Statskog SF

Satser på UT.no

Del

Statskog bidrar med 250 000 kroner til utvikling av digital turinspirasjon gjennom UT.no, og understøtter dermed regjeringens satsing i statsbudsjettet.

Foto: Magnus Beyer Brattli
Foto: Magnus Beyer Brattli

Turportalene UT.no og Godtur.no har i flere år levd side om side. Den Norske Turistforening, Friluftsrådenes landsforbund og Statskog samler seg nå rundt innhold og utvikling av en felles portal.

To millioner er allerede satt av i årets statsbudsjett. Nå går også Statskog inn med et pengebidrag på 250 000 kroner for å bidra til videreutvikling.

Landbruksminister Olaug Bollestad håper og tror at satsingen får flere opp av stolen og ut i naturen.

- Inspirasjon og planlegging starter gjerne i stolen, og gjerne på mobil. Et løft her handler om inspirasjon som gir folkehelse og gode opplevelser i norsk natur. Det er viktigere enn noen gang. At sentrale aktører som DNT, friluftsrådene og Statskog forener krefter vil inspirere til mer friluftsliv, sier Bollestad.

Friluftsrådenes landsforbund og Statskog har utviklet og drevet turportalen Godtur.no, mens DNT har utviklet UT.no. Hovedfokus nå er å samle og videreutvikle innholdet på UT.no.

- Brukerne vil tjene på at vi bruker kreftene på en best mulig felles tjeneste. Derfor velger Statskog nå å bruke både tid og penger på å utvikle portalen sammen med viktige samarbeidspartnere innen friluftsliv, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Nøkkelord

Kontakter

Trond Gunnar SkillingstadKommunikasjonssjef

+47 916 93 826 / +47 742 13 000

tgs@statskog.no

Bilder

Foto: Magnus Beyer Brattli
Foto: Magnus Beyer Brattli
Last ned bilde

Lenker

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.