Brannvernforeningen

Samarbeid for økt brannsikkerhet: NKF og Brannvernforeningen satser på brannforebyggende samarbeid

Del

Norsk Kommunalteknisk Forening, NKF og Norsk brannvernforening har signert en ny samarbeidsavtale. – Årlig koster brann det norske samfunnet mange milliarder kroner. NKF og Brannvernforeningen utfyller hverandre på en god måte, og vi tror at vi sammen vil kunne bidra til å forsterke forebygging av brann. Dette vil være til glede og nytte for kommuner, næringsliv og enkeltmennesker, sier Rune Aale-Hansen administrerende direktør i NKF og Rolf Søtorp administrerende direktør i Brannvernforeningen.

Årlig koster branner det norske samfunnet for over fem milliarder kroner. Myndighetene har utarbeidet strenge forskrifter blant annet knyttet til brannforebygging og bygningstekniske krav – for både næringslokaler, privatboliger og kommunale boliger.

– Forskriftene og regelverket stiller en rekke minimumskrav. Likevel har vi mange branner i Norge, typisk nå om vinteren og i juletiden. Da kan det være levende lys, stor belastning på strømnettet eller andre årsaker som utløser brann. Det er imidlertid ikke eneste brannårsak. Derfor er det viktig å satse enda mer målrettet på brannforebygging, forteller Rolf Søtorp administrerende direktør i Norsk brannvernforening.

 – Samlet er kommunene landets største byggeier. Ikke minst derfor er det viktig å bli stadig bedre på forebygging av brann, som også belaster trange kommunebudsjetter med store beløp. NKF og Brannvernforeningen har felles interesse i dette arbeidet og kompetanse og nettverk som gjør at vi utfyller hverandre på en god måte. Jeg er derfor glad for den samarbeidsavtalen vi har signert i dag, som vi tror vil bidra til økt innsats knyttet til brannforebygging – og på sikt færre branner og reduserte kostnader, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i NKF.

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) er en ideell organisasjon av, og for, norske kommunalteknikere. Foreningen er delt opp i fagfora for byggesak, bygg og eiendom, plan og miljø og veg og trafikk. NKF skal jobbe for å dele kunnskap og skape relasjoner på tvers av kommunegrenser.Foreningen har over 500 virksomhetsmedlemmer, der 400 av disse er kommuner. Over 900 kommunale enheter er aktive i foreningens nettverk. www.kommunalteknikk.no 

Nøkkelord

Kontakter

Rune Aale-Hansen, adm. dir., Norsk Kommunalteknisk Forening
rune.aale-hansen@kommunalteknikk.no / 413 17 563

Bilder

Om Brannvernforeningen

Brannvernforeningen
Brannvernforeningen
Fredrik Selmers vei 2
0609 Oslo

23 15 71 00http://www.brannvernforeningen.no

Norsk brannvernforening er en uavhengig stiftelse som er opptatt av brannvern for alle. Gjennom informasjon, kunnskapsformidling, rådgivning og sertifisering hjelper vi mennesker og virksomheter til å ta ansvar for brannsikkerheten.

Følg saker fra Brannvernforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Brannvernforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Brannvernforeningen

Økende skogbrannfare i Sør-Norge19.3.2020 14:48:40 CETPressemelding

Mens snøen fortsatt ligger meterdyp i fjellet og mange steder nordpå, er det allerede stor fare for skog- og krattbranner i lavlandet i Sør-Norge. Med den pågående koronapandemien holder flere seg inne, men samtidig oppfordres det til å få seg litt frisk luft. Nå som helgen nærmer seg kan det være fristende med en tur i skogen. Skogbrannindeksen viser gult og oransje farenivå i flere fylker på Sør- og Østlandet og Brannvernforeningen ber folk om å være ekstra forsiktige.

Brannvesenet opprettholder god beredskap17.3.2020 13:12:30 CETPressemelding

Nærmest over natta førte den aggressive spredningen av koronaviruset til at samfunnet måtte ta svært drastiske grep for å redusere smitten. Brannvesenet har en samfunnskritisk rolle og det er helt avgjørende at de klarer å opprettholde beredskapen. Brannvernforeningen har undersøkt hvordan brannvesenet arbeider for å ivareta sine beredskapsoppgaver og unngå smitte på egne mannskaper, og hvorvidt dette påvirker den forebyggende aktiviteten.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom