Satser bredt på helse og velferd

– Vi bygger opp et nytt doktorgradsprogram som skal jobbe bredt med helse og velferdsspørsmål. Programmet skal koble fagdisipliner som sosialvitenskap, helsevitenskap, folkehelsevitenskap og idrettsvitenskap, sier dekan Per Morten Fredriksen ved fakultet for helse- og sosialvitenskap.
De åtte stipendiatstillingene er nylig lyst ut, med varierende søknadsfrist. De vil følges av flere enkeltutlysninger senere.
– Vi håper mange ser dette som spennende muligheter og sender oss en søknad, sier Fredriksen.
Helse hele livet
Innholdet i de utlyste stipendiatstillingene spenner fra å skulle jobbe med barn og unges deltakelse knyttet til egen helse, til fysisk aktivitet blant eldre på pleiehjem, traumepsykologi og migranter og helse.
– Vi bygger et doktorgradsprogram som utvikler kunnskap om helse og velferd i et livsløpsperspektiv, fra forebygging av helseutfordringer blant unge til håndtering av sykdom blant eldre, forklarer Per Morten Fredriksen.
– Programmet skal spenne fra å jobbe med enkeltindividers helse til hvordan samfunnsmessige forhold, og utforming av tjenester, hemmer og fremmer helse og livskvalitet, fortsetter han.
Doktorgradsprogrammet forutsetter tett samarbeid med blant annet kommunene i Innlandet, Sykehuset Innlandet og frivillige organisasjoner. I tillegg legges det opp til utstrakt involvering og samarbeid på tvers innad ved høgskolen.
Omfattende forskerutdanning
Forskerutdanningen som stipendiatene skal igjennom varer normalt i fire år. Den vil inneholde en opplæringsdel og et selvstendig forskningsarbeid som munner ut i en doktorgradsavhandling.
Stipendiatene vil delta aktivt i forskermiljøer nasjonalt og internasjonalt, og stå for faglig formidling knyttet til doktorgradsarbeidet sitt.
Det nye doktorgradsprogrammet «Helse og velferd» ble godkjent i vinter av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Programmet er under etablering, og vil være i full drift fra høsten 2022.
Det erstatter ph.d.-programmet «Barn og unges deltakelse og kompetanseutvikling» (BUK) som fases ut, men delvis videreføres i det valgfrie emnet Barn og unges oppvekst og deltagelse.
Det er i dag fortsatt 21 stipendiater i BUK, og disse vil disputerer i løpet av to år i BUK.
Nøkkelord
Kontakter
Mari Rysst
Ph.d.-leder
Fakultet for helse- og sosialvitenskap
Høgskolen i Innlandet
Tlf. +47 61 28 80 65
Mobil +47 907 62 980
E-post: mari.rysst@inn.no
Bilder

Lenker
Om Universitetet i Innlandet
Følg pressemeldinger fra Universitetet i Innlandet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Innlandet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Universitetet i Innlandet
Slik holder du hjernen din i form i ferien3.7.2025 10:06:23 CEST | Pressemelding
Det mangler sjeldent råd om hvordan du skal klare å trene gjennom sommer’n. Men – hvordan tar du egentlig best vare på hjernen din i ukene som kommer? Her kommer fem tips.
Får tilbud om jobb som organisasjonsdirektør17.6.2025 15:26:51 CEST | Pressemelding
Stine Grønvold tilbys den nyopprettede stillingen som organisasjonsdirektør ved Universitet i Innlandet. Hun kommer fra jobben som prorektor utdanning ved INN.
Intern søker blir ny dekan ved INN6.5.2025 10:26:07 CEST | Pressemelding
Professor Gunhild Tomter Alstad får tilbud om stillingen som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk (LUP).
Drøyt 16.000 har INN som førstevalg28.4.2025 11:01:00 CEST | Pressemelding
Det viser søkertallene fra Samordna opptak og vårt lokale opptak. – Det er gledelig å se at vi har stabilt god rekruttering til studiene våre, sier prorektor utdanning ved Universitetet i Innlandet, Stine Grønvold.
Totalforsvaret viktig for at Europa skal klare å beskytte seg selv4.4.2025 09:07:15 CEST | Pressemelding
Europeiske land må prioritere totalforsvaret sitt i fremtiden og utvikle det sammen. Det er en av hovedkonklusjonene i ei ny norsk bok som ble presentert for NATO-sjef Mark Rutte denne uka.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom