Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren til Møre og Romsdal 2. mai - oppdatert program

Del

Priv. til red.: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård besøker Ålesund og Gursken 2. mai. Pressa er invitert til å delta på deler av programmet.

Pressa er invitert til å delta på:

  • Kl. 08.45: Synfaring og orientering om prosjektet E136 Breivika-Lerstad. Oppmøte på anleggskontoret på Lerstad (rett nord for Meny).
  • Ca. kl. 12.45: Muligheter for kommentarer etter lyttemøte med Havila Kystruten. Oppmøte utenfor Havila Kystrutens hovedkontor i Fosnavågen.
  • Kl. 13.30: Omvisning på hurtigruteskipet MS Rickard With som bygges om og får ei betydeleg miljøoppgradering på Myklebust verft. Presse som vil delta, må melde seg på til martin.henriksen@hurtigruten.no før kl. 09 måndag.

Kontaktperson: Kommunikasjonssjef Susanne Moen Stephansen: susanne.stephansen@sd.dep.no / 480 32 792

Nøkkelord

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Nå blir det strengere regler for bruk av elsparkesykler23.5.2022 12:15:00 CEST | Pressemelding

– Med den eksplosive økningen i bruk av små elektriske kjøretøy vi har sett de siste tre årene, har vi dessverre også sett et uakseptabelt høyt antall skader. Vi må ivareta sikkerheten, tryggheten og fremkommeligheten til både brukere av slike kjøretøy og deres medtrafikanter. Derfor gjør vi nå ytterligere innstramminger i regelverket knyttet til bruken av disse, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Gjør endringer i førerkortveilederen, men beholder krav om helseattest for bilførere over 80 år20.5.2022 11:45:00 CEST | Pressemelding

– I Norge bor folk spredt, og bilen er et viktig transportmiddel for mange. For regjeringen er det viktig å utforme politikk som tar hensyn til dette, samtidig som vi skal ivareta trafikksikkerheten for alle. Derfor vil regjeringen opprettholde krav om helseattest for eldre bilførere, men vi vil gjøre endringer og presiseringer når det gjelder bruk av kognitive tester og kjørevurderinger, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom