Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Knut Arild Hareide besøker Bergen 2. september

Del

Samferdselsminister Knut Arild Hareide tek turen til Bergen torsdag 2. september. Han skal mellom anna halde innlegg på Transport- og logistikkdagen og opne nytt togverkstad. Presse er invitert til å delta, men må melde seg på.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har ein full dag i Bergen. Foto: Torbjørn Tandberg
Samferdselsminister Knut Arild Hareide har ein full dag i Bergen. Foto: Torbjørn Tandberg

Offisielt program:

Kl. 11.00: Innlegg på Transport- og logistikkdagen.
Stad: Grand Hotell Terminus

Kl. 13.00: Opne ny togverkstad i Bergen.
Oppmøtestad: Bergen stasjon.
Påmelding til kommunikasjonsrådgjevar i Bane NOR, Ingvild Eikeland: ingvild.eikeland@banenor.no / 982 49 707

Kl. 14.00: Presentasjon av dei nye liggestolane som skal nyttast på Bergensbanen. Stolane er produsert av det norske selskapet Georg Eknes.
Stad: Bergen stasjon

For påmelding eller meir informasjon, ta kontakt med pressekontakt: Kommunikasjonsrådgjevar i Samferdselsdepartementet Henrik Jonassen: hj@sd.dep.no / 976 28 091.

Bilder

Samferdselsminister Knut Arild Hareide har ein full dag i Bergen. Foto: Torbjørn Tandberg
Samferdselsminister Knut Arild Hareide har ein full dag i Bergen. Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Samarbeid med Sverige om utredning av jernbane Oslo - Stockholm11.9.2021 11:20:20 CEST | Pressemelding

– Vi får stadig påminnelser om hvor viktig det er å ta klimavennlige valg. Stadig flere vil gjerne også reise miljøvennlig til utlandet. Det har lenge vært ønske om å få til en bedre togforbindelse mellom Oslo og Stockholm. Vi ber nå Jernbanedirektoratet gå sammen med det svenske Trafikverket for å lage et felles forslag til mandat for en utredning av jernbanestrekningen, sier Knut Arild Hareide.

Ny avtale: – Vi gir Nye Veier-verktøy til Bane NOR10.9.2021 16:43:01 CEST | Pressemelding

– I løpet av de siste årene har vi gått fra å holde liv i jernbanen til å utvikle den. For å følge opp intensjonen i jernbanereformen, og for å få "mer jernbane for pengene", inngår vi nå en helt ny avtale med Bane NOR. Avtalen gir foretaket mer ansvar, men også mer frihet. Vi gir nå Nye Veier-verktøy til Bane NOR. Foretaket får rammevilkår som likner på dem som Nye Veier har - med mer forutsigbarhet, kostnadskontroll og vektlegging av samfunnsøkonomisk lønnsomhet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Ønsker nattogtilbud mellom Oslo og København så raskt som mulig10.9.2021 16:09:10 CEST | Pressemelding

– Det er helt tydelig at nattogtilbudene har fått sin renessanse på flere strekninger i Europa. Grunnen er at stadig flere ønsker å reise mer klimavennlig. Foreløpige tilbakemeldinger fra Jernbanedirektoratet tyder på at det er fullt mulig å etablere et nattogtilbud mellom Oslo og København. Direktoratet skal nå prioritere arbeidet med nødvendige avklaringer for å få et slikt tilbud på plass så raskt som mulig, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom