Schage Eiendom selger Quadrum i Vilnius for 1,6 milliarder - Baltikums største salg i kontormarkedet noensinne.

Del

Schage Eiendom står bak tidenes største eiendomssalg innen kontorbygg i Baltikum, når Quadrum Business City i Vilnius nå selges til det tyske investeringsfondet DEKA Immobilien for NOK 1,6 milliarder.

Quadrum
Quadrum

Avtalen ble undertegnet torsdag ettermiddag, med Newsec som megler av salget.

Quadrum Business City ligger sentralt det såkalte Central Business District (CBD) i Vilnius, og består av hele 44.000 kvadratmeter utleibare kontorer, samt tre etasjer med underjordisk parkering. Eiendommen har over 35 leietagere, deriblant storbanken Luminor, eiet av DnB, Nordea og Blackstone.

-Dette har vært et stort og viktig prosjekt for oss. Både markedet og eiendommen lå brakk da vi i 2010 bestemte oss for å satse på større prosjekter, også i Vilnius slik Schage er kjent for i Norge, forteller administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom.

-Vi arrangerte en internasjonal arkitektkonnkuranse og regulerte eiendommen for en utbygging på ca 74.000 kvm, hvorav 30.000 parkering/teknikk under bakken. Første byggetrinn på 64.000 kvm ble startet i 2013 med kun DNB (nå Luminor) som leietaker, leieareal 11.000 kvm. Første byggetrinn stod ferdig i 2016. I 2018 bestemte vi oss for å fullføre de siste 10.000 kvm av prosjektet, uten at noen leiekontrakter var signert. Beslutningen var basert på merverdien av å ferdigstille kvartalet med byens beste beliggenhet. Nå er 80 prosent av siste bygg utleid, og i desember overleverer vi stolt Baltikums største og mest moderne kontorfasiliteter til nye eiere, sier Svoren.

-I tråd med Schage sin strategi får vi nå en ytterligere handlefrihet til å investere i nye spennende prosjekter. I dette ligger å ha våre store kontantstrømseiendommer som vi skal eie over tid sentralt i Oslo. I Vilnius forsetter vi med prosjektutvikling med fokus på realisering. Der her vi to sentrale utviklingsprosjekter på 20.000- og 60.000 kvm, forteller Svoren.

-Vi er meget fornøyd med hele prosjektet, og med salget. Vi er også meget fornøyd med samarbeidet vi har hatt med DNB i Norge for gjennomføring og finansiering av utbyggingen siden 2013. Schage Eiendom har gjennom datterselskapet Schage Real Estate i Vilnius, som ledes av Kjetil Tetlie Hanssen, utviklet et topp moderne kontorprosjekt, som tilfredsstiller moderne krav fra både institusjonelle leietagere og investorer. Quadrum har satt en ny standard for kontorbygg i regionen for arkitektur, bærekraft og fleksibilitet, sier Egil Svoren. Hadde det ligget i Oslo ville det aldri blitt solgt, sier han.

I 2017 fikk Quadrum prisen for ”Det beste kontorbygget i Baltikum” av Baltic Real Estate Investment Forum. Prosjektet er tegnet av det norske arkitektfirmaet Lund+Slatto Arkitekter.

(Vedlagte fotos: Quadrum Business City og administrerende direktør Egil Svoren)

Kontaktperson: Administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom, telefon 90 09 50 75

Bilder

Om Schage Eiendom AS

Schage Eiendom ASFakta om Schage Eiendom AS

Schage Eiendom hadde ved utløpet av 2018 en bruttoverdi på NOK 10,3 mrd, og en VEK på NOK 5,4 mrd. Selskapet er involvert i utbygging og utvikling av større prosjekter innen kontor, handel, bolig og stedsutvikling i Norge. Selskapet har siden 1998 hatt datterselskapet Schage Reeal Estate i Vilnius i Litauen.

I disse dager ferdigstiller selskapet et nytt kontorbygg på 26.000 kvm på Skøyen Atrium i Oslo. Etter utbyggingen er prosjektet et av Norges største kontorbygg med sine 65.000 kvm. Selskapet eier også Stortorvet 7 i Oslo sentrum. Dette prosjektet står foran en total revitalisering av 32.000 kvm med planlagt oppstart i 2020. Schage Eiendom har i gangsatt utbyggingen av Rortunet på Slemmestad bestående av 122 boliger, et handelssenter og 500 parkeringsplasser. I tillegg eier selskapet Nordre Jarlsberg Brygge i Sande kommune med et utbyggingspotensiale på 1.150 boliger. Selskapet er hovedeier(80%) i Myrkdalen Fjellandsby i Voss kommune hvor det er bygget 600 fritidsboliger, hotell og skianlegg. Schage Eiendom er i tillegg deleier (24%) i kjøpesenterselskapet Scala Eiendom.

Schage Eiendom eies 50/50 av familiene Schage gjennom holdingselskapene Sollerud Holding AS og Beetle Invest AS. Selskapet har hovedkontor i Oslo.

Les mer om Schage Eiendom på våre nettsider www.schage.no.

Følg saker fra Schage Eiendom AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Schage Eiendom AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Schage Eiendom AS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom