Siglar Carbon

Siglar Carbon lanserer gratis karbonestimator til kommersielle shippingaktører

Del

Siglar Carbon lanserer i dag en gratis versjon av verktøyet Siglar Carbon Estimator som lar kommersielle shippingaktører forutsi og sammenlikne utslipp fra tankfrakt. Det ligger et enormt uforløst potensial i kommersiell dekarbonisering av skipsfarten, og det å kunne sammenlikne karbonkonsekvensen av avgjørelser før avtaler inngås kan være med på å forløse dette potensialet.

Karbonestimatoren modellerer karbonutslipp fra enkeltskip og -reiser. Den tillater kommersielle shippingaktører å sammenlikne karbonkonsekvensen av sine kommersielle avgjørelser. Lasteeiere kan bruke estimatene til å planlegge transport og chartre skip, mens skipseiere kan gjøre ekstern benchmarking basert på utslipp.

Mangelen på sammenliknbar utslippsdata i det maritime økosystemet hindrer bransjen i å oppdage effektive måter å redusere utslipp på. Siglar erfarer at det å gi kommersielle beslutningstagere kunnskap om utslipp relatert til deres avgjørelser baner vei for betydelige utslippskutt.

“Vi lanserer en gratis versjon av Siglar-estimatoren for å akselerere den kommersielle dekarboniseringen av skipsfarten, hvor vi erfarer at det ligger et stort uforløst potensial. Vi ønsker å skape et felles karbon språk som kan hjelpe industrien med å finne og kutte utslipp på en effektiv måte, og kalkulatoren er et skritt på veien,” sier Siglar CEO Sigmund Kyvik.

Gode estimater krever store mengder data, mens nøytral, sammenliknbar og er mangelvare i den maritime industrien. Det er mengde, kvalitet og detaljeringsgrad på data input som skiller Siglar sine estimater fra andre.

“Vi samler inn og behandler detaljerte utslippsdata fortløpende. Med våre kunders tillatelse bruker vi store datasett for å gi utslippsestimat med høy nøyaktighet, sier Siglar CDO Geir Olafsen og legger til, "Ved hjelp av maskinlæring kan vi kalibrere og kontinuerlig forbedre nøyaktigheten av våre estimat."

Effektiv dekarbonisering starter med kunnskap om utslippskilder, og tilgang på nøytrale utslippsestimater gir ny og felles innsikt til det maritime økosystemet. Siglar Carbon Estimator vil i likhet med andre estimater forbedres ettersom datamengden øker.

“Estimatoren er allerede i bruk av kundene våre, og nye funksjoner er under utvikling. Ved å åpne tilgangen, kanflere aktører snakke samme språk, og bransjen vil få det beste verktøyet til å støtte karboneffektive shipping avgjørelser,” sier Kyvik.

LANSERING: 29. September kl 10:00 AM CET

Om Siglar

  • Vi rapporterer og analyserer detaljerte utslippsdata for kundene våre, og bruker maskinlæring for å forutse utslipp og effektive måter å kutte utslipp på
  • 40% av redere i tankmarkedet rapporterer til Siglar Carbon
  • 20% av globale spotreiser i olje- og gassmarkedet rapporteres til Siglar Carbon
  • Etablert i Stavanger i 2016, med privat finansiering
  • 25 ansatte
  • Kontor i Oslo og Stavanger

Sigmund Kyvik (CEO)
25 år med erfaring fra trading og chartering, ledet globale trading team, omfattende nettverk innen råvarehandel og befraktning.

Geir Olafsen (CDO)
25 år med erfaring fra analyse av shippingmarkedet og skipsmegling, har bygget digitale løsninger som kombinerer business intelligence med praktisk bransjeerfaring.

Kontakter

Bilder

Om Siglar Carbon

Siglar Carbon
Borgermester Middelthons gate 10
4007 Stavanger

https://www.siglarcarbon.com/

Følg pressemeldinger fra Siglar Carbon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Siglar Carbon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Siglar Carbon