Altibox

Signal Bredbånd legger 75 000 meter fiberkabel mellom Ifjord og Hopseide

Del

Den nye fiberkabelen vil redusere sårbarheten, bidra til økt digitalisering og skape mulighet for næringsutvikling og arbeidsplasser på Nordkinn-halvøya.

Altibox-partner Signal Bredbånd AS skal legge 75 kilometer med fiberkabel på Nordkinn-halvøya.
Altibox-partner Signal Bredbånd AS skal legge 75 kilometer med fiberkabel på Nordkinn-halvøya.

- Sikre og stabile bredbåndsnett er en forutsetning for digital verdiskaping og bidrar til å opprettholde eksisterende arbeidsplasser og skape mulighet for næringsutvikling og bosetting, sier Ole-Johnny Johansen, administrerende direktør i Signal Bredbånd AS.

Vil redusere sårbarheten

Signal Bredbånd AS har signert en avtale med NKOM om å etablere en fiberforbindelse til Nordkinn-halvøya. Utbyggingen er en del av et prosjekt som vil gi Lebesby og Gamvik en landbasert fibertilknytning i tillegg til sjøfiberkabelen som i dag er eneste trasé. Det gir økt sikkerhet og en reservevei ved et fiberbrudd. Dette sikrer at et kommunikasjonsbrudd på eksisterende kommunikasjonskabler ikke rammer innbyggere, bedrifter og kritiske samfunnsfunksjoner.

Signal har også høyt kvalifisert servicepersonell flere steder i Finnmark, som sikrer rask og effektiv feilretting dersom feil eller brudd skulle oppstå. Situasjonen med plutselige og langvarige utfall, som i noen tilfeller bidro til full isolasjon, vil nå bli historie.
Innbyggere og næringsdrivende på Nordkinn-halvøya kan nå puste lettet ut over å få en mye mer solid og sikker infrastruktur.

Ingen enkel utbygging

Det skal legges rundt 75 000 meter fiberkabel i et krevende terreng, og prosjektet starter allerede i januar neste år.

- Vi vil som vanlig kjøpe materiell og varer lokalt, og selvsagt benytte lokale underleverandører til prosjektet. Verdiene som skapes skal også i praksis forbli lokale. Dette ligger i Signals strategi om å være lokal og nær, avslutter Johansen.  

Nøkkelord

Kontakter

Ole-Johnny Johansen
Administrerende direktør, Signal Bredbånd AS
Mobil: 905 69 006
E-post: ole-johnny.johansen@signal.no

Bilder

Altibox-partner Signal Bredbånd AS skal legge 75 kilometer med fiberkabel på Nordkinn-halvøya.
Altibox-partner Signal Bredbånd AS skal legge 75 kilometer med fiberkabel på Nordkinn-halvøya.
Last ned bilde
Ole-Johnny Johansen, administrerende direktør i Signal Bredbånd AS.
Ole-Johnny Johansen, administrerende direktør i Signal Bredbånd AS.
Last ned bilde

Om Altibox

Altibox
Altibox
Breiflåtveien 18
4017 Stavanger

https://www.altibox.no

Signal Bredbånd AS er Nord-Norges ledende bredbåndsselskap. Selskapet bygger og drifter fibernett, og leverer bredbåndstjenester i Nordland, Troms og Finnmark. Signal eies av energi- og telekomkonsernet Lyse AS, og er en del av det landsomfattende Altibox-partnerskapet.

Vi er i dag rundt 100 ansatte, fordelt på kontorer i Bodø (HK), Alta, Kirkenes, Finnsnes, Mo i Rana, Mosjøen, Tromsø, Narvik og Senja.

Signal er et vekstselskap, og vil investere betydelig i Nord-Norge de neste årene, vi går dermed en svært spennende fremtid i møte. Med kompetente og engasjerte medarbeidere har vi de beste forutsetninger for å utvikle oss og vokse videre her nord.

Signalgjengen står på hver dag for å levere de beste tjenestene og produktene til våre kunder. Vi kjenner regionen og lokalmiljøet, og vet hvor viktig nærhet og tilgjengelighet er. Derfor har vi blant annet valgt å bygge opp både eget kundesenter og teknisk driftsavdeling lokalt.

Følg pressemeldinger fra Altibox

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Altibox på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Altibox

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom