Farmasiet

Selvtest-boom hos nettapotek - femdoblet salget

Del

Smitten stiger og har eksplodert blant barn og unge etter skolestart. Halvparten av ordrene til Farmasiet inneholder nå selvtester. Driftsdirektør og farmasøyt i nettapoteket, Stig Henning Pedersen, tror disse testene kan være en god trygghet for mange, men advarer mot hamstring.

Selvtestene, som også kalles hurtigtester, kan enkelt tas hjemme uten tilsyn av helsepersonell.
Selvtestene, som også kalles hurtigtester, kan enkelt tas hjemme uten tilsyn av helsepersonell.

Selvtestene, som også kalles hurtigtester, kan enkelt tas hjemme uten tilsyn av helsepersonell. Testene gir svar etter 15 minutter, og viser seg å være en etterlengtet trygghet for mange familier som i disse dager så smått har begynt en normal hverdag igjen med skolestart, fritidsaktiviteter og sosiale sammenkomster.

– I går inneholdt annenhver ordre hos oss selvtester, og vi har sett en økning på 400 prosent de siste syv dagene, sammenlignet med de syv før. Det er tydelig at grønt nivå på skoler har økt behovet for testing, og det er flott å se at nordmenn fortsatt er opptatt av å ta ansvar, sier Pedersen.

Han understreker at selv om selvtestene, ifølge produsentene, gir en nøyaktighet på 98 prosent er de ikke like sikre som PCR-testen som tas av det norske helsevesenet. Farmasøyten påpeker også viktigheten av å ikke utelukkende lene seg på selvtester.

– Selvtesten skal ikke brukes som eneste grunnlag for diagnose, og er ikke godkjent som offisiell dokumentasjon som gir deg grønt koronasertifikat. Den kan imidlertid gi deg en trygghet hvis du eller barna dine er usikre på om dere er smittet. For mange er det full aktivitet igjen, og med mange sosiale sammenkomster er det viktig å bryte eventuelle smittekjeder, sier Pedersen.

Ved positivt svar skal du ta kontakt med fastlegen eller koronatelefonen i din kommune for bekreftelse av positiv prøve og videre oppfølging. Barn under 12-14 år må få hjelp av en voksen for å utføre testen.

Kan frigjøre kapasitet

Selvtesting for COVID-19 er et velegnet verktøy i arbeidet med å oppdage smitte og gir mulighet til å raskere påvise smitte, isolere smittede og spore opp nærkontaktene. Dette kan bidra til å forebygge utbrudd i f.eks. skole og studentmiljøer og bidra til at man unngår å overbelaste helsevesenets test- og laboratoriekapasitet.

– Husk at selv om du har hatt COVID-19 eller er vaksinert så er det ingen garanti mot at du kan få sykdommen og faktisk spre smitte videre. Derfor må også vaksinerte følge de smittevernrådene som til enhver tid gjelder, og teste seg dersom man får symptomer som kan passe med COVID-19, sier farmasøyten.

Ingen grunn til å hamstre

Pedersen forteller at de i Farmasiet foreløpig har store lagre av selvtester.

– Vi ønsker jo at så mange som mulig skal ha tilgang på selvtester, derfor oppfordrer vi til å ikke bestille mer enn det man trenger. Vi kommer til å følge nøye med på utviklingen av den fjerde bølgen og rådene fra myndighetene, og jobbe for å møte etterspørselen, avslutter han.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Stig Henning Pedersen, driftsdirektør og farmasøyt i Farmasiet
E-post: shp@farmasiet.no
Tlf.: (+47) 416 74 483

Bilder

Selvtestene, som også kalles hurtigtester, kan enkelt tas hjemme uten tilsyn av helsepersonell.
Selvtestene, som også kalles hurtigtester, kan enkelt tas hjemme uten tilsyn av helsepersonell.
Last ned bilde
Stig Henning Pedersen, Driftsdirektør og Farmasøyt i Farmasiet
Stig Henning Pedersen, Driftsdirektør og Farmasøyt i Farmasiet
Last ned bilde

Om Farmasiet

Farmasiet
Farmasiet
Torvuttaket 26
1540 Vestby

33 00 58 80http://www.farmasiet.no

Om Farmasiet:

Farmasiet AS er Norges største nettapotek, og holder til i Oslo, Sandefjord og Vestby. Farmasiet har apotek- og driftskonsesjon fra Statens Legemiddelverk og er godkjent som nettapotek. Alle nettapotek må også ha apotekutsalg tilgjengelig for kunder. Apotekutsalget har besøksadresse Østre Kullerød 2, 3241 Sandefjord. Lokalene er åpne kl. 09:00-16:00 mandag til fredag. Farmasiet tilpasser sitt lagerhold av reseptpliktige legemidler løpende etter etterspørsel.

Om testene:

https://www.farmasiet.no/rad-fra-apoteket/selvtester-for-covid-19/

Følg pressemeldinger fra Farmasiet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Farmasiet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Farmasiet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom