Salget av smaksatt melk gikk opp 4 prosent siste året – og 74 prosent på 10 år

Smaksatt melk - som sjokolademelk og iskaffe - har de siste ti årene hatt en formidabel vekst med en volumøkning på hele 74 prosent, og fra 2021 til 2022 fortsatte økningen med 4 prosent.
Ernæringsrådgiveren i Melk.no, Terese Glemminge Arnesen mener det er innovasjoner innen kategorien som er hovedårsaken til den store økningen.
– Våre markedstall viser en positiv trend i salget av populære produkter som sjokolademelk, og vi tror mye av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende produkter på markedet som inneholder lite eller er helt uten tilsatt sukker. På den måten blir produktene attraktive for flere forbrukergrupper, sier Glemminge Arnesen.
God innovasjon lønner seg
Det er de senere årene blitt utviklet varianter med lite eller uten tilsatt sukker, som har ført til at melk med smak har gått fra først og fremst å være koseprodukter til produkter vi tillater oss å drikke oftere.
– Et større utvalg av for eksempel sjokolademelk og yoghurt med lite tilsatt sukker har vist seg å være noe forbrukerne ønsker. Gode innovasjoner gjør at forbrukerne kan ta bevisste, sunne valg i butikken, sier ernæringsrådgiveren.
Fra koseprodukt til frokostbordet
Undersøkelser fra Melk.no viser at sjokolademelk er spesielt populært blant unge gutter, men etter at de nye variantene uten sukker har kommet på markedet har drikken blitt attraktiv for flere, også yngre jenter og barnefamilier.
– Konkurransen i drikkemarkedet har eksplodert de siste årene, og da synes vi det er fint å se at det lages sunne drikker som smaker godt for barn og unge. Og det beste med sjokolademelken er at den inneholder de samme næringsstoffene som vanlig hvit melk, og er en viktig kilde til blant annet kalsium, B-vitaminer og jod. Sånn sett passer sjokolademelk like godt i bursdager som på frokostbordet, sier ernæringsrådgiveren.
Bidrar til bedre folkehelse
– Helsemyndighetene anbefaler oss å spise tre porsjoner magre meieriprodukter hver dag, og for å bidra til å dekke jodinntaket bør to av tre porsjoner være melk, syrnet melk eller yoghurt. Med stadig flere sunne varianter å velge i håper vi det kan være lettere for folk å ta gode matvalg og spise sunt, avslutter Glemminge Arnesen.
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noTerese Glemminge ArnesenErnæringsrådgiver, presseansvarlig
Tel:951 95 129terese@melk.noBilder


Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Salget av meieriprodukter øker3.5.2023 06:41:47 CEST | Pressemelding
Nye tall fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser at de fleste meierikategoriene endte med positive salgstall i første kvartal 2023, sammenlignet med fjoråret. Oppgangen under pandemien fikk en naturlig tilbakegang i 2022, men tross dyrtid og åpen grensehandel, velger forbrukerne fortsatt hverdagsproduktene i butikken.
7 av 10 unge elsker påskekakaoen31.3.2023 08:00:00 CEST | Pressemelding
Lite slår varm sjokolade i påskesola! Ifølge en ny undersøkelse fra Melk.no er det de unge som drikker mest av den deilige drikken i løpet av høytiden, og de fleste er enige om hvilken kakaovariant som smaker best.
Nord-Norge drikker mest kakao i påsken30.3.2023 05:00:00 CEST | Pressemelding
Lite slår varm sjokolade i påskesola! Godt over halvparten av alle nordmenn sier de drikker kakao i påsken, men det er lengst nord og midt i landet den deilige og varme drikken er mest populær.
Lag vafler til vaffeldagen på lørdag22.3.2023 11:35:47 CET | Pressemelding
Vaffeldagen er like rundt hjørnet, og en perfekt anledning til å feire vårens anmarsj med nystekte vafler toppet med syltetøy, brunost eller rømme. "Vårfrudagen" den 25. mars er en hyllest til vaffelhjertet, og et symbol på at det endelig er lysere og varmere dager i vente.
Melk er god folkehelse for under 5 kr glasset. Flere burde huske å legge den i handlekurven.3.2.2023 13:34:23 CET | Pressemelding
Etter en økning under pandemien, endte salget av melk og meieriprodukter med en nedgang i 2022. Det ser dessverre ikke ut til at forbrukerne tar med seg de endrede melkevanene inn i en hverdag uten pandemirestriksjoner. Nå som vi er inne i en tid med stor økning i matvarepriser, er det på tide å minne hvor mye rimelig folkehelse det er i et glass melk.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom