NTB

Sander Erik Kartum kåret til årets spiller i OBOS-ligaen

Del

Sander Erik Kartum har tatt OBOS-ligaen med storm og mottar nå også prisen som «årets spiller» fra NTB og OBOS. Han mottar den fordi han troner øverst på NTB-børsen med et snitt på 6,0 per kamp.

Sander Erik Kartum mottar her beviset på at han er årets spiller i OBOS-ligaen. Prisen består av en grafikk som portretterer ham, laget av illustratør Pål Dybwik. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Sander Erik Kartum mottar her beviset på at han er årets spiller i OBOS-ligaen. Prisen består av en grafikk som portretterer ham, laget av illustratør Pål Dybwik. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Ligasponsor OBOS gratulerer Sander Kartum med utmerkelsen.

Han vinner jo denne prisen fullt fortjent. Som nyopprykket lag tok Stjørdals-Blink OBOS-ligaen med storm og leverte i perioder knallgod fotball, med Sander Kartum som en av de aller beste. Etter hvert ble det litt mer «berg-og-dalbane» for Blink, men Kartum har jevnt over levert gode prestasjoner gjennom hele sesongen, sier Eddie Chr. Thomas i OBOS.

Stjørdals-Blink-spilleren har bidratt med et tosifret antall målpoeng denne sesongen og var en enormt viktig brikke da laget unngikk direkte nedrykk til 2. divisjon. 25-åringen har med andre ord virkelig levert varene i sin debutsesong i OBOS-ligaen.

– Så gøy! Jeg føler sesongen startet litt tungt, men at jeg etter hvert klarte å følge nivået i OBOS-ligaen greit. Det gjorde naturligvis godt å bidra med en del mål og målgivende pasninger. Når hele laget spiller bra, er det selvfølgelig lettere å prestere godt selv også, understreker Kartum overfor NTB.

Den ydmyke midtbanespilleren forklarer videre at ambisjonen hans på sikt er å spille på et så høyt nivå som mulig.

– Viser styrken i børsen vår
Sportsdatasjef i NTB, Terje Alstad, understreker at det ikke alltid er tabellplasseringen som avgjør hvem som har gjort seg fortjent til tittelen «årets spiller».

– At Kartum står igjen som vinner av NTB-børsen, viser egentlig bare styrken i børsen vår. En spiller kan prestere jevnt godt gjennom en sesong, selv om laget ikke nødvendigvis henger med i toppen. Midtbanespilleren har på imponerende vis tatt nivået i OBOS-ligaen og er nok på blokka til større klubber i Norge etter den sterke sesongen, sier Alstad.

Årets lag
Lagoppstillingen for «årets lag» er i år satt opp i en 3-4-3-variant. Laget er levert av NTB sportsdata og basert på spillerbørsen satt av reportere som har vært til stede på alle kampene i OBOS-ligaen denne sesongen. For å bli vurdert på laget, må spilleren ha spilt over 30 minutter i minst 18 kamper. Kvalifiseringskamper er ikke med i vurderingen.

– Det er utrolig mange sterke navn på denne utgaven av «årets lag» i OBOS-ligaen. Mange av dem vil vi nok se i Eliteserien kommende sesong, tipper sportsdatasjefen.

Målvakt:

Ole Kristian Lauvli, Raufoss (5,41 børssnitt - 29 kamper - 0 mål - 1 målgivende - 0 ind. målgivende)
Raufoss-kapteinen har vært på rundens lag hele seks ganger denne sesongen og storspilt for et formsterkt Raufoss-lag, spesielt utover høsten. Har vært helt avgjørende for at totningene karet seg til en imponerende kvalikplass i siste serierunde.


Forsvar:

Daniel Eid, Sogndal (5,86 - 29 - 4 - 10 - 0)
22-åringen har vært en åpenbaring på høyrebacken etter overgangen fra Hødd i vinter. Alltid villig til å storme i angrep og med sin svært presise innleggsfot har det blitt tosifret antall målpoeng for vingbacken.


Martin Ove Roseth, Sogndal (5,52 - 27 - 0 - 0 - 0)
Den unge stopperen kom permanent til Sogndal før sesongen etter å ha spilt på utlån fra Molde i 2019. Gjør svært sjelden feil, spiller enkelt og har i tillegg en hurtighet som gjør ham vanskelig for motstanderne å passere.


Jostein Gundersen, Tromsø (5,37 - 28 - 2 - 3 - 1)
Midtstopperen har nytt stor tillit i Tromsøs trebackslinje denne sesongen. En duellsterk og spillende stopper som også har vist seg som en trussel offensivt. Skal utvilsomt ha sin del av æren for at Tromsø kun slapp inn 29 mål på 30 kamper denne sesongen.


Midtbane:

Sivert Mannsverk, Sogndal (5,78 - 27 - 4 - 3 - 1)
18-åringen har slått ut i full blomst som kaptein på et opprykksjagende Sogndal-lag. Har et imponerende driv med ballen og en strøken pasningsfot, og utstråler en ro og modenhet som er sjelden vare for en spiller på hans alder. Ble kåret til årets spiller av Eurosport og Norsk Toppfotball. Større klubber har nok fått øynene opp for dette midtbanetalentet.


Kent-Are Antonsen, Tromsø (5,73 - 27 - 11 - 5 - 0)
En anvendelig spiller som har bekledd flere posisjoner for Tromsø denne sesongen. 25-åringen er en trussel både innenfor og utenfor 16-meteren med sitt strålende venstrebein. Flink til å beregne løpene sine inn i boksen, noe som har resultert i hele 11 scoringer denne sesongen. En trofast sliter på TIL-midtbanen.


Kaan Kairinen, Lillestrøm (5,70 - 28 - 4 - 5 - 1)
Leiesoldaten fra Midtjylland ble nærmest umiddelbart en suksess for Lillestrøm. Solid både offensivt og defensivt, krydret med sin svært presise pasningsfot. Kanarifuglene fikk en tidlig julegave i år da det ble klart at Kairinen har signert for nye år LSK.


Sander Erik Kartum, Stjørdals-Blink (6,00 - 28 - 6 - 7 - 2)
Årets børsvinner, til tross for en varierende sesong av klubben hans. Kanskje den spilleren som har prestert jevnest gjennom sesongen, og det i sin første sesong i 1. divisjon. Har et strålende venstrebein og er en mester til å fylle etter i boksen. Har bidratt med tosifret antall målpoeng for et Blink-lag som må spille kvalik for å unngå nedrykk til 2. divisjon. Spørsmålet er om vi får se ham i Eliteserien allerede kommende sesong?


Angrep:

Eric Kitolano, Tromsø (5,63 - 28 - 11 - 6 - 0)
Etter overgangen fra Ull/Kisa har Kitolano storspilt for serievinner Tromsø denne sesongen. Med sin hurtighet og driv med ballen har han vist seg som en svært vanskelig spiller å forsvare seg mot. 11 scoringer viser også at Kitolano har tatt et stort steg som målscorer. Har bidratt i alle de offensive rollene hos serievinneren. Har funnet kjærligheten i nord og blir en viktig brikke i Eliteserien.


Henrik Udahl, Åsane (5,25 - 29 - 19 - 2 - 2)
Et Vålerenga-produkt fra Indre Østfold som måtte til Bergen for å slå ut i full blomst. En klassisk spisstype som har tatt OBOS-ligaen med storm. Flink til å bevege seg inne i boksen, og når muligheten kommer, er han en svært giftig avslutter. Samtlige 19 scoringer fra ligaens toppscorer har kommet fra inne i 16-meteren.


Erik Tønne, Ranheim (5,90 - 30 - 13 - 12 - 0)
Etter nedrykket fra Eliteserien i fjor var det knyttet spenning rundt veien videre for Tønne og Ranheim før årets sesong. Der kanskje Ranheim stoppet helt opp mot tampen av sesongen, og avsluttet med en beskjeden 4.-plass, har Tønne virkelig vist seg fram som en klassespiller på dette nivået gjennom hele sesongen. Med sine 25 målpoeng var han øverst av samtlige spillere på den totale målpoengstatistikken.

Kontakter:
Eddie Chr. Thomas
Kommunikasjonsrådgiver i OBOS
Telefon: +47 41 47 73 40
eddie.chr.thomas@obos.no

Terje Alstad
Sportsdatasjef i NTB
Telefon: +47 93 88 50 70
terje.alstad@ntb.no

Bilder

Sander Erik Kartum mottar her beviset på at han er årets spiller i OBOS-ligaen. Prisen består av en grafikk som portretterer ham, laget av illustratør Pål Dybwik. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Sander Erik Kartum mottar her beviset på at han er årets spiller i OBOS-ligaen. Prisen består av en grafikk som portretterer ham, laget av illustratør Pål Dybwik. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Last ned bilde

Om NTB

NTB
NTB
Skippergata 24 (Pressens hus)
0154 Oslo

22 00 32 00http://www.ntb.no

NTB er et uavhengig, norsk nyhetsbyrå. Vi produserer og leverer nyheter, visuelt innhold, underholdning, kommunikasjonstjenester og teknologi.

Med 400 millioner bilder og videoer er vi Nordens største bildebyrå. Bildearkivet vårt inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse.

Vi er i front med innovativ teknologiutvikling for mediemarkedet, som robotjournalistikk og mediebank.

Følg pressemeldinger fra NTB

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NTB på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NTB

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom