Selger Ventelo til Phonero

Del

(Oslo, 1. juli 2014) Broadnet Holding AS (Broadnet Holding) har inngått en avtale om å selge Ventelo AS (Ventelo) til Phonero AS (Phonero). Den kombinerte virksomheten får driftsinntekter på over én milliard kroner og blir den største utfordreren til Telenor i bedriftsmarkedet.

- Phonero og Ventelo skaper en sterk og offensiv utfordrer i det norske markedet. Selskapene står godt til hverandre, samtidig som vi er fornøyd med utviklingen i Ventelo. Selskapet er en av markedets fremste leverandører av mobil- og fasttelefoniløsninger i bedriftsmarkedet og til offentlig sektor. Selskapet har god lønnsomhet, et svært kompetent team, gode teknologiske løsninger og sterke markedsposisjoner. Det sammenslåtte selskapet blir dermed en svært slagkraftig aktør, sier Anders Misund, styremedlem i Broadnet Holding og leder av EQT Partners AS i Norge.

Ventelo hadde driftsinntekter på 784 millioner kroner og et resultat før skatt på 43 millioner kroner i 2013, mens Phonero fikk et resultat før skatt på 35 millioner kroner av driftsinntekter på 318 millioner kroner.

- Med over én milliard kroner i omsetning blir vi en betydelig aktør og den største utfordreren til Telenor på mobil i bedriftsmarkedet. Selskapene utfyller hverandre. Ventelo har hatt stor suksess i offentlig sektor, Phonero i privat sektor. Ventelo er god på teknologi og egenproduserte tjenester, Phonero på kundeapplikasjoner og telefoniløsninger. Jeg ser fram til å jobbe sammen med Ventelo-teamet for å skape enda bedre produkter og tjenester for kundene våre. Vi er i en bransje som krever høyt volum for å skape god lønnsomhet, noe som sikres gjennom oppkjøpet, sier Thore Berthelsen, administrerende direktør i Phonero.

Etter salget fokuseres virksomheten i Broadnet Holding mot fiberselskapet Broadnet. Selskapet er en rendyrket leverandør av fiberbasert datakommunikasjon til bedrifter, operatører og offentlig sektor. Selskapet har bygget et landsdekkende fibernett, bestående av 40.000 kilometer med fiber som knytter sammen over 90 norske byer fra nord til sør. Etter en krevende periode, har selskapet i 2014 snudd utviklingen. I første kvartal 2014 rapporterte selskapet en EBITDA på 88 millioner kroner av driftsinntekter på 352 millioner kroner. 

- Strategien bak kjøpet av Ventelo-konsernet var å rendyrke fibersatsingen vår gjennom Broadnet, som nå viser en positiv og god utvikling. Samtidig har det vært viktig å finne en god fremtidig eier for Ventelo. Den eieren har vi funnet i Phonero. Nå ser vi frem til å fortsette å utvikle Broadnet ytterligere, hvor vi kommer til å investere betydelig i fibernettet i 2014, sier Misund.

Transaksjonen forutsetter godkjenne fra konkurransemyndighetene og ventes ferdigstilt 31. august 2014. Transaksjonsprisen vil ikke bli offentliggjort.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 

Anders Misund, styremedlem i Broadnet Holding og leder av EQT Partners AS i Norge, telefon 99 57 53 53

Om Ventelo

Ventelo er en av Norges ledende leverandører av komplette fasttelefoni- og mobiltelefoniløsninger til privat næringsliv og offentlig sektor. Ventelo AS har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Trondheim, Bergen, og Kristiansand. Ventelo hadde driftsinntekter på 784 millioner kroner i 2013.  

Om Phonero

Phonero ble etablert i 2008 og tilbyr gode og kostnadseffektive løsninger til bedrifter og offentlig sektor. Selskapet har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Selskapet hadde driftsinntekter på 318 millioner kroner i 2013.

Om Broadnet Holding

Broadnet Holding eier Ventelo og Broadnet. Selskapet er kontrollert av fond tilknyttet EQT, den ledende private equity-grupperingen i Nord-Europa, med porteføljeselskaper i Nord- og Øst-Europa, Asia og i USA. Porteføljeselskapene har samlede driftsinntekter på over 26 milliarder euro og over 500 000 ansatte. EQT jobber med porteføljeselskapene for å oppnå bærekraftig vekst, fremragende drift og markedslederskap.

Om Corporate Communications AS

Corporate Communications AS
Corporate Communications AS
Kavringen brygge 2
0252 Oslo

+47 23 89 89 30http://www.corporatecommunications.no/

Følg pressemeldinger fra Corporate Communications AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Corporate Communications AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Corporate Communications AS

REKOM-årsregnskap: Sterkt 2019 gir grobunn for optimisme på tross av korona-nedstengning3.7.2020 10:23:16 CEST | Pressemelding

REKOM økte både omsetning og tilstedeværelse i sine nøkkelmarkeder i 2019, og endte med en omsetning på nesten NOK 900 millioner og et driftsoverskudd på NOK 144 millioner (EBITDA). Samtidig reinvesterte REKOM i 2019 et tresifret millionbeløp i oppkjøp og utvikling av den eksisterende bedriften. Nordens største nattelivskonsern har tro på fremtiden til tross for korona-nedstengning, og eierne har tilført NOK 140 millioner som sikrer at REKOM står klar til å ekspandere når hverdagen vender tilbake.

UEFA & PEPSI® PRESENTERER IMAGINE DRAGONS FOR ÅPNINGSSEREMONIEN TIL UEFA CHAMPIONS LEAGUE-FINALEN9.5.2019 11:00:00 CEST | Pressemelding

OSLO, 9. MAI, 2019 – #FORTHELOVEOFIT– UEFA og Pepsi® har gleden av å lansere Imagine Dragons som artistene under åpningsseremonien for 2019 UEFA Champions League-finalen, presentert av Pepsi. Grammy Award-vinnerne er blant annet kjent for superhits som ‘Radioactive’ og ‘Thunder’, og går på scenen minutter før avspark lørdag, 1. juni, på Metropolitano Stadium i Madrid.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom