Sammen om urfolksspørsmål på filmfestival

Del
Det mangeårige samarbeidet mellom Riddu Riđđu Festivála og Tromsø internasjonale filmfestival (TIFF) fortsetter når sistnevnte arrangeres 16.-21. januar. Europas største urfolksfestival vil være synlig på flere programposter inkludert åpningsseremoni, panelsamtale om urfolk og populærkultur, og avslutningsfest.
Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Programmet:
Åpningsseremoni

16. januar, Stortorvet, kl. 18:00.
Publikum kan glede seg til minikonsert med dronningen av Sápmi, Mari Boine. Åpent for alle.

Åpningsfilm: Ellos eatnu – La elva leve
16. januar, Kulturhuset, Sal 1 Fokus, Kl. 19:00.
Fiksjonsfilmen er basert på virkelige hendelser fra Altaaksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 70-tallet. Regissert av Tromsøværing Ole Gievær, med Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen. Merk at filmen har aldersgrense 12 år. Billetter i salg via TIFFs hjemmeside.

Panelsamtale: “Urfolk og populærkultur - mellom kamp og kunst”
18. januar, Tromsø bibliotek, kl. 16:30.
Årets program på TIFF viser en lang rekke filmer fra og om nordlige urfolkssamfunn. De tar opp et mangfold av temaer og kommer fra mange ulike steder. Filmene er del av en større tendens av kulturelle uttrykk fra urfolk. I denne samtalen vil paneldeltakerne diskutere urfolk og populærkultur, om identitet, kravet om viktighet, aktivisme og forholdet til majoritetssamfunnet. Åpent for alle. Strømmes via TIFFs hjemmeside.

Avslutningsfest
21. januar, Storgata camping, kl. 21:00.
For å markere slutten på årets filmfestival inviterer vi sammen med TIFF til underholdningsbonanza på Storgata camping. På scenen står A Million Pineapples, Kinsella, nonne, Tøndra, The Dodge Brothers, i tillegg til en musikalsk overraskelse i samarbeid med Rakettnatt. Billetter i salg via TIFFs hjemmeside.

Sajje Solbakk, festivalsjef i Riddu Riđđu Festivála, er klar for en innholdsrik uke:

-          Samarbeidet mellom Riddu Riđđu og TIFF har ført til mange spennende kulturelle opplevelser. Årets program er intet unntak og jeg gleder meg over å se stadig flere samiske og andre urfolks filmprosjekter på lerretet. Personlig gleder jeg meg særlig til å delta i panelsamtalen om urfolk og populærkultur – det blir en spennende og viktig samtale!

Fullt program og billettsalg for filmfestivalen er tilgjengelig på TIFF.no.

Riddu Riđđu har bekreftet flere artister til sommerens festivalprogram i Kåfjord kommune, inkludert Katarina Barruk, Resirkulert, Manne, Herman Rundbergs storslåtte soloprosjekt. Billetter selges nå på www.riddu.no.

Kontakter

Sajje SolbakkFestivalsjefRiddu Riđđu festivála

Tel:46950573

Bilder

Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.
Last ned bilde

Om Riddu Riđđu Festivála

Riddu Riđđu Festivála
Senter for nordlige folk
9144 Samuelsberg

+ 47 971 39 493https://riddu.no/

Riddu Riđđu Festivàla er en internasjonal urfolksfestival, som årlig finner sted i Kåfjord kommune i Nord-Troms. Festivalen er utendørs, og har programtilbud for hele familien. Programmet inneholder verdensomspennende urfolksmusikk, kunst, teater og dans, ungdomsleirer med kunstneriske og politiske workshops, barnefestival, dagsaktuelle seminarer, omfattende kursprogram, film og litteratur.

Følg pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Riddu Riđđu Festivála på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Riddu Riđđu Festivála

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom