NRK

Så mange så Monsens premieretur

Del

I forrige uke startet årets sommertur med Lars Monsen i spissen. På premiereturen på Hardangervidda, som ble sendt på NRK1 torsdag 12. juli, fulgte 37.000 seere med på den fem timer lange turen. Det ga en markedsandel på 22 prosent. 268.000 var innom sendingen i minst ett minutt.

Antall seere på fredagens minutt for minutt-sending lå på 39.000, og disse tallene økte på lørdagen til 50.000. På søndagen lå tallet på 77.000 seere.

– Det er tydelig at folk setter pris på opplevelser fra fjellet. Vi er strålende fornøyd med første uken, sier Thomas Hellum, som er prosjektleder for «Monsen minutt for minutt».

Sommeråpent

«Sommeråpent», som sendes på NRK1 om kvelden, hadde 454.000 seere på premieren 12. juli, og en markedsandel på 52 prosent. I løpet av helgen lå tallene for «Sommeråpent» på 286.000 (fredag), 346.000 (lørdag) og 397.000 (søndag).

– «Sommeråpent» har de største tallene og er flaggskipet på kvelden - og det er som forventet når programmet går i beste sendetid. «Monsen minutt for minutt» på dagtid er et program folk er innom innimellom, og er viktig som innholdsprodusent til kvelden. De to programmene utfyller hverandre, sier Hellum.

Nettsiden nrk.no/sommer, hvor man også kan se programmet, har i snitt hatt 15.000 unike brukere på sendedagene.  

Kontakter

Linda Reistad, tlf: 97163360
Linda.Reistad@nrk.no
Presseansvarlig, Monsen minutt for minutt og Sommeråpent, NRK

Thomas Hellum
Thomas.Hellum@nrk.no
Prosjektleder Monsen Minutt for Minutt, NRK

Håvard Jenssen
Havard.Jenssen@nrk.no
Prosjektleder Monsen Minutt for Minutt, NRK

Thea C. Flinder
Thea.Flinder@nrk.no
Prosjektleder Sommeråpent, NRK

Bilder

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom