EVRY

Sbanken velger EVRY for fem nye år

Del

(Oslo. 7 desember 2017) Sbanken (tidligere Skandiabanken) og EVRY har inngått en femårig avtale på omlag 300 millioner kroner, hvor EVRY i tillegg til leveranse av banktjenester skal levere neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger. Avtalen omfatter også fremtidig samarbeid for open banking og innovasjon.

Wiljar Nesse, Konserndirektør Financial Services EVRY og Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer, Sbanken
Wiljar Nesse, Konserndirektør Financial Services EVRY og Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer, Sbanken

Gjennom EVRYs open banking-plattform oppfyller Sbanken kravene i betalingstjeneste-direktivet (PSD2), som pålegger bankene å gi autoriserte tredjeparter tilgang til deres kontosystemer, slik at kundene også kan benytte andre tilbydere av betalingstjenester. Sbanken og deres eksterne tjenesteleverandører får også et fundament for å konkurrere i markedet for finansielle tjenester som åpner seg.

– Bank blir stadig mer teknologidrevet, og vi i Sbanken ønsker å fortsette å utfordre kundene og oss selv med nye konsepter. Vi brenner for å skape de beste løsningene for våre kunder som gjør dem i stand til å ta smarte økonomiske valg. For at Sbanken skal holde seg i forkant av den raske utviklingen, er det viktig for oss å ha et langsiktig samarbeid med en aktør som EVRY, som gir oss en skalerbar teknisk plattform. Med en bransje i endring er det avgjørende for oss å se på samarbeidet som et partnerskap fremfor et leverandørforhold, og kunne utvikle oss sammen med en aktør som har omfattende kunnskap om banksektoren og satser stort på ny teknologi og områder som open banking, sier Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer i Sbanken.

– Sbanken har i mange år hatt de mest fornøyde bankkundene og er kjent for sine brukervennlige løsninger. Det er en stor tillitserklæring at Sbanken ønsker å videreføre samarbeidet med EVRY og utvide dette ytterligere, med både neste generasjon kjernebank- og betalingsløsninger og vår open banking plattform. Samlet vil dette gi Sbanken et solid fundament for å utvikle nye tjenester til sine kunder, og muliggjøre deres ambisjon om å tilby de beste løsningene for kundene. Fra EVRYs side er vi stolte over å være samarbeidspartner for Sbanken i en spennende tid framover, sier Wiljar Nesse, konserndirektør, i EVRY Financial Services.

Som en del av avtalen skal EVRY også levere hele verdikjeden for korttjenester. Avtalen utvides også med EVRYs lånesystemer for nedbetalingslån.

Kundesentriske og moderne kjernebankløsninger
EVRY etablerer den nye løsningen for kjernebank som en tjenesteplattform med komponenter basert på industristandard. Utviklingsstrategi og implementeringsmetodikk er forankret gjennom et tett samarbeid med BIAN-nettverket (Banking Industry Architecture Network), der EVRY er den eneste nordiske IT-tjenesteleverandøren som er medlem. Moderne arkitektur og standarder, blant annet ISO 20022, sikrer at løsningene er fleksible, kostnadseffektive og tilrettelagt for å oppfylle internasjonale krav. Løsningene kan leveres som SaaS-tjenester fra EVRY, eller som komponenter installert hos banken.

Kontaktpersoner
Wiljar Nesse, EVP Financial Services, EVRY, tlf.  +47 934 48 116
Viola Hellström, VP Communications Financial Services, EVRY, tlf. + 46 73 708 1727
Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer, Sbanken, tlf. +47 916 92 852
Ole B. Larsen, Pressekontakt, Sbanken, tlf. +47 959 40 045

 

Om Sbanken
Sbanken (tidligere Skandiabanken) startet i 2000, som den første rene nettbanken i Norge. Banken tilbyr et bredt spekter av finansielle produkter og tjenester til privatpersoner og husholdninger i Norge innen betalings- og kortløsninger, innskuddsbasert sparing, investeringsprodukter, langsiktige lån, og kortsiktige lån. Banken har ingen filialer og alle produkter og tjenester tilbys direkte gjennom den digitale plattformen som er fullt tilgjengelig på mobil, nettbrett og pc. Ved utgangen av Q3 2017 hadde Sbanken 430 000 kunder med en aktiv konto, og en forvaltningskapital på NOK 81.6 milliarder. Banken er notert på Oslo børs. Les mer på www.sbanken.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Wiljar Nesse, Konserndirektør Financial Services EVRY og Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer, Sbanken
Wiljar Nesse, Konserndirektør Financial Services EVRY og Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer, Sbanken
Last ned bilde

Lenker

Om EVRY

EVRY
Snarøyveien 30 A
1360 Fornebu

+47 23 14 50 00https://www.evry.no

Om EVRY
EVRY er et ledende nordisk IT-tjeneste og programvareselskap med mer enn 10 000 kunder i privat og offentlig sektor. Over fem millioner mennesker i Norden bruker daglig løsninger levert av EVRY. Gjennom en sterk lokal tilstedeværelse med dyp teknologisk og forretningsmessig innsikt er EVRY en pådriver i kundenes innovasjon og fornyelse. EVRY hadde i 2016 en omsetning på NOK 12,2 milliarder og 8 500 ansatte i 9 land. Hovedkontoret ligger på Fornebu utenfor Oslo og selskapets aksjer er notert på Oslo Børs. www.evry.com.

Følg saker fra EVRY

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EVRY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EVRY

EVRY rapporterer et andre kvartal i 2019 med vekst innen konsulent- og applikasjonstjenester, som støtter selskapets strategiske retning12.7.2019 07:01:12 CESTPressemelding

(Fornebu, 12. juli 2019) EVRY rapporterer driftsinntekter for andre kvartal på 3 178 millioner kroner i 2019, sammenlignet med 3 286 millioner kroner i andre kvartal 2018. Driftsinntektene for årets første halvår var på 6 507 millioner kroner, som er en økning fra 6 494 millioner kroner for samme periode i fjor. Justert for valutaeffekter og oppkjøp, var den organiske veksten 0,1 % i første halvår 2019, sammenlignet med første halvår av 2018. Financial Services rapporterte en positiv organisk vekst i andre kvartal, mens de andre forretningsområdene var berørt av sesongsvingninger.

EVRY och Tieto går samman för att bli en ledande leverantör av digitala tjänster i Norden.18.6.2019 07:10:12 CESTPressemelding

(Fornebu / Espoo, 18 juni 2019) EVRY och Tieto tillkännager idag ett avtal om samgående för att bilda ett av de ledande digitala tjänste- och mjukvaruföretagen i Norden. Med en kombinerad omsättning på närmare 3 miljarder EUR och med 24 000 medarbetare blir det nya bolaget väl positionerat för att öka den digitala innovationstakten för nordiska företag och samhället i stort. De båda bolagen kompletterar varandra utifrån sin geografiska närvaro samt från ett kund- och erbjudandeperspektiv. Det nya bolaget får namnet TietoEVRY och kommer betjäna tusentals kunder inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

EVRY og Tieto fusjonerer og skaper en ledende nordisk leverandør av digitale tjenester18.6.2019 07:00:43 CESTPressemelding

(Fornebu/Espoo, 18. juni 2019) EVRY og Tieto har i dag kunngjort en fusjonsavtale. Sammen skaper partene et konkurransedyktig selskap for digitale tjenester og programvare i Norden. Det fusjonerte selskapet vil ha en samlet omsetning på rundt 30 milliarder kroner og 24.000 medarbeidere. EVRY og Tieto er svært komplementære når det gjelder geografiske markeder, tjenesteportefølje og kunder. Selskapet vil bli kalt TietoEVRY og ha flere tusen kunder i privat og offentlig sektor i mer enn 90 land.