Refinansiere.net

Rydd privatøkonomien med refinansiering i vår

Del

Det er ganske vanlig å ta en opprydding i boden, kjelleren eller på loftet om våren. Da kastes det som ikke trengs ut, eller selges på Finn.no. Dette er en fornuftig ting å gjøre, men like fornuftig er det også å ta en vårrydding i privatøkonomien.

Noen ganger lønner det seg å ikke bare rydde i boden, men også i privatøkonomien. Foto: Istockphoto.
Noen ganger lønner det seg å ikke bare rydde i boden, men også i privatøkonomien. Foto: Istockphoto.

Dyrere enn nødvendig

Det kan nemlig samle seg opp flere smålån og kreditter som vi har skaffet oss i løpet av det siste året, og som er dyrere enn de trenger å være.

Når man tar opp lån bør man tenke nøye gjennom både behovet og konsekvensen av gjelden. Imidlertid er det slik at vi noen ganger kan pådra oss gjeld uten at vi tenker tilstrekkelig langsiktig og helhetlig. Hvis vi ikke rydder opp i det kan det bli unødvendig dyrt.

Her viser vi deg hvordan du tar grep om unødig dyr gjeld, og gjør det rimeligere å betale den.

Hva slags gjeld har rotet til økonomien din

Det er flere typer smågjeld som kan føre til at man mister oversikten over privatøkonomien. Slikt «rot» kan inkludere:

  • Kredittkortgjeld
  • Kjøp på avbetaling, av f.eks. reiser, møbler eller utstyr
  • Billån
  • Forbrukslån

Felles for alle disse lånetypene er at det er såkalte usikrede lån. De er som regel raske og enkle å ta opp, og man trenger ikke å stille fast eiendom som sikkerhet for å få slike lån og avbetalingsordninger.

Billigere å samle

En annen ting som er felles for alle typer usikrede lån er at de vanligvis har relativt høy rente. Imidlertid varierer renten betydelig. Derfor er det potensielt mye å spare på å sørge for å unngå den høyeste renten.

Stort sett gis det lavere rente på et større forbrukslån enn på et lite. Det er hovedgrunnen til at det lønner seg å ta opp et enkelt forbrukslån for å refinansiere smågjeld enn å ha flere små lån samtidig.

En annen grunn er at når du samler all smågjeld i et lån trenger du bare å betale termingebyr på det ene lånet, i stedet for på mange forskjellige lån.

Regler for refinansiering

Det gjelder en del andre regler for refinansieringslån enn for vanlige forbrukslån. Blant annet kan det gis anledning til å bruke lenger tid på nedbetalingen, dersom det trengs. Det er fordi det er ment å skulle brukes til å få orden på privatøkonomien, og da er det viktig å sette opp en realistisk nedbetalingsplan.

Det er imidlertid viktig å huske på at jo lengre tid du bruker på nedbetalingen jo dyrere blir det samlede lånet. Ta deg derfor god tid til å regne ut hvor mye det vil være riktig for deg å betale i hver termin.

En annen viktig side ved refinansieringslån er at det kun er ment for å rydde gammel gjeld, og du har derfor ikke anledning til å låne «litt ekstra» til forbruk samtidig.

Hvordan få best mulig refinansiering

Når du skal refinansiere er det viktig å sørge for at du får det best mulige lånet. Da er det svært viktig å søke flere steder samtidig, for å kunne velge ut den finansieringsinstitusjonen som tilbyr deg lavest mulig rente.

Du kan finne oversikt over en rekke banker som tilbyr lån til refinansiering på nettsiden Refinansiere.net. Der kan du på enkel måte søke direkte til alle disse bankene, noe som gjør hele prosessen enkel og rask. Du finner også lånemeglere der. 

Lånemeglere kan søke for deg til en rekke banker. Det er både gratis og uforpliktende å benytte slike lånemeglere. Du forplikter deg ikke til noe før du selv har valgt det lånet du mener er best, og signert en avtale med den banken.

Bilder

Noen ganger lønner det seg å ikke bare rydde i boden, men også i privatøkonomien. Foto: Istockphoto.
Noen ganger lønner det seg å ikke bare rydde i boden, men også i privatøkonomien. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Refinansiere.net

Refinansiere.net er en uavhengig aktør for sammenligning og testing av tilbydere av refinansiering. Nettsidens mål er å gjøre det enklere å sammenligne refinansieringsmuligheter og dermed finne det beste tilbudet. Nettsiden har også oppdaterte tips og artikler innen emnet.

Refinansiere.net tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det linkes til. Vi tar også forbehold om at nettsiden kan inneholde feil.

Følg pressemeldinger fra Refinansiere.net

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Refinansiere.net på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Refinansiere.net