Avinor

Samler internasjonal luftfart i Bergen

Del

To år etter at ruteutviklingskonferansen Routes Europe egentlig skulle vært arrangert samles endelig europeisk luftfart i Bergen, der utviklingen av bransjen etter pandemien vil få stor plass. Avinor har satt bærekraft på agendaen og dette tema går gjennom de tre dagene bransjen er samlet i Vestlandets hovedstad.

Routes Europe er den viktigste arenaen hvor flyselskap, flyplasser, destinasjonsselskaper og andre aktører i luftfarten møtes for å diskutere kommersielle muligheter knyttet til etablering eller styrking av rutetilbudet til nye eller eksisterende markeder. Årets konferanse skulle vært arrangert i 2020, men har blitt forskjøvet på grunn av pandemien.

- Endelig kan vi ønske aktører fra internasjonal luftfart velkommen til Routes 2022 i Bergen. Det har vært noen rare år for alle, men kanskje spesielt krevende for alle som jobber i reiseliv og med trafikkutvikling. Nå får vi endelig bidra aktivt med å støtte det norske reiselivet med å komme i gang. Nå setter vi Norge skikkelig på kartet som et bra reisemål etter pandemien. At konferansen er utsatt har nok gjort at den er enda mer aktuell nå, sier konsernsjef Abraham Foss.

Deltakerne får også mulighet til å oppleve Bergen og de øvrige regionene gjennom turer som arrangeres i regi av Routes-organisasjonen. Det er også lagt opp til et variert program som veksler mellom innlegg, foredrag, fellessesjoner og paneldebatter i plenum.

Avinor setter bærekraft på dagsorden
For aller første gang i Routes sin historie blir også bærekraft hovedtema for konferansen.

- Bærekraft er tema på konferansen. Routes 2022 skal være en arena for dialog omkring hvordan vi sammen kan nå målene om utslippsfri luftfart og mer bærekraftig drift på veien dit. Den norske luftfartfamilien har satt seg et mål om fossilfri luftfart innen 2050 og for oss er det viktig at dette også settes tydelig på agendaen i dette forumet, sier Foss.

Routes 2022 starter onsdag 18. mai klokken 10.00 og holder på til fredag 20. mai.

 

Du kan lese mer om konferansen på Routes-orgnisasjonens hjemmeside.

 Ønsker du å akkreditere deg som journalist kan du kontakte Avinors pressetjeneste.

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom kl. 21:00 - 06:30 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 43 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom