Samrerettssymposiet 23.november 2022

– Samiske rettsspørsmål er stadig viktigere for domstolene, rettshjelperne, byråkratiet og de juridiske fakultetene, sier professor Kristin Bergtora Sandvik Hun er faglig ansvarlig for symposiet og forteller at deltagerne skal drøfte spørsmål som:
- Hva er sameretten i 2022?
- Er universitetene sitt ansvar bevisst?
- Hva ønsker advokatstanden seg og hvordan arbeider domstolene for å bygge kompetanse?
Undervisning og kunnskapsbygging
Symposiet er todelt hvor første del tar opp spørsmål knyttet til undervisning og pedagogikk hvor det blant annet deles erfaringer med samerettsfaget ved UiT, Norges arktiske universitet.
Symposiets andre del har nasjonal kompetanse og kunnskapsbygging med fokus på domstolene, rettshjelp og byråkrati som tema med blant annet innlegg om hvorfor det er behov for å styrke kompetansen i same- og urfolksrett. Ett av innleggene er ved Høyesterettsdommer Cecilie Østensen Berglund som snakker om Rettsutviklingen i domstolene.
Symposiet kan følges fysisk og digitalt - husk påmelding
Presse kan ta kontakt med pressekontakt deltagelse og intervjuer.
Nøkkelord
Kontakter
Steinar Hafto MyreKommunikasjonssjef
+47 22 85 00 32 / +47 924 15 962
Bilder

Lenker
Om UiO - Det juridiske fakultet
Det juridiske fakultetet i Oslo er den største utdanningsinstitusjonen i landet for juristar, og ein sentral aktør innan juridisk forsking.
Følg pressemeldinger fra UiO - Det juridiske fakultet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det juridiske fakultet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra UiO - Det juridiske fakultet
Norges første Kriminologikonferanse 23. og 24. mai23.5.2023 07:47:40 CEST | Pressemelding
Hva er de store utfordringene innen kriminalitet og kriminalitetskontroll i dag, og hvor godt rustet er vi til å forstå og møte dem? Dette og flere andre spørsmål er tema når Institutt for kriminologi og rettssosiologi arrangerer Norges første kriminologikonferanse.
- Manipulasjon under politiavhør har vært svært vanlig i Norge9.3.2023 09:18:43 CET | Aktuelt
Tortur som virkemiddel under politiavhør i Norge hører fortiden til. Men har noen avhør i nyere tid likevel vært så tøffe at de må anses som tortur?
Alternative reaksjoner hjelper og straffer unge narkotikalovbrytere11.10.2022 13:01:23 CEST | Pressemelding
Helt unge narkotikalovbrytere blir sjeldnere registrert med nye lovbrudd når de får helse- og sosialfaglig oppfølging i stedet for bøter. Samtidig opplever de oppfølgingen som inngripende og langvarig. Støtte fra foresatte betyr mye for rehabilitering.
Vil dra "fiskejussen" ut av tåka30.5.2022 10:31:32 CEST | Pressemelding
«Fiskejussen» i Norge er ikke veldig oversiktlig per i dag, men det har jusforsker Hjallen Eriksen valgt å gjøre noe med. I sin avhandling ser hun på det rettslige rammeverket for kommersielle fiskerier i Norge.
Straff og hjelp i narkotikasaker for ungdom2.5.2022 10:45:46 CEST | Pressemelding
Unge mennesker i Norge har tradisjonelt blitt bøtelagt for bruk og besittelse av illegale rusmidler. På 2000-tallet har imidlertid påtalemyndighetene bevegd seg bort fra denne praksisen, til et økende fokus på helse- og sosialfaglig oppfølging og kontroll (påtaleunnlatelser med vilkår). Hvordan oppleves disse reaksjonene av ungdommene selv og hva er konsekvensene av en slik praksisendring?
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom