Norges Rytterforbund

Sensasjonelle norske World Cup-resultater i Oslo

Del
Victoria Gulliksen og Marie Valdar Longem åpnet i dag World Cup-sesongen i sprangridning med et brak på hjemmebane under Kingsland Oslo Horse Show på Telenor Arena – de skrev norsk idrettshistorie med å ta henholdsvis andre- og femteplassen i selskap med verdens beste.
Victoria Gulliksen gjorde sin beste prestasjon i World Cup-sammenheng søndag – hennes andreplass var også Norges nest beste resultat noensinne – faren Geir Gulliksen vant tilsvarende klasse i Gøteborg 2020. (Foto: Norges Rytterforbund)

World Cup-klassen i Oslo søndag ettermiddag satte den vest-europeiske ligaen i gang, og verdenseliten hadde møtt mannsterkt opp i Telenor Arena.

Med en hinderhøyde på 1,60 m klarte 11 av 32 ryttere å ri feilfritt i grunnomgangen og komme videre til den avgjørende runden. Blant disse var Victoria Gulliksen med hesten Equine America Papa Roach og Marie Valdar Longem med Echo de Virton – det er første gang i historien at det har vært to norske ryttere med i omhoppingen.

Victoria Gulliksen briljerte feilfritt og raskt i omhoppingen, og ble kun slått på tid av lynraske Bryan Balsiger med hesten Dubai du Bois Pinchet fra Sveits. En imponerende og feilfri runde også på Marie Valdar Longem førte denne rytteren inn på en femteplass i klassen.

-Dette er min største prestasjon hittil, sier Victoria Gulliksen (30). – Jeg har aldri før vært feilfri i en World Cup, så å gjøre dette nå - foran hjemmepublikummet – det er bare helt utrolig!

Marie Valdar Longem (30) sto også for sitt beste resultat i World Cup-sammenheng noensinne: - Det er virkelig helt fantastisk, og hesten min, han er bare noe helt for seg selv!

-I dag er hele heste-Norge veldig, veldig stolte over at ikke bare én, men to av våre unge kvinnelige ryttere satte Norge så til de grader på det internasjonale kartet –  i en sport der toppsporten domineres av menn. Vi har aldri før hatt to så gode plasseringer i en World Cup-klasse, sier Tore Sannum, president i Norges Rytterforbund. - Kingsland Oslo Horse Show er et utrolig viktig stevne for norsk ryttersport, og vi er også stolte over å være en av få idretter som har et World Cup-arrangement på norsk jord!

Last ned bilde
Marie Valdar Longem/Echo de Virton tok en råsterk femteplass – aldri før har to norske ryttere vært i topp fem i en World Cup-klassen. (Foto: Norges Rytterforbund)

Om Norges Rytterforbund

Postboks 5000
0480 Oslo

Norges Rytterforbund ble stiftet 10.desember 1915 og med rundt 32 500 medlemmer er i dag det 11 største særforbundet i NIF.  Tilsluttet NRYF er det ca 340 klubber, og 17 kretser. NRYF bygger sine aktiviteter på idrettens grunnverdier. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse, ærlighet og dyrevelferd. Videre skal alle aktiviteter i regi av NRYF tilrettelegges på en slik måte at sikkerheten settes i høysetet.

Følg pressemeldinger fra Norges Rytterforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Rytterforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.