Grappa Musikkforlag AS

Selma French med nydelig solodebut

Del

Endelig kommer albumet "Changes like the Weather in the Mountain", solodebuten til Selma French! Albumslippet følges opp med konserter på by:Larm og Vill Vill Vest.

Selma French. Foto: Eirik Havnes.
Selma French. Foto: Eirik Havnes.

Selma French: "Changes Like the Weather in the Mountain" - Release 19. august

Lytt her

"Changes Like the Weather in the Mountain er et imponerende debutalbum" (Maria Lokna, Morgenbladet)

"Selma French maner fram følelsene fra den beste folkrocken fra 50 år tilbake, og får den til å høres helt ny ut...Dette er et album det er lett å bli glad i." - Terningkast 5 (Geir Rakvaag, Dagsavisen)

Changes like the Weather in the Mountain er solodebuten til Selma French Bolstad, kjent fra blant annet det Spellemann-nominerte visejazzpopbandet Masåva og det Spellemann-vinnende bandet Morgonrode. Hun er sanger, felespiller, gitarist og låtskriver, og på dette albumet faller vakre og viktige brikker på plass. Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, med en luftig følelse fra et ukjent sted. Musikken beveger seg fra åpne landskap som store fjell til gjemte rom med hjerteskjærende skildringer om det enkle og såre. . En stemme du ikke har hørt før, men som er så inni hampen seg selv, så vid og spissfindig, at den er u-utenkelig fra første gang du hører den. Dette har ført henne til konserter på Moldejazz, Trænafestivalen, Øyafestivalen, Canalstreet, Loaded og Oslo Jazz sommeren 2022, med eget band og med navn som Frøkedal, The Switch og Masåva. Til høsten vil hun bli å se på by:Larm og Vill Vill Vest.

Changes Like the Weather in the Mountain bytter vi språk fra Selmas tidligere prosjekter, og ved første ørekast nærmer vi oss landskaper fra den britiske folken på 60- og 70-tallet. Hverdagslige temaer og personlige og selvutleverende tekster flettes sømløst sammen med det melodiske og formsansen, og gjør låtene til Selma French veldig egne.

«Kjernen i albumet er skifter i følelseslivet. Jeg har ganske vidt følelsesspekter og det kan være overveldende å gå fra det ene ytterpunktet av euforisk lykke til eksistensiell krise. Litt som de brå skiftene i været, spesielt i fjellet. Dårlig selvbilde - tåkete vær.» - Selma French 

«Marble» er skrevet for bestemoren hennes, hvor hun synger for you, for you. Den åpner med Selmas karakteristiske nylonstrengsklimpring og nesten tilfeldig bekjennende julekort før en enslig fele sniker seg inn, nynnende, i randsonen av fortellingen.Selmas strummende akustiske gitar og hypnotiske stemme komplementeres av svært sentrale musikere i den nye norske jazzmusikkscenen: Anja Lauvdal på synther, Christian Winther på elgitar og Andreas Winther på trommer. Disse musikerne er både karakteristisk til stede og uegoistisk lyttende, og det ender opp med å bli et vakkert og naturalistisk øyeblikksbilde av dem.

Tross i at hun ikke har gitt ut noe under eget navn før, er låtskriveruniverset til Selma allerede rikt. I det Spellemann-nominerte visejazzpopbandet Masåva har hun nærmet seg det humoristiske, vonde og bittersøte i unge menneskers liv, mens hun i det Spellemann-vinnende bandet Morgonrode er en sentral del av samtidens åpne folkemusikkscene. Hun er en sjangeroverskridende felespiller og sanger som dukker opp i stadig nye sammenhenger, live og på plate - Frøkedal, Avant Folk, Daniela Reyes, Ibou Cissokho, The Switch, Konradsen, Kristian Kristensen, Siv Jakobsen, for å nevne noe.

Selma French: vokal, akkustisk gitar
Anja Lauvdal: synth, wurlitzer
Christian Winther: el-gitar
Andreas Winther: trommer

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Selma French. Foto: Eirik Havnes.
Selma French. Foto: Eirik Havnes.
Last ned bilde
Selma French. Foto: Eirik Havnes.
Selma French. Foto: Eirik Havnes.
Last ned bilde
Cover: Selma French - "Changes Like the Weather in the Mountain". Foto: Andreas Skår Winther. Design: Espen Friberg
Cover: Selma French - "Changes Like the Weather in the Mountain". Foto: Andreas Skår Winther. Design: Espen Friberg
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap.

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på lablene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom