Trafikkforum

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpner Føropplæringskonferansen 2022

Del

Føreropplæringskonferansen arrangeres annethvert år i trondheimsområdet, og er et samarbeid mellom Statens vegvesen, trafikkskoleorganisasjonene Norges Trafikkskoleforbund og Trafikkforum, trafikklærerutdanningene ved Nord universitet og OsloMet og Norges Automobil-Forbund (NAF).

PRESSEMELDING

 

Årets føreropplæringskonferanse går av stabelen torsdag 24. og fredag 25. november ved Scandic Hell Hotell på Stjørdal. Føreropplæringskonferansen fokuserer på sammenhengen mellom trafikksikkerhet og trafikkpedagogikk i Norge og Europa, Norges posisjon i trafikksikkerhetssammenheng og om dagens føreropplæringsmodell fortsatt er et godt utgangspunkt for føreropplæring og trafikksikkerhet i nær fremtid med økende grad av autonomi og førerstøttesystemer i kjøretøyparken.

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård åpner konferansen, og etterfølges av solide foredragsholdere med ulike perspektiv på trafikksikkerhet og føreropplæring. Både Statens vegvesen, Nord universitet, Universitet i Stavanger, SINTEF og Trafikkforum stiller med foredragsholdere. I tillegg stiller blant annet svenske og finske trafikkskoleforbund, i tillegg til direktøren for European Transport Safety Counsil (ETSC). Learn Trafikkskole og Charlottenlund videregående skole deltar med sine erfaringer fra covid-19-pandemien.

###

Kontakt: Rolf Robertsen

E-post: rolf.robertsen@nord.no

Telefon: 918 50 605

Se også: https://fftp.no

 

 

@font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536870145 1107305727 0 0 415 0;}@font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536859905 -1073732485 9 0 511 0;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; margin:0cm; line-height:150%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman",serif; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-font-kerning:1.0pt; mso-ligatures:standardcontextual; mso-fareast-language:EN-US;}.MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-font-kerning:1.0pt; mso-ligatures:standardcontextual; mso-fareast-language:EN-US;}.MsoPapDefault {mso-style-type:export-only; line-height:150%;}div.WordSection1 {page:WordSection1;}

Kontakter

Kontakt: Rolf Robertsen

E-post: rolf.robertsen@nord.no

Telefon: 918 50 605

Kine OsanDaglig lederTrafikkforum

Kine har bakgrunn som trafikklærer, og har i tillegg utdanning i yrkespedagogikk, veiledning, coaching, kommunikasjon og adferdsvitenskap.

Tel:63871525Tel:93033968kine@trafikkforum.no

Stig Anders OhrvikRådgiverTrafikkforum

Stig Anders Ohrvik har bakgrunn som trafikklærer, og har også utdanning i pedagogikk, samfunnsvitenskap og sosiologi.

Tel:41764826stig@trafikkforum.no

Lenker

Om Trafikkforum

Trafikkforum
Trafikkforum
Vestvollveien 30B
2019 Skedsmokorset

https://www.trafikkforum.no

Om FFTP

Føreropplæring er et samfunnsoppdrag. I Forum for trafikkpedagogikk er de viktigste aktørene innen føreropplæring samlet i et formalisert samarbeid, som tar utgangspunkt i en felles forståelse for føreropplæringens rolle i trafikksikkerhetsarbeidet. FFTP forvalter dette ansvaret ved å bidra til å øke kompetansen i føreropplæringen. FFTP arrangerer med jevne mellomrom Den nasjonale føreropplæringskonferansen. Gjennom opprettelsen av Fagråd 3.10 (tidligere Fagråd 3.8) har det dessuten blitt lagt ned et betydelig arbeide i å øke undervisningskvaliteten og læringsutbyttet på Sikkerhetskurs på bane.

Forum for trafikkpedagogikk er et samarbeidsforum som tar temaer knyttet til trafikkpedagogikk opp til debatt, og tilbyr seminarer og konferanser innen dette. FFTP skal tilby kurs og seminarer til foreningens medlemsbedrifter og institusjoner, tilrettelegge for gode trafikkpedagogiske løsninger samt bidra til god pedagogikk i alle ledd i trafikksikkerhetsarbeidet. Faste medlemmer av Forum for trafikkpedagogikk er Statens vegvesen, trafikklærerutdanningen ved Nord universitet, trafikklærerutdanningen ved OsloMet, samt trafikkskolenes bransjeorganisasjoner; Norges trafikkskoleforbund og Trafikkforum. I tillegg er Norges Automobil-Forbund tilknyttet medlem.