NRK

Silje Nordnes med ny podkast om kjærlighetssorg

Del

Hva skjer i kroppen og hodet når man har kjærlighetssorg? Hvorfor gjør det så fryktelig vondt? Det ønsker Silje Nordnes å finne ut av i podkasten «Kjærlighetssorg».

Foto: Astrid Waller, NRK
Foto: Astrid Waller, NRK

– Kjærligheten har jeg alltid vært veldig interessert i. Det er så spennende hvordan vi mennesker knytter oss til hverandre, og hvordan denne tilknytningen noen ganger bare slutter å være der. Dessverre har kjærlighetssorg blitt et stadig tilbakevendende tema i mitt liv, forteller Silje Nordnes.

I podkasten «Kjærlighetssorg» vil Silje finne ut hva kjærlighetssorg er, hva som skjer i kroppen og i hodet, og hvorfor det gjør så fryktelig vond.

– Selv om jeg har hatt mye kjærlighetssorg, har jeg ikke helt visst hva jeg faktisk har vært gjennom. Det er veldig sterke følelser, og man kan til og med kjenne det fysisk i kroppen. Hvorfor er det sånn, og hva gjør det med oss? Det er spørsmål jeg har prøvd å finne svaret på, sier hun.

Podkasten har premiere i appen NRK Radio onsdag 18. mai.

Kjærlighetssorg i flere perspektiver

I podkasten møter Silje tre personer, Julie (26), Henriette (21) og Martin (29), som har opplevd brudd på forskjellige måter og som forteller sine historier.

– Da jeg begynte å lage podkasten hadde jeg ikke kjærlighetssorg lenger og derfor ville jeg ha med noen som stod midt oppi det. Gjennom Julie, Henriette og Martin får vi høre hvilke følelser og tanker som kan oppstå når et forhold tar slutt, forteller Silje.

Vi hører også fra eksperter som belyser temaet kjærlighetssorg fra sitt felt: tre psykologer og psykologspesialister, en hjertespesialist, en hjerneforsker, en musikkprofessor og en trener i kickboksing.

Finnes ingen oppskrift

Kjærlighetssorg er noe stort sett alle går gjennom en eller flere ganger i løpet av livet, og følelsene det gir er ganske universelle. Likevel er opplevelsen av det og hva som hjelper forskjellig fra person til person, fordi vi mennesker er forskjellige.

– Jeg har lært at det ikke finnes noen «oppskrift» på hvordan man kommer over en kjærlighetssorg. Derfor har jeg med podkasten prøv å lage en slags buffé med abstrakte og konkrete råd til hvordan man kan håndtere det, så kan hver enkelt velge de rådene som passer seg, sier Silje.

Podkasten er for alle som har kjærlighetssorg, eller har hatt det, og Silje ønsker at lytteren skal føle seg mindre alene, komme seg ut av sorgen og få troen på kjærligheten igjen.

Hør en smakebit her.

Kontakter

Bilder

Foto: Astrid Waller, NRK
Foto: Astrid Waller, NRK
Last ned bilde

Lenker

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NONRK TVNRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom