Story House Egmont

Serieskaper Dina Norlund har gått ut av tiden

Del
Det er med stor sorg vi må meddele at serieskaper og forfatter Dina Norlund er død.
Dina Norlund gikk ut av tiden i forrige uke. Foto: Sigurd Fandango
Dina Norlund gikk ut av tiden i forrige uke. Foto: Sigurd Fandango

– Det er helt ufattelig at et så lysende talent som Norlund nå går ut av tiden. Norlund var en utrolig stilsikker og dyktig tegner og hennes lille snøkattprins Syv smelter barnehjerter over hele verden, sier redaksjonssjef Tonje Tornes i Egmont. 

Norlund debuterte med boken «Snøkattprinsen» i 2020, en tegneserieroman som i Norge har blitt trykket i over 15 000 eksemplarer og også blitt prisnominert og solgt til store markeder utenlands. Blant annet til USA, der den nylig fikk en stjerne fra det prestisjetunge nettstedet Kirkus. En ære som kun tilkommer 10 prosent av barnebøker utgitt i USA. 

Dina Norlund ble født i Oslo i 1995 og tok sin tegneutdannelse ved prestisjeskolen FZD School of Design i Singapore. Hun har hatt en stor følgerskare på sosiale medier, og flere hundre tusen fans har fulgt hennes tegnekurs på YouTube. 

– I de siste årene har Norlund kjempet en kamp mot kreften, samtidig som hun med glede kunne følge sin lille snøkattprins ut i verden. Vi er stolte over at hennes verk snart er tilgjengelig for mennesker i mange land, og vi skal videreføre arven hennes og gjøre boken tilgjengelig for enda flere, sier Tornes. 

Et stort tomrom
Blant annet det franske forlaget Albin-Michel har sikret seg rettighetene, og hennes franske redaktør Flore Piacentino sier følgende om de tragiske nyhetene:  

– Dina Norlund vil for alltid være en stor kunstner av et internasjonalt format. Like stort som det tomrommet hun nå etterlater seg. Hennes bortgang er et forferdelig sjokk for kunsten og litteraturens verden.

Minnemarkering på gamle Deichman
Det blir en avskjedssermoni for Dina Nordlund onsdag 1 mars i hovedsalen på gamle Deichmanske bibliotek, Arne Garborgs plass 4 i Oslo, hovedinngangen. 

Salen er åpen fra kl 14 for en stille stund. Da er det også mulig å skrive en hilsen eller lage kunstverk på Nordlunds kiste. Fra kl 15 blir det en enkel minnemarkering. 

Familien til Nordlund ønsker alle velkommen! 

Familien ønsker også å gi en ekstra takk til sykepleiere og leger på Radiumhospitalet for uvurderlig støtte den siste tiden til Norlund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dina Norlund gikk ut av tiden i forrige uke. Foto: Sigurd Fandango
Dina Norlund gikk ut av tiden i forrige uke. Foto: Sigurd Fandango
Last ned bilde
Dina Norlunds tegneserie fikk nylig en stjerne-anmeldelse i prestisjetunge Kirkus. Boken kommer ut i USA i midten av mars.
Dina Norlunds tegneserie fikk nylig en stjerne-anmeldelse i prestisjetunge Kirkus. Boken kommer ut i USA i midten av mars.
Last ned bilde

Lenker

Om Story House Egmont

Story House Egmont
Story House Egmont
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmont.no

Story House Egmont er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Story House er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. Vårt motte We bring stories to life har sterke publisistiske verdier. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper. Egmont er en stiftelse som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg pressemeldinger fra Story House Egmont

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Story House Egmont på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Story House Egmont

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom