Universal Music Norge

SALTI slipper EP - Demons

Del

Med sin uanstrengte og ufiltrerte tilnærming til å fortelle sin historie, besitter SALTI et talent som strekker seg langt lengre enn sine 27 år. Den Tanzania-fødte, Oslo/bergensbaserte artisten bruker produksjon og melodi som drar inspirasjon fra hip hopens råskap, R&Bs sjelfullhet, poppens struktur og diasporamusikkens dynamikk i sin låtskriving.

Demons tar for seg SALTIs mørkeste tanker og laveste punkt. Han skildrer tabubelagte, men viktige temaer som ensomhet, depresjon, selvmordstanker og kjærlighetssorg. EP’en viser SALTI grave seg ut av et dypt hull, og stå igjen som en sterkere person som er i mer kontakt med sitt indre følelsesliv.

SALTI hadde dette å si om følelsene bak prosjektet :

“Jeg levde et blindt liv frem til jeg begynte å snakke med mine demoner. Med demoner, så mener jeg mine mørkeste sider, følelser, og traumer som har påvirket meg. Først var jeg redd de, og ville flykte, som førte til mange søvnløse netter og mye selvhat. Det var ikke før jeg aksepterte de, og jeg så meg selv, og livet for det det var. Realiserings prosessen av at jeg ikke hadde vært i kontroll over mitt liv, var plutselig helt greit.

Mine demoner plagde meg fordi jeg var plaget, de var en refleksjon av meg selv som fortalte meg sannheten. Når samtalene ble bedre, og jeg ikke lengre var redd, var det nesten behagelig å blottlegge meg selv, for meg selv, og se inn i sjelen min. Det jeg først så på som en stygg "sannhet" om meg selv, ble forandret til at det bare var en "sannhet" for det øyeblikket. Det er ikke det som definerer meg. Det formet meg, og det var viktig for meg å se inn i meg selv, og se på de negative aspektene av livet mitt, uavhengig av hvor skummelt eller hardt det var å innse det”.

Dette er uten tvil et prosjekt som har sittet langt inne for SALTI. Demons har fungert som en terapiprosess, og han er nå mer enn godt nok rustet for reisen videre.

“Dette prosjektet ble det beste jeg har gjort for meg selv. Det har lært meg å kjenne meg bedre på godt og vondt. Det markerer starten på reisen min videre. Jeg sitter igjen med en god følelse av å ha skapt noe vakkert ut i fra det mørkeste i meg. Jeg tror mange vil relatere til både musikken og det visuelle, og jeg håper at prosjektet mitt kan være med å inspirere og gi håp til de som måtte finne den”.

 

SALTI – Demons (EP): Tracklist

1. Love Poor

2. Talk About Me & U

3. Switch Up

4. DFWM

5. Hopeless

6. Beautiful Nightmare

 

Med EP’en inviterer SALTI lyttere til skildringer fra hans turbulente liv, og det personlige oppgjøret med hans indre demoner. Med Demons håper han å kunne gi andre som har, eller befinner seg i lignende situasjoner, tilhørighet og styrke. Nå er han klar for å slippe prosjektet som en helhet.

Sammen med låtene har SALTI og regissør Alex Zarate Frez laget medfølgende musikkvideoer til alle sangene – Disse sammen utgjør en sterk kortfilm som slippes i forbindelse med EP-slippet. Videoene er produsert av Scope Creatives.

“Det var vanskelig å spille inn deler av videoen - jeg brøt sammen etter noen av opptakene fordi jeg plutselig sto midt i en situasjon jeg så tydelig hadde sett for meg i så mange år. Det gjorde vondt å se tilbake på hvor nært jeg var.

Jeg er langt ifra den eneste som har kjent på disse følelsene. Alt jeg kan gjøre er å fortelle min historie, i håp om at noen der ute føler seg mindre ensom. Hele prosessen og produksjonen har vært veldig terapeutisk for meg på veldig mange måter, jeg føler et kapittel av livet mitt blir lukket og et nytt starter”, sier SALTI om deler av videoen.

ADVARSEL – Videoen inneholder sterke bilder!

 

SALTI er for tiden på turne i samarbeid med SOS Barnebyer, hvor de besøker skoler i hele landet og snakker om vanskelige temaer som ensomhet, flukt og mental helse for ungdom

Torsdag 10.11 spiller SALTI releasekonsert i Oslo, på Krøsset.

Se minidokumentaren om SALTI her: SALTI - DEMONS (Official Documentary)

 

Trenger du noen å snakke med?

Hvis du trenger noen å snakke med, kan du benytte noen av disse lavterskeltilbudene:

Kirkens SOS: Ring 22 40 00 40 eller skriv på soschat.no eller meldinger.kirkens-sos.no.

Kors på halsen: Ring 800 333 21 eller skriv på korspaahalsen.rodekors.no. Tjenesten tilbys av Røde Kors og er for deg under 18 år.

Mental Helse Hjelpetelefonen: Ring 116 123 eller skriv på sidetmedord.no.

Mental Helse Ungdom: Chattetjeneste på www.mhu.no på mandag til torsdag 18-21. Tjenesten er rettet mot unge voksne (18-35 år).

Akutt selvmordsfare? Ring 113 når det er akutt og står om liv. Ring legevakt på tlf. 116117 for øyeblikkelig hjelp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Lana Del Rey, Sam Fender & Bree Runway + KISS sin siste Norgeskonsert!9.12.2022 09:47:21 CET | Pressemelding

Onsdag 7. desember slapp Lana Del Rey singelen “Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd”. Låten er skrevet i samarbeid med Mike Hermosa, og produsert av Jack Antonoff, Drew Erickson og Zach Dawes. Sammen med utgivelsen av singelen annonserte også Lana sitt niende album med samme navn. Albumet slippes 10. mars 2023, og følger opp Blue Banisters og Chemtrails Over The Country Club. Alt har sin ende - det gjelder også et av verdens største rockeband! KISS feirer til neste år sitt 50-årsjubileum og det markeres med en aller siste konsert i Norge. Det legendariske rockebandet inntar Slottsfjell sitt festivalområde, Kaldnes Vest, i Tønsberg lørdag 15. juli 2023. Sam Fender gir ut live-albumet Seventeen Going Under (Live Deluxe). Albumet er en innspilling av Sams helt utsolgte konsert for 45.000 fans i London i sommer. Som Sams største konsert til dags dato, og i kjølvannet av hans enorme opptreden på Glastonbury Festival, vitnet Finsbury Park til kulminasjonen av arbeidet til en

Ny musikk fra Lewis Capaldi, Olly Murs, The Beach Boys, Quinn XCII og RM!2.12.2022 10:06:41 CET | Pressemelding

The Rolling Stones annonserer det ultimate live-albumet – GRRR Live! Metallica er tilbake! Lewis Capaldi slipper singelen “Pointless” fra hans kommende album Broken By Desire To Be Heavenly Sent. Det har vært litt av en retur for Lewis, som gikk rett til toppen av den britiske singellisten i september med comeback-låten “Forget Me" - hans tredje britiske nummer 1 hit, noe som gjør ham til den femte artisten i år til å gå rett til topps den første uken etter utgivelse. Prestasjonen setter ham i selskap med Harry Styles, Taylor Swift, Dave og Sam Smith. Olly Murs slipper sitt syvende album Marry Me. Albumet er skrevet til Murs’ kone, og inneholder blant annet den tidligere utgitte låten “Die of a Broken Heart”. The Beach Boys album, Carl and the Passions - "So Tough" og Holland, vil bli satt I fokus på Sail On Sailor-1972, et ekspansivt sett med flere nye plater og samlebokser. Settet dokumenterer og dykker dypt inn i bandets transformative og fruktbare periode på starten av 70-tallet. Q

The Rolling Stones annonserer det ultimate live-albumet - GRRR Live!30.11.2022 16:42:28 CET | Pressemelding

The Rolling Stones har i dag annonsert utgivelsen av GRRR Live!, Det definitive live-albumet fra bandets 60-år lange karriere. Albumet ble innspilt live under deres 50-årsjubileumsturné i Newark, New Jersey, og gjestes av blant andre The Black Keys, Gary Clark JR, Lady Gaga, John Mayer, Bruce Springsteen og Mick Taylor. Se mer info nedenfor: Released on February 10 via Mercury Studios, the album will be available in various formats; 3LP black, 3LP coloured white (Indies exclusive) 3LP red (d2c exclusive), 2CD, DVD + 2CD, BluRay+ 2CD. The Blu-ray and digital versions will include Dolby Atmos. The best live band in the world deserve the ultimate live greatest hits album and GRRR Live! is it, The Stones at their best! The albumis available to pre-order here and features some of the greatest songs of all time including It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It), Honky Tonk Women, Start Me Up, Gimme Shelter, Sympathy For The Devil and (I Can’t Get No) Satisfaction The Rolling Stones celebrated

Ny musikk fra Machine Gun Kelly, The Cure, Caity Baser og Olly Murs!25.11.2022 10:43:41 CET | Pressemelding

Stormzy med et ærlig og sårbart album – This Is What I Mean Nyforelsket Gus Polden deler julelåten “Stjerna" Rasmus Gozzi og Fröken Snusk med julete ny partylåt Marstein følger opp hit debutalbumet "Medici Marstein" med ny EP – "Xania" Hearts On The Run med et oppløftende budskap! I dag slapp Machine Gun Kelly den nye singelen "Taurus" med Naomi Wild fra filmen med samme navn. I filmen har Machine Gun Kelly en hovedrolle der han spiller under sitt virkelige navn, Colson Baker. Forrige uke, på musikkfronten, mottok MGK sin første Grammy-nominasjon for beste rockealbum med Mainstream Sellout. I dag slapp The Cure 30-årsjubileums deluxe-utgaven av Wish, deres 9. studioalbum, utgitt 21. april 1992. Det ble bandets bestselgende album, og nådde #1 i Storbritannia og #2 i USA, hvor de senere ble nominert til en Grammy i kategorien Best Alternative Music Album. “Kiss You” er Caity Basers første nye låt etter hennes store suksesser med singlene “Friendly Sex'” og ”X&Y”, som begge ble løpske vir

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom