Leidar

SAP hjelper NTNU-studenter ta seieren i internasjonalt løp for EL-racerbiler

Del

Studentforeningen Revolve NTNU har laget EL-racerbiler siden 2012. I 2018 kom de på 2. plass i klassen for elektriske biler i den prestisjefylte konkurransen for studenter, Formula Student Germany. Nå må studentene analysere store mengder data fra bilen for å forstå hvorfor den gjorde det så bra – det skal SAP hjelpe med.

SAP Norge og Revolve NTNU har inngått et partnerskap hvor SAP tilbyr programvareløsninger som de rundt 60 studentene i Revolve bruker til å analysere store og forskjellige typer data i forhold til design, konfigurasjon og nåværende konkurransesituasjoner.

“Vi har brukt et egenutviklet software som heter Revolve Analyze, men denne er begrenset til å analysere ett løp av gangen. Nå samarbeider vi med SAP slik at vi kan skalere programvaren og analysere og overvåke data i sanntid” sier Erik Brettingen Johansen i Revolve NTNU.

SAP har gitt studentene tilgang til SAP HANA dataplattformen. Dette lar dem samle og lagre strømmet data fra bilens hundrevis av sensorer som er laget av studentene selv. Nå kan Revolve-teamet tilpasse bilens konfigurasjon i løpet av praktiske tester, istedenfor å vente til testen er ferdig. Dette er et langsiktig partnerskap hvor SAP har forpliktet seg til å hjelpe med alle behov de måtte ha når det gjelder programvare og analyse.

Det er også lettere for studentene å kvalitetssikre designet og dokumentasjonen av bilen, samtidig som de kan sammenlikne analyse av forskjellige datasett. Studentene får da et bedre beslutningsgrunnlag når de skal utvikle fremtidige versjoner av bilen.

“Når alt er implementert forventer vi å kunne bruke mønstrene vi ser i dataen til å ta mer intelligente beslutninger. For eksempel forventer vi å kunne enklere løse problemer med vekselretteren, avgjøre hva som er beste konfigurasjon for en gitt bane, eller motta varsler før batteriene blir for varme” sier Lars van der Lee i Revolve NTNU.

Joseph Rouhana mener også at industrien kan lære av studentene.

“Det er imponerende hva NTNU-studentene får til. På kort tid utnytter de SAP-verktøyene og bygger en avansert IoT, datastrømming og analyseplattform – fra bunnen av. Innovasjonstakten er skyhøy og vi burde alle la oss inspirere!” sier Joseph Rouhana i Nordisk industri leder for energi og naturressurser i SAP Norge.

Bilder

Om Leidar

Leidar
Grev Wedels Plass 4
0151 Oslo

+47 94878886http://www.leidar.no

Om SAP

SAP er markedsledende innen intelligent bedriftsprogramvare for den nye opplevelsesøkonomien. Vi hjelper bedrifter i alle størrelser og bransjer: 77 prosent av verdens transaksjonsbaserte omsetning går gjennom et SAP-system. Våre teknologier innen maskinlæring, IoT og avanserte analyseteknologier gjør bedrifter om til intelligente virksomheter. SAP gir enkeltpersoner og organisasjoner bedre mulighet til å samarbeide og utnytte driftsinnsikt slik at de holder seg ett skritt foran konkurrentene. Vi forenkler teknologi for bedrifter, slik at de kan ta i bruk vår programvare som de selv ønsker – uten å påvirke vanlig drift. Vårt fullstendige tilbud av applikasjoner og tjenester gjør det mulig for mer enn 437.000 private og offentlige bedrifter å kontinuerlige tilpasse driften og sikre lønnsomhet. Med et globalt nettverk av kunder, partnere, ansatte og tankeledere, bidrar SAP til en verden som er effektiv i drift og forbedrer menneskers liv. For mer informasjon, besøk www.sap.com og www.sap.com/norway.