BAMA

Salatfabrikken gjenåpner onsdag

Del

Onsdag morgen gjenåpner salatfabrikken på Lierstranda. Det har ikke vært produksjon ved fabrikken siden lørdag kveld, 19. september.

Gjenåpningen skjer i tett dialog med lokale helsemyndigheter, verneombud og tillitsvalgte 

15 ansatte ved fabrikken er bekreftet smittet 

– Ansatte som kommer tilbake på jobb skal være friske, hanegativ testog være ferdig medkarantenen på ti dagersier Atle Beyer, administrerende direktør i BAMA Industri.  

Alle som var på jobb i perioden mandag 14. til og med lørdag 19. september ble i forrige uke tatt ut i karantene, og har gjennomført testingKarantenen regnes fra ti dager etter siste mulige smittekontakt.Det medfører at avslutningen på karantenen varierer fra person til person. 

Kommuneoverlegen i Lier uttalte i en pressemelding fredag 25. septemberat BAMA kan gjenoppta produksjonen så snart karantenen er over. 

Gjenåpningen skjer på en trygg og forsvarlig måte

– VI har hatt ekstraordinære tiltak og retningslinjer på plass i fabrikken siden mars. Nå blir disse ytterligere forsterket. Det handler om strengere adgangskontroll og avstandsregler, enda hyppigere desinfeksjon og økt bruk av digital kommunikasjon, sier Beyer.

Fabrikken gjennomfører grundig opplæring av alle ansatte.

– Den vil foregå i små grupper. De ansatte vil også få retningslinjene oversatt til sitt eget morsmål og tett oppfølging i tiden fremover. 

Salatfabrikken starter med produksjon av salater, babyleaf, begersalater og grønnsaksprodukter. Det vil være noe redusert kapasitet i starten.

Trygg mat

Ifølge helsemyndighetene og Mattilsynet er det ingenting som tyder på at korona smitter via mat eller emballasje. Smitteoverføring overvåkes av forskere og myndigheter. På verdensbasis er det ingen kjente tilfeller av smitte via mat eller emballasje.  

Kontakter

Bilder

Om BAMA

BAMA
BAMA
Nedre Kalbakkvei 40
1081 Oslo

22 88 05 00http://www.bama.no

BAMA Gruppen AS er det ledende selskapet i Norge innen fersk frukt, bær, grønnsaker, salater og poteter. Vi opererer også innen andre ferske produkter som blomster og planter, drikker og påsmurte produkter. BAMA håndterer årlig over 500 000 tonn ferske produkter fra 1400 leverandører i 85 land på alle kontinenter.

Følg pressemeldinger fra BAMA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra BAMA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BAMA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom