom