Grappa Musikkforlag AS

Sigrid Moldestad gir Bruheim sine barnedikt nytt liv!

Del
Første singel "Villarmo" fra kommende barneplate, er ute i dag.
Foto: Heidi Hattestein, Førdefestivalen 2022
Foto: Heidi Hattestein, Førdefestivalen 2022

LYTT HER

Koblingen Sigrid Moldestad og Jan-Magnus Bruheim har vist seg å være suksess tidligere. I 2014 kom albumet  "Brevet til kjærleiken" ut og fikk strålende mottakelse. Blant annet ble det kåret til årets album av "Norsk på Norsk" på NRK P1. Denne gangen har Sigrid Moldestad tatt tak i Bruheim sine mange barnedikt.  Et prosjekt hun har tenkt på lenge: 

– Då eg jobba med “Brevet"-plata i samband med 100-årsjubileet hans, slo det meg kor mykje fint Bruheim hadde skrive for barn. Eg har venta på anledninga til å gjere eit eige prosjekt med desse. Den kom med urpremieren på konserten "Regndråpeborna og andre dyr" til Førdefestivalen i fjor sommar. Barnedikta hans talar til både store og små, og det som først ser ut som barnedikt har mykje å seie også til oss som vaksne. Den første singelen "Villarmo" er eit sånt dikt, sier Moldestad.

På "Villarmo" maler musikerne et vakkert, minimalistisk bilde rundt den ensomme blomsten som lengter etter noe mer. Diktet er hentet fra boka “Doggmorgon og andre barnerim” som kom ut i 1977. Dette diktet tar for seg en gjennkjennelig og menneskelig følelse, Moldestad forteller om hvorfor hun valgte akkurat dette diktet:

– "Jan-Magnus Bruheim hadde eit eige auge og hjarte for dei som kjenner seg litt utanfor og åleine. Dette er tema ein finn i heile diktarskapen hans. Teksten om den einsame blomen som lengtar etter å stå i ein blomekrans med andre blomar, rørte meg.  Det er ein tekst eg trur både vaksne og barn kan kjenne seg igjen i."

Sammen med musikerene Jørgen Sandvik (diverse strengeinstrumenter), Sondre Meisfjord (bass) og Kåre Opheim (trommer) har det blitt et lekent musikalsk lydlandskap.

– Eg har forsøkt å skape songar som først og fremst kler historia diktet formidlar. Det er mykje glede og fantasi, natur og observasjonar frå Bruheim som eg har forsøkt å ta vare på og forsterke. Min folkemusikalske bakgrunn er sjølvsagt ein viktig grunntone i det heile, og saman med dei særdeles leikne og dyktige musikarane og øvrig team,  har prosessen vore ein fryd, forteller Moldestad, som legger til at det også er med en viss ekstra spenning hun gir seg i kast med musikk for barn. “Et ærligere publikum får ein jo ikkje, så eg er veldig spent”, sier hun. 

Konsertversjonen av “Regdråpeborna og andre dyr” var en samproduksjon mellom festivalene Førdefestivalen, Falturiltu og Vossajazz. Lanseringskonserten for albumet blir på Vossajazz 1 April. 

Musikken er spilt inn i Duper Studio i Bergen av Iver Sandøy.

Miks og master : Yngve Leidulv Sætre og Iver Sandøy.  Produsent: Yngve Leidulv Sætre.

Les mer om Jan-Magnus Bruheim: www.janmagnusbruheim.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Heidi Hattestein, Førdefestivalen 2022
Foto: Heidi Hattestein, Førdefestivalen 2022
Last ned bilde
Illustrasjon: Jens Kristensen / Coverdesign: By Ingis
Illustrasjon: Jens Kristensen / Coverdesign: By Ingis
Last ned bilde
Foto: Kjetil Aabø
Foto: Kjetil Aabø
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Ketil Bjørnstad beveger sjelen med et poetisk mesterverk!17.3.2023 13:00:00 CET | Pressemelding

I dag lanseres «Sanger Ved Havets Begynnelse», et nytt oratorium av Ketil Bjørnstad. Verket er en hyllest til Fartein Valens komposisjon, «Kirkegården ved havet», som ble skrevet til den franske poeten Paul Valéry sitt verdensberømte dikt «Le Cimètiere Marin». I Bjørnstads nye oratorium har han tonesatt Pelle Christensens norske versjon av samme dikt, inspirert av Valens atonale komposisjon, samt melodiske og harmoniske inspirasjonskilder fra Bjørnstads tid som musiker og komponist. Albumet markerer også vokalisten Solveig Andsnes sin debut som plateartist. Sammen med Nils Økland på fele og Rune Arnesen på trommer tar de oss med på en reise av eksistensielle dilemmaer.

Drivende akustisk ‘barokk-techno’ fra stjernespekket kammerorkester!17.3.2023 12:17:45 CET | Pressemelding

Skotske Sarah-Jane Summers og finske Juhani Silvola har satt sammen sitt eget kammerorkester, bestående av et stjernelag med norske folke-, klassisk- & jazz-musikere. Orkesteret ble døpt Sølvstrøk, og skaper en slagkraftig og nyanserik sound perfekt for duoens sjangeroverskridende musikk, der skandinavisk & skotsk tradisjonsmusikk kles i et klassisk format og fargelegges med impulser fra samtidsmusikk & jazz.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom