Frende Forsikring

Så mange har pusset opp hjemme under pandemien

Del

1 av 4 har pusset opp i huset sitt under pandemien. Mange nordmenn har også investert penger i hage og hytte.

Nordmenn har brukt mye penger på oppussing under koronaen. Foto: Unsplash.
Nordmenn har brukt mye penger på oppussing under koronaen. Foto: Unsplash.

- Dette heier vi på. Oppgradering av bolig, hage og hytte før noe går galt kan spare deg for mange penger. Det er ingen overdrivelse å si at vi er utsatt for mye vær og vind i Norge, sier bygningsekspert og produktsjef i Frende Forsikring, Øystein Øren.

24 prosent har pusset opp bolig, 15 prosent har investert penger i hage og seks prosent i hytta under pandemien, viser Frendeundersøkelsen utført av Norstat.

Skadehopp i 2020
I 2020 ble det meldt inn nesten 480 000 store og små erstatningstilfeller på privatboliger og innbo her til lands. Det er en økning på nesten 10 prosent fra året før. Det kostet norske forsikringsselskap 8,7 milliarder kroner, viser tall fra Finans Norge. Naturskader er holdt utenfor.

- Det er 1,4 prosent nedgang i erstatningsbeløpene i 2020, men antallet skader gjorde et hopp. Det kan ha sammenheng med at vi var mer hjemme og brukte tid på å pusse opp. Flere har oppdaget feil og skader som de ikke visste om. Når du får begrenset skaden før den blir for stor, er både tid og penger spart, sier Øren i Frende.

Denne aldersgruppen er ivrigst
Frendeundersøkelsen viser at menn og kvinner er nesten like ivrige på oppussingen. Menn har brukt noe mer på huset og hytta, mens kvinner har brukt litt ekstra i hagen.

Aldersgruppen 30-39 år har vært hyppigst ute med hammer og spiker i hjemmet, tett etterfulgt at 40-49. Her er den prosentvise fordelingen:

  1. 30-39 år: 32 prosent
  2. 40-49 år: 30 prosent
  3. 50-59 år: 22 prosent
  4. 60-99 år: 21 prosent
  5. 18-29 år: 16 prosent

- Småbarnsfamilier i 30- og 40-årene har tydeligvis brukt tiden godt. Mange har gjerne også flyttet ved familieforøkelsen og investert i oppussing, sier Øren i Frende. 

Hvor oppgraderes det mest?

Brukt mest på oppussing

Brukt minst på oppussing

Hus

Midt-Norge (28 prosent)

Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold (21 prosent)

Hage

Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold, og Østlandet (17 prosent)

Oslo (7 prosent)

Hytte

Vestlandet (11 prosent)

Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold (3 prosent)

- Landsdelen Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold utmerker seg i topp eller bunn i alle kategoriene. De har brukt mest utendørs og minst inne. Kanskje de rustet opp for en sommer utendørs i skjærgården, sier Øystein Øren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nordmenn har brukt mye penger på oppussing under koronaen. Foto: Unsplash.
Nordmenn har brukt mye penger på oppussing under koronaen. Foto: Unsplash.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg pressemeldinger fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom