SkiStar

SAS lanserer tre flyruter til Trysil og Sälen

Del

28. desember lander det første SAS-flyet fra London på nye Scandinavian Mountains Airport. I tillegg lanserer SAS flyruter til den nye flyplassen fra København og Aalborg. Både det danske og engelske markedet er i vekst og viktige for skiturismen i Trysil og Sälen.

Scandinavian Mountains Airport åpner i desember. Salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil, Turid Backe-Viken, er veldig fornøyd med at SAS lanserer flyruter fra viktige vekstmarkeder som England og Danmark allerede fra åpningen.

– Tallene for kommende vinter viser så langt en økning på totalt ni prosent* fra Danmark og 23 prosent* fra England på SkiStars destinasjoner. Nå ser vi fram til et strategisk samarbeid med SAS i å utvikle helhetsopplevelsen fra reise til skiferie, sier Backe-Viken.

SAS første flyrute fra London Heathrow Airport til Scandinavian Mountains Airport åpner 28. desember og kjøres på lørdager. Flytiden er i overkant av to timer. Søndag 29. desember åpner SAS flyruter fra København og Aalborg. Fra København kan du fly til Trysil og Sälen på torsdager og søndager. Flytiden er om lag 1 time og 20 minutter. Flyruten fra Aalborg kjøres på søndager og har samme flytid som ruten fra København. SAS vil operere de nye rutene med det nye flyet Airbus 320neo, som er markedets stilleste og mest drivstoff-gjerrige fly med et redusert CO2-utslipp på opptil 18 prosent.

– Det er veldig gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv rutetabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skikjøring og andre vinteropplevelser i norske og svenske fjell, er noe mange etterspør. Vi kommer til å utvikle samarbeidet med SkiStar for ytterligere å styrke tilbudet til våre reisende, og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren, sier Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial i SAS.

I tillegg til SAS tre flyruter fra Danmark og England åpner også et flertall flyruter fra fem svenske byer til Scandinavian Mountains Airport i desember.

*SkiStar ABs bookingstatistikk for UK/England i dag sammenliknet med samme tid foregående år, og bookingstatistikk for Danmark fra 26. juni 2019 sammenliknet med samme tid foregående år.

For mer informasjon:
Turid Backe-Viken, salgs- og markedssjef i SkiStar Trysil: (+47) 992 80 071

Fakta om Scandinavian Mountains Airport:

  • Flyplassen ligger mellom skidestinasjonene Trysil og Sälen, og er den første flyplassen som bygges i Sverige på 20 år.
  • Landingsbanen er 2.500 meter lang og 50 meter bred.
  • Privateid av 33 bedrifter.
  • Terminalbygget er 9.500 kvadratmeter stort, har fire gates og inneholder blant annet kafé, taxfreebutikk og butikker.
  • Skal forsyne Norges største skisted, Trysil, og Sverige største skiområde, Sälen, med internasjonale gjester.
  • Transfertiden til Trysil er 40 minutter. Til nærmeste skianlegg i Sälen er transfertiden ti minutter.
  • Regionen er Skandinavias største vinterdestinasjon. Her finnes det fire skisteder med mer enn 100.000 senger i hotell, leiligheter og hytter.
  • Området har om lag 7 milliner overnattinger i vintersesongen.
  • I alt finnes det 250 alpinbakker og et enormt utvalg av resturanter, shopping og aktiviteter. 

Kontakter

Bilder

Lenker

Om SkiStar

SkiStar
Sälfjällstorget
880 67 Sälen

+46 280 88050https://www.skistar.com/no/

SkiStar AB (publ) er notert på Nasdaq Stockholms Mid Cap-segment. Konsernet eier og driver alpinanlegg i Hemsedal og Trysil i Norge, i Sälen, Åre og Vemdalen, samt Hammarbybacken (Stockholm) i Sverige, og St. Johann in Tirol i Østerrike. Markedsandelen i Sverige er 49 %, i Norge 30 % og totalt i Skandinavia 41 %. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Virksomheten deles inn i tre kjerneområder: Drift av skianlegg, infrastruktur og explotering.

Bilder og film i SkiStars presserom kan publiseres fritt i omtale av SkiStar, våre destinasjoner og produkter.

Følg saker fra SkiStar

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SkiStar på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SkiStar

SkiStars vinternyheter: Ny overnatting nære bakken, enda bedre skikjøring og restauranttilbud12.9.2019 06:50:00 CESTPressemelding

Skisesongen nærmer seg og det skjer mye spennende på SkiStars destinasjoner. I Hemsedal åpner hotellet FYRI Resort of Hemsedal med fantastisk utsikt og beliggenhet, i tillegg til to nye bakker og en ny heis. I Trysil blir skikjøringen enda bedre med bredere bakker og mer effektiv snøproduksjon. Et annet høydepunkt er åpningen av Scandinavian Mountains Airport, flyplassen mellom Trysil og Sälen som åpner 22. desember. I Åre utvides den allerede sterke restaurantscenen, da flere populære «Stockholm-krogar» etablerer seg i byen.