Seminar: Klimasmart tur- og reiseliv

Del

Invitasjon: 8. desember samler DNT personer som vil bidra til å løse de bærekraftsflokene som også tur- og reiselivet står overfor.

Brusand stasjon på Jærbanen. FOTO: John Petter Nordbø.
Brusand stasjon på Jærbanen. FOTO: John Petter Nordbø.

Nær 75% av utslippene i reiselivsnæringen er knyttet til transport, og det er her de største kuttene må tas hvis reiselivet skal bidra til at Norge når vedtatte, ambisiøse klimamål.

Både næringen og de besøkende etterspør klimasmarte transportløsninger, og på dette Grønn Tur-seminaret vil vi vise frem og diskutere gode løsninger som flytter oss i riktig retning. 

Arrangementet foregår på Mesh på Youngstorget i Oslo, men kan også følges direkte digitalt. Opptaket blir dessuten tilgjengelig i opptak i etterkant. 

Seminaret er for alle som er interessert i å bidra til å løse de bærekraftsflokene som særlig tur- og reiselivet står overfor. Vi vil sette søkelys på hvorfor klimasmarte løsninger er viktig for enkeltbedrifter og hvordan reiselivet som Norges femte største eksportnæring kan bidra til den omstillingen som trengs for å løse klimautfordringene, samtidig som en ivaretar lønnsomhet og en bredere verdiskapning.

Velkommen til seminar! 

Dato: Onsdag 8. desember 2021
Tid: 11.30 (direktestrøm fra kl. 12.00 til 14.00) 
Sted: Mesh Youngstorget, Møllergata 6, Oslo
Påmelding: Meld deg på om du skal møte opp fysisk til baerekraft@dnt.no

Program:

11:30 – 12:00: Lunsj på Mesh Youngstorget for dem som er påmeldt

12:00 – 14:00: Innlegg

14:00 – 14:45: Kaffe og mingling

Noen av innlederne og temaene de fokuserer på:

Katrine Mosfjeld, Leder forbrukermarkedsføring VisitNorway:
«Klimasmart markedsutvikling - hvordan vet vi hva som er smart, og hvordan skal vi skape balansert vekst samtidig som vi halverer utslipp?»

 Bård Jervan, Styreleder Mimir:
«Fra Grønn Tur til Grønn Klynge - behov, utfordringer og muligheter». Reiselivstrategien og tiltak 11 grønne reiser som bakteppe for Grønn Tur-satsningen.

Kaia Finne, Forretningsansvarlig Myrkdalen, Norway’s best AS:
«Topptur 2021: Om å skape kommersiell verdi i ein kortreist marknad»

Eivind Farstad, Seniorforsker Transportøkonomisk Institutt
«På stien mot mer miljøvennlige fritidsreiser - Innsikt fra Grønt kort piloten og PATHWAYS-prosjektet»

Hva er Grønn tur?

Den Norske Turistforening (DNT) tok initiativet til «Grønn tur»-nettverket i 2017 med ambisiøse målsetninger frem mot 2027. Grønn tur er et nasjonalt nettverk med i overkant av 20 aktører fra ulike sektorer som skal forsterke Norges posisjon innen bærekraftig friluftsliv og reiseliv. Nettverket skal bidra til at det blir lett å komme seg ut på tur, enkelt å reise miljøvennlig og den gode naturopplevelsen skal stå i sentrum. 

Kontakter

DNTs pressetelefon

Åpen også kveld og helg (ikke sms)

Tel:48450526

Bilder

Brusand stasjon på Jærbanen. FOTO: John Petter Nordbø.
Brusand stasjon på Jærbanen. FOTO: John Petter Nordbø.
Last ned bilde

Om Den Norske Turistforening

Den Norske Turistforening
Youngstorget 1
0181 Oslo

Den Norske Turistforening er et forbund av 57 selvstendige medlemsforeninger med tilknyttede lokallag. Det er DNTs medlemsforeninger som driver hytter, merker stier og arrangerer turer.  DNT sentralt (administrasjon og landsstyre) skal legge til rette for at medlemsforeningene får utført sine oppgaver.

Følg pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Turistforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Den Norske Turistforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom