AF Gruppen

Salg av kontorbygget "K5" på Hasle Linje

Del

Hasle Linje Næring DA, et selskap eid 49,5 % av AF Gruppen, 49,5 % av Höegh Eiendom og 1 % av Vind AS, har akseptert bud fra Clarkson Platou Real Estate om salg av alle aksjene i selskapet Karvesvingen 5 AS, som eier det nyoppførte smartbygget "K5" på samme adresse.

"K5" på HasleLinje. Foto: Max Emanuelsson/AF Gruppen
"K5" på HasleLinje. Foto: Max Emanuelsson/AF Gruppen

Karvesvingen 5 er et kontorbygg på ca 18 000 kvm BTA og hovedleietaker er ATEA, som flyttet inn i første kvartal 2020. Bygget er oppført av AF Gruppen og er BREEAM-NOR Excellent miljøsertifisert. Höegh Eiendom skal fortsatt forvalte bygget etter transaksjonen.

Salget anslås til å gi en regnskapsmessig gevinst på MNOK 95 for AF Gruppen. 

- Hasle Linje har på kort tid utviklet seg til en veldig vital bydel, sentralt og lett tilgjengelig. "K5" er ofte omtalt som Europas smarteste bygg, og vi er veldig tilfreds med å ha kommet til enighet i direkteforhandlinger med Clarkson Platou Real Estate. Utover dette er partene enige om ikke å kommentere detaljer før salget er endelig gjennomført, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen. 

Budet er betinget av finansering og tilfredsstillende due diligence. Transaksjonen forventes gjennomført innen utgangen av oktober 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

"K5" på HasleLinje. Foto: Max Emanuelsson/AF Gruppen
"K5" på HasleLinje. Foto: Max Emanuelsson/AF Gruppen
Last ned bilde

Om AF Gruppen

AF Gruppen
AF Gruppen
Innspurten 15
0603 Oslo

+47 22 89 11 00http://www.afgruppen.no

AF Gruppen er et prosjektbasert entreprenør- og industrikonsern, formet av entreprenørånd og gjennomføringskraft. Konsernet omsatte for 22,6 mrd kroner i 2019 og har i dag ca 5700 medarbeidere. AF Gruppen er notert på Oslo Børs (AFG).

Vår virksomhet er inndelt i følgende områder: Anlegg, Bygg, Betonmast, Eiendom, Energi og Miljø, Sverige og Offshore. 

www.afgruppen.no

Følg pressemeldinger fra AF Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AF Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra AF Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom