Universal Music Norge

SALTI slipper EP - Demons

Del

Med sin uanstrengte og ufiltrerte tilnærming til å fortelle sin historie, besitter SALTI et talent som strekker seg langt lengre enn sine 27 år. Den Tanzania-fødte, Oslo/bergensbaserte artisten bruker produksjon og melodi som drar inspirasjon fra hip hopens råskap, R&Bs sjelfullhet, poppens struktur og diasporamusikkens dynamikk i sin låtskriving.

Demons tar for seg SALTIs mørkeste tanker og laveste punkt. Han skildrer tabubelagte, men viktige temaer som ensomhet, depresjon, selvmordstanker og kjærlighetssorg. EP’en viser SALTI grave seg ut av et dypt hull, og stå igjen som en sterkere person som er i mer kontakt med sitt indre følelsesliv.

SALTI hadde dette å si om følelsene bak prosjektet :

“Jeg levde et blindt liv frem til jeg begynte å snakke med mine demoner. Med demoner, så mener jeg mine mørkeste sider, følelser, og traumer som har påvirket meg. Først var jeg redd de, og ville flykte, som førte til mange søvnløse netter og mye selvhat. Det var ikke før jeg aksepterte de, og jeg så meg selv, og livet for det det var. Realiserings prosessen av at jeg ikke hadde vært i kontroll over mitt liv, var plutselig helt greit.

Mine demoner plagde meg fordi jeg var plaget, de var en refleksjon av meg selv som fortalte meg sannheten. Når samtalene ble bedre, og jeg ikke lengre var redd, var det nesten behagelig å blottlegge meg selv, for meg selv, og se inn i sjelen min. Det jeg først så på som en stygg "sannhet" om meg selv, ble forandret til at det bare var en "sannhet" for det øyeblikket. Det er ikke det som definerer meg. Det formet meg, og det var viktig for meg å se inn i meg selv, og se på de negative aspektene av livet mitt, uavhengig av hvor skummelt eller hardt det var å innse det”.

Dette er uten tvil et prosjekt som har sittet langt inne for SALTI. Demons har fungert som en terapiprosess, og han er nå mer enn godt nok rustet for reisen videre.

“Dette prosjektet ble det beste jeg har gjort for meg selv. Det har lært meg å kjenne meg bedre på godt og vondt. Det markerer starten på reisen min videre. Jeg sitter igjen med en god følelse av å ha skapt noe vakkert ut i fra det mørkeste i meg. Jeg tror mange vil relatere til både musikken og det visuelle, og jeg håper at prosjektet mitt kan være med å inspirere og gi håp til de som måtte finne den”.

 

SALTI – Demons (EP): Tracklist

1. Love Poor

2. Talk About Me & U

3. Switch Up

4. DFWM

5. Hopeless

6. Beautiful Nightmare

 

Med EP’en inviterer SALTI lyttere til skildringer fra hans turbulente liv, og det personlige oppgjøret med hans indre demoner. Med Demons håper han å kunne gi andre som har, eller befinner seg i lignende situasjoner, tilhørighet og styrke. Nå er han klar for å slippe prosjektet som en helhet.

Sammen med låtene har SALTI og regissør Alex Zarate Frez laget medfølgende musikkvideoer til alle sangene – Disse sammen utgjør en sterk kortfilm som slippes i forbindelse med EP-slippet. Videoene er produsert av Scope Creatives.

“Det var vanskelig å spille inn deler av videoen - jeg brøt sammen etter noen av opptakene fordi jeg plutselig sto midt i en situasjon jeg så tydelig hadde sett for meg i så mange år. Det gjorde vondt å se tilbake på hvor nært jeg var.

Jeg er langt ifra den eneste som har kjent på disse følelsene. Alt jeg kan gjøre er å fortelle min historie, i håp om at noen der ute føler seg mindre ensom. Hele prosessen og produksjonen har vært veldig terapeutisk for meg på veldig mange måter, jeg føler et kapittel av livet mitt blir lukket og et nytt starter”, sier SALTI om deler av videoen.

ADVARSEL – Videoen inneholder sterke bilder!

 

SALTI er for tiden på turne i samarbeid med SOS Barnebyer, hvor de besøker skoler i hele landet og snakker om vanskelige temaer som ensomhet, flukt og mental helse for ungdom

Torsdag 10.11 spiller SALTI releasekonsert i Oslo, på Krøsset.

Se minidokumentaren om SALTI her: SALTI - DEMONS (Official Documentary)

 

Trenger du noen å snakke med?

Hvis du trenger noen å snakke med, kan du benytte noen av disse lavterskeltilbudene:

Kirkens SOS: Ring 22 40 00 40 eller skriv på soschat.no eller meldinger.kirkens-sos.no.

Kors på halsen: Ring 800 333 21 eller skriv på korspaahalsen.rodekors.no. Tjenesten tilbys av Røde Kors og er for deg under 18 år.

Mental Helse Hjelpetelefonen: Ring 116 123 eller skriv på sidetmedord.no.

Mental Helse Ungdom: Chattetjeneste på www.mhu.no på mandag til torsdag 18-21. Tjenesten er rettet mot unge voksne (18-35 år).

Akutt selvmordsfare? Ring 113 når det er akutt og står om liv. Ring legevakt på tlf. 116117 for øyeblikkelig hjelp.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som Astrid S, The Weeknd, TIX, Ramón, Post Malone, Ariana Grande, Dagny, Ruben, Shawn Mendes, The Beatles, Odd Nordstoga, Drake, Imagine Dragons, The Rolling Stones m.fl.

Følg pressemeldinger fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universal Music Norge

Ny musikk fra Ghost & Def Leppard, Paula Jivén, Lil Yachty, Daniel Caesar og SG Lewis!27.1.2023 10:54:09 CET | Pressemelding

Lyttefest for Metallicas nye album 13. april på kino verden over! Jonathan Floyd henter inspirasjon fra cheezy 80’s film i ny låt! Atle Pettersen klar for MGP med “Masterpiece” Sam Smith endelig ute med Gloria I 2022 ga Grammy-vinnende Ghost ut sitt femte album IMPERA. Albumet inneholder blant annet hitsingelen “Spillways”, som på under et år har blitt strømmet over 50 millioner ganger. Den gjensidige beundring mellom Ghost og Def Leppard har blitt godt dokumentert i intervjuer og et samarbeid mellom dem føles åpenbart. I går, torsdag 26. januar slapp “Spillways” med Joe Elliott som innslag. Siden debuten med singelen "What Are You Hungry For?" i 2021 har svenske Paula Jivén vært en følge med på. Allerede som 19-åring lager Jivén trollbindende original popmusikk, og hun har allerede klart å dyrke en helt enestående stemme som artist. Etter å ha gitt ut sin debut-EP "The Duality In Me" i 2022, går Paula inn i det nye året med kjempesingelen "Can We Talk About Me?". Høsten 2022 spilte Pa

Sam Smith endelig ute med Gloria27.1.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Etter suksessen med låten “Unholy” er Sam Smith klar med albumet Gloria. Albumet har før slipp solgt til gull i Norge og består av 13 nye låter som beskrives som et "coming of age"-prosjekt som gir håp og hjalp artisten selv gjennom mørke tider. Om albumet sier Smith: “Gloria got me through some dark times and was a beacon for me in my life,”, “I hope it can be that for you. Thank you for waiting so long”. Dette er deres første album siden Love Goes fra 2020 og gjestes av Ed Sheeran, Kim Petras, Jessie Reyez og Koffee. Smith jobbet på det nye albumet i Los Angeles, Jamaica og London, og har med seg blant annet norske Stargate som produsenter. I 2015 vant Sam “Record Of The Year” og “Song Of The Year” med låten “Stay With Me” og “Best New Artist” og “Best Pop Vocal Album” for In The Lonely Hour. “Unholy” er nominert til Grammy i kategorien “Best Pop Duo/Group Performance”. Seks år etter sin siste konsert i Norge, kommer superstjernen tilbake. 6. mai spiller Sam Smith for et utsolgt Oslo

Jonathan Floyd henter inspirasjon fra cheezy 80’s film i ny låt!26.1.2023 15:25:33 CET | Pressemelding

Jonathan Floyd ble på kort tid Norges nye pop-yndling. Med flere knallsterke og fengende låter, samt EP-en Heartbreaker under beltet, er han nå klar med ny musikk - “Chick fra LA“. Om den nye låten sier han: “Jeg ville lage en låt som gir folk samme følelse som når man ser en overspilt kjærlighets scene i en cheezy 80’s film“. Tross sin unge alder kan Floyd vise til over 10 millioner streams på Spotify, flere listinger på radio, Ukas Låt på P3 opptil flere gang og den gjeve prisen Årets Nykommer under P3 GULL 2021. Han var også med og kickstartet NRKs nye musikksatsing NRK-Scenen. Musikk har alltid vært en stor del av livet til Floyd og som liten gutt snek han seg inn i farens musikkstudio på loftet på verkstedet når han ikke var der. Og det var nettopp i dette studioet på verkstedet han fant sin retning i livet. Inspirasjon henter han fra helter som Michael Jackson, Unge Ferrari og The Weeknd, men også fra filmer. “Jeg tar mye inspirasjon fra filmer når jeg lager musikk. Historien i l

Lyttefest for Metallicas nye album 13. april på kino verden over!25.1.2023 15:16:47 CET | Pressemelding

Metallica and Trafalgar Releasing are excited to extend an open invitation to a worldwide listening party: the global premiere of Metallica’s forthcoming 12th studio album, 72 Seasons. For one night only on Thursday, April 13, 72 Seasons will be played in full in pummeling surround sound, exclusively for cinema audiences worldwide—with every one of the new songs featuring its own music video and exclusive commentary from the band. The result will offer fans an unforgettable night as they experience 72 Seasons first and fully on the eve of its April 14 release date. View a 72 Seasons – Global Premiere announcement video from Metallica HERE. Tickets for 72 Seasons – Global Premiere will be available beginning Thursday, March 2 at metallica.film. Preceded by the newly released album track “Screaming Suicide” and its brand-new lyric video, and first single “Lux Æterna” — hailed upon its November 28, 2022 release as “thundering, breakneck” (Billboard), “gut-punching” (Rolling Stone) and “bl

Atle Pettersen klar for MGP med "Masterpiece"23.1.2023 08:00:00 CET | Pressemelding

Atle Pettersen er klar for siste delfinale i MGP lørdag 28. januar med låten "Masterpiece", en hyllest til datteren. Pettersen er en allsidig artist og programleder med en lang og innholdsrik karriere bak seg. Ikke bare loser han store deler av Norges befolkning gjennom fredagskvelden i Beat for Beat. Du har sannsynligvis også sett ham i en rekke andre produksjoner som Julemorgen, Sommeråpent, Idrettsgallaen og VG-lista Rådhusplassen. Han har også gjort flere musikaler og revyer, som blant annet hovedrollen i Singin’ in the Rain, Jersey Boys og Beatles. Atle er også aktuell med egen podkast, En pappa i livet, hvor han med gjester i studio snakker om gleder og utfordringer ved rollen som pappa. Atle har vært med i flere musikkonkurranser og fikk sitt store gjennombrudd i X Factor i 2010. Han har senere vært med i både Stjernekamp i 2013 og The Hit i 2014. Musikk har alltid vært en stor del av Atles liv, og han både opptrer og produserer musikk for seg selv og andre. Hans årlige julekons

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom