Earth Science Analytics

Saudi Aramco Energy Ventures investerer i norsk kunstig intelligens programvareleverandør Earth Science Analytics

Del

(DHAHRAN, SAUDI ARABIA; STAVANGER, NORGE): - Earth Science Analytics AS, norsk programvareleverandør innen kunstig intelligens og petroleum geovitenskap, har fått serie A-finansiering fra Saudi Aramco Energy Ventures (SAEV), datterselskap av verdens største olje-og gasselskap Saudi Aramco.

Earth Science Analytics er ledende i utviklingen av neste generasjons petroleum geovitenskap programvare basert på kunstig intelligens EarthNET. Målet med den skybaserte programvareplattformen er å muliggjøre raskere, billigere og mer nøyaktig prediksjon av bergarters fysiske egenskaper i undergrunnen, og dermed bidra til at olje og gass leting og produksjon blir gjort med større lønnsomhet og høyere suksessrate enn hva som kan oppnås med tradisjonell programvare og tradisjonelle arbeidsmetoder.

"Vi er veldig glade for å ha fullført denne investeringen i Earth Science Analytics. Dette er et selskap med et imponerende team, og vi tror at teknologien kan forandre måten olje- og gassindustrien estimerer og modellerer reservoaregenskaper i undergrunnen, inkludert usikkerhet og risikovurdering ", sier Caroline Svae fra SAEV.

"Vi har vokst organisk siden starten, og vår banebrytende skybaserte kunstig intelligens programvare er allerede i markedet. Nå tar vi inn ekstra kapital for å øke farten på utvikling av produkt og salg slik at vi får utnyttet forspranget vi har på å bli den ledende globale løsningsleverandøren innen kunstig intelligens og geovitenskap. Investeringen fra SAEV er med på å underbygge at vi er på rett vei, og vi ser virkelig frem til å jobbe med SAEV", sier Eirik Larsen, administrerende direktør i Earth Science Analytics.

Om Earth Science Analytics
Earth Science Analytics er et norsk teknologiselskap som utvikler neste generasjons lete- og produksjonsteknologi. Earth Science Analytics forbedrer lete- og produksjonssuksessen ved hjelp av geovitenskapsdrevet dataanalysesoftware, databaseløsninger og ny arbeidsflyt. Med den kunstige intelligensplattformen EarthNET kan petroleumsgeologer og -geofysikere jobbe mer effektivt, med større presisjon og lavere kostnader enn hva som kan oppnås ved å anvende tradisjonelle metoder. EarthNET kan bygge bro over gapet mellom store multidimensjonale datasett og datastyrt beslutningstaking. Earth Science Analytics ble tildelt "Subsea Upcoming Company of the Year" i 2018 av GCE Subsea, Sparebanken Vest og norske Underground Technology Foundation.

Om Saudi Aramco Energy Ventures
Saudi Aramco Energy Ventures LLC (SAEV) er et datterselskap av Saudi Aramco, verdens ledende olje- og gasselskap. SAEV har hovedkontor i Dhahran med kontorer i Nord-Amerika, Europa og Asia, og investerer globalt i oppstarts- og vekstselskaper med teknologi av strategisk betydning for Aramco.

For mer informasjon:

Saudi Aramco Energy Ventures
Caroline Svae
+47 970 08 211
E-post: caroline.svae@saev.com 
www.saev.com 

Earth Science Analytics
Eirik Larsen, administrerende direktør
+47 948 74 234
E-post: eirik.larsen@earthanalytics.no 
www.earthanalytics.ai 

Om Earth Science Analytics

Earth Science Analytics
Earth Science Analytics
Professor Olav Hanssens vei 7A
4021 Stavanger

http://www.earthanalytics.ai

Følg saker fra Earth Science Analytics

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Earth Science Analytics på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Earth Science Analytics