Appsonite Music and Apps

Sindre Tysdal og Helene Widheden slipper ny jule EP «Julens Glede»

Del

I desember 2019 slapp Sindre og Helene samarbeidsprosjektet «Julens Håp». En EP med norske og svenske julesanger. Nå gjør de det igjen og gir ut «Julens Glede» på Sindres label His Rest Records. Sindres døtre Nike og Ella er med også denne gangen.

Julens Glede Cover
Julens Glede Cover

På «Julens Glede» har Sindre og Helene gravd dypt i julesalmekista og blant annet funnet skatter som har noen hundre år på nakken. Salmer som har vært sunget i advent og jul til alle tider. «Det hev ei rose sprunge» er et godt eksempel på nettopp dette. Den tyske julevisa med tekst av den jærske presten Peter Hognestad, starter «Julens Glede». Det passer bra i forhold til coveret som viser det nesten fire meter høye Kvitsøykrossen. Korset har vært et seilingsmerke for sjøfarere i over tusen år. Vi kan leke med tanken om at nettopp denne salmen har vært sunget ved korset, kanskje ved forliket mellom Erling Skjalgsson og Olav Haraldsson i 1016?

Adventsalmen «Gled deg du Kristi brud», oversatt av presten Bernt Støylen, følger opp med konge og brud temaet. En menneskelig konge som kommer med håp og glede. Julens kjernebudskap. I tekstens siste vers tas barna med og på «Julens Glede» peker det fram mot neste julesang.

Sindre og Helene har til nå sunget norsk og svensk versjon på hverandre, men «Nu tändas tusen juleljus» gjøres i svensk versjon. Her får Helene god støtte fra Nike og Ella. Julen er en stor høytid for barna. Deres stemmer skal høres, og de gjør en flott innsats på Emmy Køhlers vakre julesalme.

«Jeg synger julekvad» avslutter «Julens Glede». Denne versjonen av «In dulci jubilo» fra 1300-tallet er oversatt av presten Magnus Brostrup Landstad. Dette englediktet handler om trøst og glede. Den vuggende rytmen, som var så karakteristisk for de folkelige julesangene fra senmiddelalderen, passer godt til bjellene som toner ut i julenatta.

Sindre Tysdal har som soloartist sluppet 6 singler, tre EPer og en juleplate. Alle instrumenter, innspilling, produksjon, promo, videoproduksjon osv. gjøres i His Rest Studio, ei lydisolert skrivestue i hagen.

Både Helene og Sindre bor i Strömstad. Sindre skriver også dikt, som legges ut på ulike sosiale medier. Her jobber han aktivt med å bygge relasjoner. Målet videre er å fortsette å gi ut musikk som spenner i intensitet og sjanger. Mest av alt vil han ut å spille konserter. I forbindelse med slipp av « Julens Glede» vil Sindre og Helene gjøre jevnlige strømmekonserter på Sindres Facebookside.

 «Julens Glede» er tilgjengelig på alle strømmetjenester 13. november.

Nøkkelord

Kontakter

Sindre Tysdal
Tlf: (0046) 768314047
E-post: his.rest.records@gmail.com

Bilder

Lenker

Om Appsonite Music and Apps

Appsonite Music and Apps
Appsonite Music and Apps
Bokfingvegen 39
2032 Maura

+47 90 53 15 68http://www.appsonite.no

Følg pressemeldinger fra Appsonite Music and Apps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Appsonite Music and Apps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Appsonite Music and Apps

Ny Episk Rockeballade fra Nord-Norsk Sanger18.12.2020 07:00:00 CET | Pressemelding

Etter 6 singel utgivelser og 1 album i 2020 kommer Robin Grønvold med en ny episk rocke ballade fredag 18 desember. En låt fylt med følelser, angst, savn og selvransakelse. “Here Comes Those Fears Again” er tredje låt i historien om en mann som flykter inn i sitt indre sjelsliv når verden blir vanskelig og skremmende. Det startet med den paniske låten “Run”, etterfulgt av den likegyldige “Its all the same”, og nå kommer den selvransakende “Here Comes Those Fears Again”.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom