Skanska Norge

Salgssuksessen for Skanska og Base fortsetter i Stavanger

Del

Byggingen av Consulens Brygge startet i 2020 med 38 leiligheter i første byggetrinn. Nå starter byggingen av 27 leiligheter i trinn 2, der den ene kan nå en salgspris på 35 millioner.

Nå starter byggingen av trinn 2 på Consulens Brygge i Stavanger. Illustrasjon: Ensigna AS
Nå starter byggingen av trinn 2 på Consulens Brygge i Stavanger. Illustrasjon: Ensigna AS

– Consulens Brygge er et prosjekt vi er veldig stolte av, og da er det selvsagt ekstra godt å se at markedet deler vårt syn på kvaliteter og beliggenhet på prosjektet. Dette prosjektet skal bli et foregangseksempel på miljøvennlig utvikling av nye boliger i Stavanger, og her har vi tydelige miljøambisjoner. Vi BREEAM-NOR-sertifiserer alle våre boligprosjekter i Skanska Eiendomsutvikling, og det sikrer kundene våre trygge og miljøvennlige hjem som tilrettelegger for en mer miljøvennlig livsstil, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Magnus Ervik Fossheim.

Bo på bryggekanten

Consulens Brygge bygges på den gamle Kulimportkaien ved Hillevågsvatnet og får en av Stavangers flotteste beliggenheter.

Også Odd-Are Njå i Base Bolig er en fornøyd mann.

– Ja, som mange husker kom trinn 1 omtrent samtidig som koronapandemien brøt ut. Da var vi som andre boligutviklere usikre på hva som kom til å skje, men dette har gått over all forventning, sier prosjektlederen.

I byggetrinn 1 ble det satt prisrekord for leiligheter i Stavanger med 40 millioner kroner på en stor toppleilighet. I trinn 2 er det to toppleiligheter på rundt 200 kvadratmeter ute for salg, men det planlegges også for en enda større toppleilighet.

– I påvente av kjøpere til disse to tegner vi inn et forslag med hele toppetasjen til én leilighet. Prisen vil nok ligge på rundt 35 millioner, sier Njå.

Det er Skanska, Region Sør i Stavanger, som skal bygge Consulens Brygge. Kontrakten for byggetrinn 2 har en verdi på cirka 110 millioner kroner.

– Vi er svært fornøyde med at Skanska Eiendomsutvikling og Base Bolig har truffet så bra på markedet slik at vi som entreprenør nå kan starte produksjonen av andre byggetrinn. Denne byggekontrakten er viktig for Skanska og bidrar til å forsterke den positive trenden for Skanska Norge i Rogaland og Agder. Dessuten er prosjektets miljøambisjoner er i tråd med Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, og vi gleder oss til å få starte byggingen sier regiondirektør i Skanska Norge, Jone Klingsheim.

Consulens Brygge skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus. Prosjektet er forventet ferdigstilt i 2023. Det neste salgstrinnet er under planlegging. Prosjektet er et samarbeid mellom Base Bolig og Skanska Eiendomsutvikling.

For mer informasjon, kontakt:

Magnus Ervik Fossheim, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling: 975 10 101
Odd-Are Njå, prosjektansvarlig i Base Bolig: 913 08 286

Bilder

Nå starter byggingen av trinn 2 på Consulens Brygge i Stavanger. Illustrasjon: Ensigna AS
Nå starter byggingen av trinn 2 på Consulens Brygge i Stavanger. Illustrasjon: Ensigna AS
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom