AVILOO GmbH

Ruller ut den første uavhengige batteritest for norske elbiler over hele landet

Del

Endelig er det mulig for norske elbilister å få en uavhengig test som gir innsikt og analyse av bilens batterihelse. Testene er nå tilgjengelig på alle Vikings kontrollstasjoner over hele landet.

Det er østerrikske Aviloo som står bak de teknologisk ledende batteritestene for elbiler og plug-in hybrider. I samarbeid med Norsk Elbilforening og Viking ruller de ut sine uavhengige batteritester over hele Norge. Norske forbrukere og bedrifter kan dermed for første gang få en produsentuavhengig vurdering av sitt elbilbatteris helsetilstand. 

– Elbilbatterier er gjenstand for naturlige aldringsprosesser og mister lagringskapasitet over tid. Samtidig vil individuell bruksatferd alltid påvirke batterihelsen den ene eller andre veien. Med våre TÜV-sertifiserte tester gjør vi denne informasjonen tilgjengelig for nordmenn for aller første gang, sier Nikolaus Mayerhofer, teknologidirektør og med-gründer i Aviloo. 

Aviloo tilbyr to tester på det norske markedet. Premium-testen er markedets mest omfattende batteridiagnose og gir detaljert innsikt i batteriets helse. Flash-testen, som tilbys bedriftskunder, er markedet raskeste test og sjekker batteriets funksjonalitet fra et sikkerhetsperspektiv. 

– Vi er veldig fornøyde med å tilby nordmenn muligheten til å teste batterihelsen til sin bil på en enkel, oversiktlig og uavhengig måte, sier Wolfgang Berger, administrerende direktør og med-gründer i Aviloo. 

Hver femte solgte bruktbil i Norge er nå en elbil og Finn.no melder om både økende etterspørsel og tilbud. Verdien av en brukt elbil eller plug-in hybrid bil avhenger i stor grad av tilstanden til batteriet, og en uavhengig test av batteriet gir derfor en trygghet ved kjøp og salg av brukte elbiler. Den eneste måten å finne ut av helsetilstanden til batteriet i elbilen din, er å teste det grundig. 

– Uavhengige batteritester har vært etterspurt blant våre medlemmer i lang tid. Løsningen til Aviloo er velutprøvd og TÜV-sertifisert. Samarbeidet vårt med dem er derfor viktig, og kommer til å bli enda viktigere når stadig flere solgte bruktbiler utgjøres av elbiler og plug-in hybrider, sier Ståle Frydenlund, seniorrådgiver og testansvarlig i Norsk Elbilforening. 

Viking er den andre sentrale samarbeidspartneren til Aviloo på det norske markedet. Batteritestene vil være tilgjengelig på alle deres kontrollstasjoner i landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. 

– Vårt strategiske samarbeid med Viking gjør testene mer tilgjengelige for nordmenn over hele landet, samtidig som at det gjør det enkelt å få Aviloo- boksen oppkoblet. På denne måten sikrer vi norske forbrukere og bedrifter nøyaktige, pålitelige og uavhengige diagnoser av helsen til sitt batteri, avslutter Berger.

Aviloos fem beste tips for å ta vare på elbilbatteriet ditt:

1. Unngå å lade batteriet til 100 prosent for daglig bruk. Dersom du trenger full rekkevidde, lad heller bilen fullt opp like før bruk. Et tips er å bruke ladetidtakeren som ofte følger i bilappen din.

2. Unngå dødt batteri. Pass på at du aldri kjører batteriet helt ut. Optimalt sett bør du unngå at ladenivået faller under 20 prosent, da dette sliter på batteriet. Batteriets komfortsone er mellom 20 og 80 prosent.

3. Hjemmelading fremfor hurtiglading. Hurtigladere og superchargere sikrer rask lading under lengre reiser, men belaster batteriene i desto større grad. Det beste for batteriet er en rolig ladeprosess, eksempelvis gjennom hjemmeladeren din.

4. Parker i skyggen om sommeren. På varme sommerdager liker batteriet å ha det kjølig. Det beste er derfor å parkere i skyggen eller garasjen om sommeren. Slik holder du batteritemperaturen på et behagelig nivå.

5. Hold det varmt om vinteren. På kalde vinterdager bør du også parkere elbilen i garasjen, der det er litt varmere. Batteriet foretrekker å lade når temperaturen er over frysepunktet.

Nøkkelord

Kontakter

Oscar L

Bilder

Lenker

Om AVILOO GmbH

AVILOO GmbH

Wiener Neudorf, Østerrike

http://www.aviloo.no

Aviloo er en ledende utvikler av produsentuavhengig batteridiagnostikk for elbiler og plug-in hybrider. Selskapet er basert i Østerrike og opererer i det europeiske markedet. Teamet består av mer enn 30 internasjonale eksperter. Sammen har de utviklet en unik teknologi for testing av elbilbatterier,  som åpner en ny markedsdimensjon i bilindustrien. Aviloos batteridiagnostikk er uavhengig, nøyaktig, pålitelig og TÜV-sertifisert. Testene er enkle å gjennomføre og skreddersys til brukerens behov.

Følg pressemeldinger fra AVILOO GmbH

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra AVILOO GmbH på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.