Frende Forsikring

Så mange brukte reiseforsikringen sin i fjor

Del

Da pandemien traff gikk trafikken til forsikringsselskapene i taket. - Hele 1 av 5 brukte reiseforsikringen sin i fjor.

1 av 5 brukte reiseforsikringen sin i fjor. Avbestillingene gikk i taket.
1 av 5 brukte reiseforsikringen sin i fjor. Avbestillingene gikk i taket.

Det sier reiseskadesjef Petter Lassen i Frende Forsikring.

Tall fra Finans Norge viser en økning i antallet skader på norske reiseforsikringer på over 20 prosent fra året før. I 2020 ble det meldt inn 448 000 skader, en økning på 96 000. Totalt ble det betalt ut mer enn 2,3 milliarder kroner på reiseforsikring i 2020, en liten økning fra året før (0,2 prosent).

Avbestillingskostnader skjøt i været
- At antallet innmeldte skader på reiseforsikring stiger med 20 prosent i et år hvor vi knapt reiste utenlands sier litt om mengden avbestillinger som kom inn, sier Petter Lassen.

Det ble meldt inn mer enn tre ganger så mange avbestillinger som året før, og utbetalingene for avbestillinger var 150 prosent høyere i 2020.

- Mange reiser ble kansellert. Reisende måtte komme seg raskt hjem da land begynte å stenge ned og skifte farger. Totalt betalte forsikringsselskapene ut 1,2 milliarder kroner bare for avbestilte reiser, forteller reiseskadesjefen.

Dette brukte vi forsikringen til i Norge
Men det var ikke bare knuste feriedrømmer selskapene fikk høre om i fjor.

- En god reiseforsikring gjelder jo også i Norge, og vi merket at norgesferie var populært. Knuste mobiltelefoner og tyveri av ting du har med deg på reise er gjengangere folk melder inn når de reiser her til lands, sier Petter Lassen i Frende.

Skadesak for 2,4 millioner
Når nordmenn trenger reiseforsikringen i utlandet er hjemtransport og andre sykdomsdekninger de klart viktigste. De er også de desidert dyreste for forsikringsselskapene å håndtere.

En nedstengt verden gjorde sitt til at erstatninger for reisesykdommer ble halvert fra 2019 til 2020. I fjor var utbetalingene for dette på 483 millioner, ifølge Finans Norge.

Men selv om de aller fleste nordmenn holdt seg i hjemlandet var det noen som ble skadet på utenlandstur.

- Den dyreste enkeltsaken vi så kostet hele 2,4 millioner kroner og viser hvor enormt viktig reiseforsikring er, sier Lassen.

Håper på utenlandsreiser i 2021
Men selv om redusert reising sparte forsikringsselskapene for utgifter til reiseskader i 2020 håper Frende at verden kommer seg tilbake til normalen utover året.

- Det er ingenting vi heller ønsker enn å reise hvor vi vil, når vi vil. Der er vi ikke helt ennå, men selv med strenge restriksjoner vet vi at mange har nødvendige reiser nå. Derfor gjelder reiseforsikringen i Frende også i røde land, med unntak av koronarelaterte hendelser, sier reiseskadesjef Petter Lassen i Frende.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

1 av 5 brukte reiseforsikringen sin i fjor. Avbestillingene gikk i taket.
1 av 5 brukte reiseforsikringen sin i fjor. Avbestillingene gikk i taket.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.

Følg saker fra Frende Forsikring

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frende Forsikring på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Frende Forsikring

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom