Ringnes

Sammen med myndighetene om sukkerreduksjon

Del

Mandag 15. februar gjenopptas samarbeidet mellom drikkevarebransjen og myndighetene om sukkerreduksjon. Målet med samarbeidet er å redusere bransjens bidrag til nordmenns sukkerforbruk.

Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om  sukkerreduksjon.
Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om sukkerreduksjon.

- Vi ser fram til å jobbe videre med myndighetene for å befeste Norges posisjon som sukkerfrittlandet. For høyt sukkerforbruk bidrar dessverre til overvekt og andre livsstilsykdommer. Innen bruskategorien finnes imidlertid gode sukkerfrie søtningsalternativer, og vi mener derfor at målet - på litt lengre sikt - bør være å gjøre kategorien tilnærmet sukkerfri, sier administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed.

Lagt på is
Samarbeidet ble lagt på is da myndighetene uventet satte opp avgiftene for alkoholfrie drikkevarer. Denne avgiftsøkningen er nå reversert. I tillegg vil det fra 1. juli innføres en såkalt differensiert avgift for drikkevarer, som innebærer at drikke med mye sukker får en høyere avgift mens sukkerfrie drikkevarer får en lavere avgift.

- I Ringnes har vi jobbet ufortrødens med å snu forbruket fra sukker til sukkerfrie alternativer gjennom denne perioden. I løpet av 2020 har vi oppnådd en sukkerfriandel på 83 prosent. Innen 2022 er målet at 90 % av all brusen vi selger skal være uten tilsatt sukker, forteller Røed, som understreker at dette er et resultat av en langsiktig satsing på god smak og godt utvalg.

Differensiert avgift
- Når myndighetene fra 1. juli innfører den nye differensierte avgiften, tar vi bruk et nytt verktøy i arbeidet med å snu forbruket bort fra sukker til fordel for alternativer uten sukker, sier Røed.

Selv om godt over 60 prosent av brusvolumene i Norge er sukkerfrie, er det fortsatt en vei å gå. For hver prosent vi klarer å snu det samlede forbruket av brus fra sukker til sukkerfritt tar vi ut 480 tonn sukker fra det norske forbruket.

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om  sukkerreduksjon.
Administrerende direktør i Ringnes, Anders Røed, ser frem til å jobbe videre med myndighetene om sukkerreduksjon.
Last ned bilde

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom