FOX Norge

Seersensasjonen «9-1-1» er klar med nye spinnville oppdrag

Del

Serien om amerikansk utrykningspersonell har bergtatt kritikere og en stor mengde seere. Onsdag 24. oktober kl. 22.00 starter andre sesong på FOX i Norge.

I dagens medielandskap går det stadig lenger mellom hver gang en TV-serie kan karakteriseres som en gigantsuksess.

Likevel er det ingen overdrivelse å ta karakteristikken i bruk om «9-1-1». Da andre sesong hadde premiere i USA for en snau måned siden, benket 13,8 millioner amerikanere seg (tallet inkluderer opptak).

Det gjør serien til en av årets aller største hits. Nå kan du også se hva alt oppstyret dreier seg om, når sesong to har premiere på FOX onsdag 24. oktober kl. 22.00.

Sensasjonelle saker

«9-1-1» er en dramaserie som følger livene til ambulansesjåfører, brannfolk, ansatte i politiet og annet utrykningspersonell i Los Angeles.

Hver uke responderer de på en mengde meget spesielle henvendelser - bare i seriens pilotepisode rykker de ut for å redde en baby som sitter fast i et kloakkrør, en kvinne som holder på å kveles av sin egen slange, og en liten jente som er alene hjemme når tyver bryter seg inn.

Også på hjemmebane er det mye drama for hovedkarakterene, og når rollene gestaltes av noen av verdens mest kjente og kjære TV-fjes blir det enkelt for seerne å bry seg.

Blant hovedskuespillerne finner vi legenden Angela Bassett, Peter Krause («Six Feet Under») og i andre sesong er også Jennifer Love Hewitt («Criminal Minds») med på laget.

Ekte hendelser

Mange av sakene i serien er dessuten basert på virkelige hendelser.

– Mange av dem er faktisk ekte, selv om man ikke skulle tro det. En baby som forsvinner i toalettet, det skjedde. Et hoppeslott som blåste 30 meter opp i lufta, det var basert på virkelige hendelser, fortalte showrunner Tim Minear under årets presseturné i regi av Television Critics Association.

Han har laget serien sammen med Ryan Murphy og Brad Falchuk («Glee», «American Horror Story»)

Og mange anmeldere har uttrykt beundring for hva TV-veteranene har fått til.

New York Magazine er blant publikasjonene som har påpekt at serien langt fra er noen tradisjonell politiserie - den er betraktelig mer særegen og langt bedre enn som så, ifølge anmelder Jen Chaney.

– Dette er adrenalin-TV. Det er umiddelbart fengende, og tidvis så morsomt at man må le høyt, skrev hun om første sesong.

Også Dagbladets Christopher Pahle fant mye å like i de første episodene:

– «9-1-1» er medrivende, og selv om det er ganske forutsigbart på karakternivå, og har fint lite med den virkelige verden å gjøre, ligger det mye moro og spenning i å se hvordan de spinnville nødscenarioene utarter, skrev han.Onsdag 24. oktober kl. 22.00 starter andre sesong på FOX i Norge. Ta kontakt for mer informasjon, tittekopier eller om det er noe annet vi kan hjelpe med.

Kontakter

Bilder

Om FOX Norge

FOX Norge
FOX Norge
Karenslyst Allé 2
0214 Oslo

http://www.foxtv.no

FOX er verdens største underholdningskanal som når 255 millioner hjem i 127 land utenfor USA. I Norge er FOX tilgjengelig via Altibox, Canal Digital, NextGenTel, Get og RiksTV. Kanalen har introdusert en rekke nye og prisbelønte serier til det norske markedet, som The Walking Dead, American Horror Story, Wayward Pines og Outcast. FOX er tv-kanalen for deg som simpelthen elsker god underholdning, uansett kjønn og alder. Følg oss på Facebook

Følg saker fra FOX Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FOX Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FOX Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom