Ticket Feriereiser

Rush etter weekendreiser i Pinsen

Del
Også i år byr mai på mange røde dager som faller på en hverdag, og med det følger sjansen til å reise på fantastiske weekendreiser. Mange velger å reise bort i forbindelse med pinsen, noe som gir muligheten til å nyte en fire dagers langhelg ved bare å bruke en enkelt feriedag. Bestillingene før pinse har økt med hele 33 prosent sammenlignet med 2019, og Ticket har laget en toppliste over de mest populære reisemålene.

I år falt1. mai på en mandag noe som gjorde at alle som hadde fri fra jobb da fikk en tredagers helg uten å måtte bruke noen feriedager. Mange benyttet da anledningen til å reise på helgetur, og byer som London, Berlin og Alicante toppet listene – klassiske storbyer med mange direktefly og et bredt utvalg av god mat, shopping og opplevelser. Også Kristi Himmelfartsdag og påfølgende inneklemt fredag er populært for weekendturer. I år faller 17. mai rett i forkant og dermed kan helgen utvides med enda en dag om man velger å feire nasjonaldagen i utlandet. London topper listen også denne helgen, etterfulgt av København og Stockholm.

Om bare en drøy uke kommer neste mulighet til å utnytte røde dager for en etterlengtet ferie. Vi ser allerede at bestillingene for pinsen er 33 prosent høyere enn i 2019, og byer som London, Barcelona og Berlin topper listene over nordmenns mest populære reisemål i pinsen. Andre destinasjoner som Wien, Dublin og Gdansk klatrer imidlertid raskt på listene ettersom stadig flere også ønsker å benytte anledningen til å oppdage nye destinasjoner.

-          Mange synes pinsen er en god anledning til å reise på en lengre helgetur. Ved å ta seg fri for eksempel fredag eller tirsdag kan man få en herlig langhelg med bare å bruke én feriedag, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Vi ser en stor endring i hvor folk velger å reise i år sammenlignet med 2019. London og Barcelona er helt klart de byene flest velger å reise til. Begge byene byr på mange ulike aktiviteter og har et bredt utvalg av spennende restauranter for alle smaker. Har du i tillegg lyst til å ta et bad, gir Barcelona deg muligheten til å ta en forfriskende dukkert. Pinsen er en populær helg å reise på weekendreise da det er siste langhelgen før sommerferien starter, og mange velger da å besøke destinasjoner som de kanskje ikke velger å reise til i selve sommerferien sin.

-          Pinsen er en perfekt mulighet for å reise bort på en langhelg eller en ukes ferie før sommeren begynner. Destinasjonene er ennå ikke fulle av turister og du kan nyte vakre strender og byer uten trengsel. Varmen kommer tidlig til Middelhavet, så det er en fin måte å tyvstarte sommeren på, sier Ellen Wolff Andresen.

Tickets bookingstatistikk viser hvordan mange av årets toppdestinasjoner ligger lengere mot syd enn hva som var tilfellet i 2019 da byer om Reykjavik og Amsterdam toppet listene, mens i år er det varme byer som Barcelona og Alicante som virkelig skyter fart. Den sene våren antas å ligge bak ønsket om å reise til byer som har flere soltimer.

De mest populære reisemålene i pinsen:

  1. London (8)
  2. Barcelona (Ny)
  3. Berlin (Ny)
  4. Milano (Ny)
  5. Paris (2)
  6. Edinburgh (Ny)
  7. Manchester (Ny)
  8. Wien (Ny)
  9. Dublin (Ny)
  10. Alicante (Ny)

 Kilde: Tickets bookingsstatistikk, bestillinger frem til 8. Mai med avreise 25. – 27. Mai. Tallene i parantes viser plasseringen i 2019 da var pinsen 8. – 10. juni.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Fredrik Selmers vei 6
0663 OSLO

90594673http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 68 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.  

Følg pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ticket Feriereiser

Lavere interesse for rene treningsreiser - nå vil vi kombinere!30.5.2023 09:00:00 CEST | Pressemelding

Ifølge reisebyrået Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse har nordmenns interesse for treningsreiser gått ned de siste årene. I 2019 ønsket åtte prosent av nordmenn å reise på en treningsreise, men interessen har nå sunket til kun én prosent. Undersøkelsen viser at de som har planlagt en tur i økende grad ser etter hvile og avslapning i ferien, fremfor trenings- og fitnessprogrammer.

Dette er det viktigste når vi reiser med barn28.4.2023 12:46:39 CEST | Pressemelding

Tickets Kantar SIFO-undersøkelse viser at foreldre som reiser med barn prioriterer barnevennlig hotell, direktefly til reisemålet og et bredt utvalg av barnevennlige aktiviteter. I motsetning til andre typer reisende kommer prisnivået kun på fjerdeplass på listen over det som er viktigst for barnefamilier, som heller prioriterer smidig og bekymringsfri reise. For å gjøre det enklere for familier å ha en fantastisk familiereise sammen har Ticket tatt frem fem tips for å gjøre turen enklere.

Prisen og beliggenheten er viktigst når vi velger hotell24.4.2023 12:10:47 CEST | Pressemelding

Å velge hotell til ferien kan noen ganger være vanskelig – beliggenheten, prisen og frokosten er noe av det vi vurderer når vi leter etter hotell til reisen. I Tickets siste Kantar SIFO-undersøkelse ser vi at rimelige hoteller er viktigst, da mer enn én av to nordmenn ser på dette som en av de viktigste faktorene når de skal velge hotell. Deretter følger beliggenheten nær planlagte reiseaktiviteter og en god frokostbuffé.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom