Universal Music Norge

Sebastian Zalo og Ingebjørg Bratland slipper låt sammen; "Skyggens mann"

Del
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise

Fredag 27. august kommer Sebastian Zalo med en splitter ny låt «Skyggens mann» sammen med Ingebjørg Bratland.

Sebastian Zalo fra Horten har en sjelden evne til å balansere det såre og det selvsikre, med en tilnærming som gjør musikken hans både fengende og folkelig. Zalo er målrettet og hardtarbeidene, og overrasket ingen da han ble nominert til både P3 Gull for «Årets nykommer» og Spellemannprisen for «Årets gjennombrudd» i 2020.

Gjennom sommeren har Sebastian figurert på alt fra Sommerskuta til Allsang på Grensen, samtidig som han har begynt å spille konserter rundt i det ganske land. Men viktigst av alt har han ferdigstilt ny musikk. Det har resultert i den fantastiske og såre låten «Skyggens mann» med feature fra intet mindre enn Ingebjørg Bratland. Låten toucher inn på temaer som veldig mange kjenner på, men som få våger å snakke om. Nettopp derfor var det ekstra viktig for Sebastian å snakke om nettopp disse følelsene.

«Den handler om det her med at uansett hvor glad vi mennesker blir, vil det alltid være en skyggeside, en mørkhet ved oss. Det kan være som enkelt som at i enhver familie er det alltid noe rusk folk vil gjemme bort i skyggen.

Inspirasjonen kommer fra noe Carl Jung snakket mye om. «The shadow side», at alle mennesker har en shadow side som vi må dytte til siden og holde i skyggen fordi samfunnet ikke tolererer mange av de naturlige sidene til oss mennesker, som for eksempel aggresjon. Jeg kan jo ikke blåse ut til enhver tid! Jeg pleier som regel å holde det inni meg også får dama mi eller familen høre det. Og sånn er vi alle, vi har alle en sånn side vi vil holde i skyggen.

Men skyggen, det du dytter vekk, må alltid få utløp et eller annet sted. Tør man ikke møte skyggene sine og være ærlige med de kommer de til slutt ut på måter som ødelegger viktige relasjoner i livet, og ikke minst din egen relasjon til deg selv. Tør du åpne deg for skyggens mann, er ingen like ærlig som han.

Jeg prøver i låtene mine å touche inn på ting som folk vil prate om, men som man kanskje ikke helt vet hvordan man skal prate om. Da vil jeg at man heller kan sette på en låt også prater den for deg. Det gir mening til det jeg driver med, og gjør at jeg kan gi folk håp i mørke stunder. Det er veldig mye av drivkraften i kunsten min.

Jeg er veldig fan av å blande folkemusikk med noe som føles mer urbant ut. Forrige gang var det Odd Nordstoga, og nå er det Ingebjørg som jeg mener har kanskje norges fineste stemme.

Jeg gleder meg veldig til å dele denne med verden!»
- Sebastian Zalo

Om samarbeidet utrykker Ingebjørg:

«Eg fekk kjennskap til Sebastian då me begge var med i NRK-serien «De neste» som gjekk på NRK1 mars-april. I starten av mai tikka det inn ein DM på instagramkontoen min, det var Sebastian som lurte på om eg ville bli med på ein ny låt han jobba på. Vedlagt i meldinga låg låten, som eg sjekka ut. Og låten var skikkeleg fin den. Så då ba eg Sebastian sende meg teksten og fortsatte å skrive der han hadde slutta. Og vipps hadde med ein heil song gitt.
Min tanke då eg skreiv på den var at eg skulle vera den som tok inn litt håp om lys i den skyggen som alt fanst der. At sola nådde litt fram...

Det var utruleg kjekt å få besøke Sebastian, August og Benjamin i deires heimestudio. Talentfulle, unge gutar. Eg synst låten blei så fin og eg er veldig stolt av å få vera ein del av «Skyggens mann».

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Last ned bilde
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Foto: Jonathan Vivaas Kise
Last ned bilde

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Post Malone, Ariana Grande, The 1975, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Nils Bech, MGP-deltakerne Subwoolfer og Elsie Bay, samt debut-EP fra Gus Polden!14.1.2022 10:00:00 CET | Pressemelding

Nils Bech debuterer hos Universal Music med en sterk, følelsesladet låt! Årets MGP-deltakere er klare: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana Årets MGP-deltakere er klare: Elsie Bay - Death Of Us Tidlig Forhold - En følelsesladet og personlig debut-EP fra Gus Polden Elvis Costello slipper albumet The Boy Named If i dag på Emi Records. Plata består av 13 sanger og er produsert av Sebastian Krys og Elvis Costello. Albumets fulle tittel er The Boy Named If (And Other Children’s Stories) og er en hyllest til barndom og uskyld og reisen frem til det øyeblikket du får beskjed om å slutte å oppføre deg som et barn "som kan være når som helst de neste 50 årene", ifølge Costello. Amerikanske Sofia Carson hyller kvinner verden over med låten LOUD: “LOUD is meant for all of those young women and women worldwide who are now louder than ever and who are the voices of change and this song is inspired by and for them” PJ Harvey, slapp i 2016 albumet The Hope Six Demolition Project. Albumet, det niende

Tidlig Forhold - En følelsesladet og personlig debut-EP fra Gus Polden13.1.2022 15:14:33 CET | Pressemelding

25 år gamle Gus Polden har de siste årene vist seg som en svært dyktig låtskriver og multi-instrumentalist. Etter å ha jobbet tett med Sebastian Zalo både som låtskriver og fast musiker i flere år, debuterte han nylig som soloartist med låten «Hardere vær». Nå er Gus Polden klar med sin splitter nye EP «Tidlig forhold», som gir et komplett innblikk i hans univers. Sjekk ut EPen HER (Tilgjengeliggjøres 14.02.22, 00:00) «Tidlig Forhold» tar for seg Gus Poldens første kjærlighet og er hans nyeste EP fortalt gjennom syv låter. I fjor høst leverte Gus første kapittel av fortellingen med «Hardere vær», “Over” og “Olivengrønn”, nå avrundes historien med tre nye låter: «Om vi var noen andre», «feil perrong» og «Sandefjord». Allerede før slipp har låten «Om vi var noen andre» blitt utpekt som Ukas Låt på NRK P3. Om EPen forteller Gus: «Mange sier at sin første kjærlighet er noe helt spesielt, og at man alltid vil ta med seg noe fra den tiden videre i livet. For meg var dette inget unntak, og de

MGP-aktuelle Subwoolfer ute med musikkvideo12.1.2022 14:32:24 CET | Pressemelding

Mandag ble det klart at en av de finaleklare deltakerne i årets Melodi Grand Prix er duoen Subwoolfer. Brødrene Keith og Jim har kommet hele veien fra månen til jorden for å delta i MGP med låten “Give That Woolf A Banana”. Nå er de også ute med musikkvideo hvor vi får et lite glimt av hvordan livet ute i galaksen er. I løpet av den korte tiden de har vært på jorden, har Subwoolfer selvfølgelig klart å komme seg på TikTok. Her kan du lære deg dansen, The Yum Yum, fra musikkvideoen og danse sammen med en av de to brødrene. Hør låten her. Se musikkvideoen her. For 4,5 milliarder år siden ble galaksens største band «Subwoolfer» til. Bosatt på månen har brødrene Keith og Jim siden den tid erobret hver eneste planet musikalsk, som gjør dem til tidenes mest suksessfulle popgruppe. 20. juli 1969 dukket profeten Neil opp, som fort ble hyllet som mannen med de sterkeste armene. Neil lovte brødrene å komme tilbake og fortelle dem hvordan de kunne bli det største bandet på hans planet også, men f

Årets MGP-deltakere er klare: Subwoolfer - Give That Wolf A Banana10.1.2022 14:01:45 CET | Pressemelding

I dag annonseres årets MGP-deltakere, og blant artistene som er forhåndskvalifisert til finalen er Subwoolfer med låten “Give That Wolf A Banana”. Subwoolfer er galaksens største band, og består av brødrene Keith og Jim. Duoen har vært aktiv i ca. 4,5 milliarder år, og har vært bosatt på månen det siste århundret. Der har de brukt tiden på å slappe av, pleie fansen og skrevet ny musikk. Nå har de kommet til jorden for å delta i det viktigste og mest prestisjefylte musikalske arrangementet i jordens historie; Melodi Grand Prix 2022. Hør låten HER. Se musikkvideoen HER. Subwoolfer opptrer i delfinale 3, som går av stabelen på NRK1 lørdag 29. januar kl. 19.50. Etter jordisk tidsregning, landet det jordboere på månen i 1969. En mann med navn Neil ble fort hyllet som mannen med de sterkeste armene, og han fortalte de historier fra jordkloden. De ble fort bestevenner og Neil lovte brødrene å komme tilbake og fortelle dem hvordan de kunne bli det største bandet på hans planet også, og de mått

Årets MGP-deltakere er klare: Elsie Bay - Death Of Us10.1.2022 14:01:07 CET | Pressemelding

I dag annonseres årets MGP-deltakere, og blant artistene som er forhåndskvalifisert til finalen er Elsie Bay med låten “Death Of Us”. Sannsynligheten for at du har hørt stemmen til 25 år gamle Elsa Søllesvik før er stor, allerede som 17-åring fikk hun sitt gjennombrudd med pop-suksessen Elsa & Emilie. For låtskriveren fra Haugesund var dette starten på en reise som skulle lede til blant annet By:Larm, P3-listing, Lindmo & VG-lista. Nå står Melodi Grand Prix 2022 for tur, hvor Elsa lanserer sitt soloprosjekt Elsie Bay. “Det å lansere soloprosjektet mitt gjennom MGP er veldig spennende. Det er noe helt nytt for meg, som aldri har vært med på noe lignende før. En blanding av gøy, nytt, stort og litt skummelt. Dette er også første gang jeg gir ut noe alene, og det er en stund siden jeg ga ut noe sist, så jeg gleder meg veldig!” - Elsie Bay Hør låten HER. Elsie Bay opptrer i delfinale 1, som går av stabelen på NRK1 lørdag 15. januar kl. 19.50. Som artist skriver Elsa alle låtene sine selv,

Ny musikk fra The Weeknd, Halsey, TIX, Sebastian Zalo, Paula Jivén og Lise Davidsen!7.1.2022 10:00:00 CET | Pressemelding

The Weeknd ute med nytt album "Dawn FM" Mandag 3. januar ble surprisesluppet en extended versjon av Halseys nyeste album If I Can’t Have Love, I Want Power som ble sluppet i august 2021, med en bonussporene People Disappear Here og Nightmare Reprise. Albumet, som er produsert av Trent Reznor og Atticus Ross, gikk til #1 på Billboard og #9 på den norske albumlista og er Grammynominert for beste alternative album. Albumet har også blitt kåret til et av 2021s beste album av flere medier, blant andre The New York Times, Rolling Stone, Vulture, NME, Billboard med flere. Hortensgutten Sebastian Zalo foreviger sitt minne av bestevennen Benjamin Ruud i hans kommende EP «Vi som skulle bli gamle menn» som er tilgjengelig fra 28. januar. Historien som fortjener tid til å fortelles presenteres allerede med første låt i dag «Hull i mine Levis». Inneværende år kan på mange måter oppsummeres som Sebastian sitt gjennombruddsår med nominasjoner hos både Spellemann og P3 Gull, som konkluderes i å lage t

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom