SEAT

SEAT med rekordsalg i juli

Del

SEAT sparket i gang andre halvdel av 2018 med rekordfart, og en økning på 35,7 prosent i antall utleverte biler i juli, sammenliknet med 2017. I første halvdel av 2018 leverte SEAT de beste tallene i merkets historie, og det ser ikke ut til andre halvår skal bli mye dårligere. Med 52,700 utleverte biler i juli, er det merkets beste juli-måned noen sinne.

SEAT Arona
SEAT Arona

Fra januar til juli i år har SEAT solgt hele 342,700 biler, noe som tilsier en økning på 20.1 prosent økning fra i fjor. Det er det høyeste salgsvolumet SEAT har oppnådd på de første syv måndene av året, og slår den gamle rekorden som ble satt for hele 18 år siden.

SEAT Visepresident for Marketing and Sales, Wayne Griffiths sier at salgstallene i 2018 holder oss i ledelsen som det raskest voksende volummerket i Europa.

 - SEAT leverer rekordvolumer takket være de offensive modellene som inkluderer modellene Ateca og Arona. Hver tredje bil vi selger er en SUV, og dette taller kommer til å de neste månedene med Arona og lanseringen av Tarraco.

Juli-tallene preges av en stor økning i de fleste markedene hvor SEAT er representert, faktisk så mye som 20% økning i mange av markedene. Spania leder med 72,900 solge biler, en økning på 16 prosent. I tillegg er SEAT the ledende merket i landet, og Leon og Ibiza er de mest registrerte modellene.

Tyskland er SEATs neste største marked, med et salg på 71,400 biler – en økning på hele 26,4 prosent. På tredjeplass finnner ligger Storbritannia, her så de en økning på 23,5 prosent, med 41,600 solgte biler. Fjerdeplassen går til Frankrike, som solgte 18,900 biler i juli og er ett de raskests voksende markedene med en økning på 23,2 prosent. Det samme er Italia, som i juli hadde en imponerende økning på 27,1 prosent med 14,200 solgte biler.

I de andre europeiske markedene som Østerike (24 prosent), Belgia (45,4 prosent), Portugal (22,2 prosent), og Nederland (26,6 prosent), så man også at salgstallene hadde en imponerende økning på over 20 prosent. Algerie kan vise til enda mer imponerende utvikling så langt i år, med 12,900 solgte biler siden januar – en økning på 11,700 biler sammenliknet med de første syv månedene i 2017.

Positivt driftsresultat

I første halvdel av 2018, takket være den komersielle suksessen, har SEATs driftsresultat økt med 62,7 prosent sammenlikner med samme periode i 2017, og oppnådde et historisk resultat på 212 millioner euro. Tilveksten av nye modeller som Arona i SEAT-flåten, er en av nøklene til det imponerende resultat. Med en omsetning på 5,786 millioner euro, en økning på 14,5 prosent, setter SEAT enda en ny rekord i 2018.

Kontakter

Bilder

SEAT Arona
SEAT Arona
Last ned bilde

Om SEAT

SEAT
SEAT
PB 6671 Etterstad
0609 Oslo

SEAT, et bilmerke fra Barcelona, nå i Norge. Vi skal gjøre ting på en ny måte, fordi fremtidens bilhold handler om å gjøre livet enklere. Vi skal selge biler på nett - og det skal være enkelt. Enkelt, raskt og effektivt - akkurat slik du forventer det.

Helt siden 1957 har vi produsert biler tilpasset folks behov og ønsker. Med fokus på teknisk innovasjon, stilren design og pålitelig sikkerhet. Og når vi nå tar et steg inn i delingsøkonomien skal vi være et enda bedre valg for flere. Fremtidens bilbrukere eier ikke nødvendigvis bilene selv eller alene. Derfor kan alle nye SEAT-modeller utstyrt med teknologi som muliggjør sameie og deling.

Alle våre biler er designet og utviklet med bærekraftighet i fokus. Vi drifter dessuten bilindustriens største solenergianlegg på 276.000 m2, som reduserer våre CO2-utslipp med 7.000 tonn hvert år.

Følg saker fra SEAT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SEAT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SEAT

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom