Universitetet i Bergen (UiB)Universitetet i Bergen (UiB)

Samler deltakere fra halvparten av verdens land for å diskutere rettferdig omstilling

Del
Denne uken er deltakere fra 117 land klare for å delta på bærekraftskonferansen SDG Conference Bergen - digitalt. Det passer bra når temaet er global ulikhet i det grønne skiftet.

Blant de mange innlederne torsdag 9. og fredag 10. februar er Jonas Gahr Støre, Helen Clark (tidl. Statsminister i New Zealand og leder i UNDP), Hilda Nakabuye (miljøaktivist fra Uganda), Sheila Jasanoff (professor ved Harvard Kennedy School).

Før pandemien samlet konferansen hundrevis av deltakere fra universitets- og høyskolesektoren, politikk, diplomati, forvaltning, frivillige organisasjoner, fagforeninger, næringsliv og andre samfunnsaktører til kritisk debatt og engasjement rundt de 17 Bærekraftsmålene, som inngår i FNs Agenda 2030.

Under pandemien ble konferansen gjort digital. Det førte til at oppslutningen ble mangedoblet, både i antall og i global utbredelse. Å fortsette konferansen i en form som gir folk fra hele verden tilgang til debatten var derfor et åpenbart valg for arrangørene.

Temaet i år kombinerer rettferdighet og bærekraft: A just transformation to a sustainable future.

Deltakelse fra rundt halvparten av verdens land gjør konferansen mer relevant når rettferdig omstilling skal diskuteres. For grønn omstilling kan også føre til grønt utenforskap. Å «grønne» industri i vår del av verden kan føre til at mennesker fordrives fra sine landområder, for eksempel ved bygging av store solenergianlegg.

Men det blir også debatt om rettferdig omstilling i Norge, og onsdag kveld «roaster» Norsk studentorganisasjon norske universitetsrektorer om hva akademia gjør for å få dette til. Grillingen er den del av Day Zero onsdag 8. februar, der organisasjoner og institusjoner fra Indonesia i øst til USA i vest lager mer enn 30 bærekraftsarrangement, som blir streamet på den samme plattformen.

Det vil være tilgjengelig foto fra konferansen.

Les mer om arrangementet her: https://www.uib.no/en/sdgconference

Kontakter

Professor Beate Sjåfjell, UiO, programkomiteleder, tlf. 95 93 12 83, b.k.sjafjell@jus.uio.no

Professor Eivind Engebretsen, UiO, programkomiteleder, 92 42 52 31, eivind.engebretsen@medisin.uio.no

Rektor Margareth Hagen, UiB, tlf. 41 61 96 62, margareth.hagen@uib.no

Kommunikasjonsrådgiver Dag Hellesund, tlf. 91 55 42 99, dag.hellesund@uib.no

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom