Røyland gård er Årets Lokalmatgründer
Prisen ble delt ut av statsminister Erna Solberg på den tradisjonsrike Dyrskun i Seljord, og det var en stolt og glad prisvinner som mottok premien på 50 000,- sammen med resten av familien.
-Jeg er utrolig stolt over å denne prisen. Det viktigste er kanskje at så mange har stemt på oss og gitt oss denne annerkjennelsen. I tillegg er vi blitt heiet frem av andre lokalmatprodusenter og det gjør meg ekstra takknemlig, sier Gunnar Sagstuen i Røyland Gård.
Gründeren har sammen med kona Pernille Vea bygget opp en bedrift med flere ansatte som blant annet sørger for at blåbær og krekling blir til syltetøy og utnytter naturens spiskammer på en bærekraftig måte. Syltetøyet blir nå solgt i 83 MENY- butikker, til stor glede for lokalmatentusiaster i Norge. Spesielt syltetøyet som tilbehør til ost, har blitt veldig populært.
-Røyland Gård er en fantastisk representant for alle de lokalmatprodusentene som gjør Norge til et rikere matland. Vi i MENY jobber hver dag for stort utvalg og heier på driftige produsenter som bidrar til økt matglede og god norsk mat. Jeg gleder meg også over at dette er en bedrift som har orden på økonomien og skaper arbeidsplasser i nærmiljøet, sier kategoridirektør i MENY, Einar Gundersen.
MENY er for første gang sponsor av Årets Lokalmatgründer og det er fjerde gang prisen deles ut.
Lokalmatgründer 2018
Konkurransen fokuserer på å finne den beste gründer innen lokalmat og entreprenørskap og er et samarbeid mellom Nationen, MENY og HANEN. Blant de nominerte plukkes det ut 6 finalister som er blitt presentert i Nationen gjennom sommeren. Fra 20. august til 9. september har det vært åpent for å avgi stemme og den muligheten har nesten 10 000 benyttet seg av. Vinneren utropes under Dyrskun i Seljord 14. september.
Juryen ledes av Hilde Charlotte Solheim, styreleder i Destinasjon Røros og Destinasjon Hardanger mm. og består ellers av Eivind Haalien, kategorisjef lokalmat og spesialiteter i NorgesGruppen, Irene Halvorsen, sjefsredaktør i Nationen og Bernt Bucher Johannessen, daglig leder HANEN.
Røyland Gård Røyland
Gård er en familiebedrift og har vært i familien Sagstuens eie siden 1979. Først ble Røyland drevet av Marit og Frank, og nå av Gunnar og Pernille. Gården befinner seg en drøy times kjøretur fra både Arendal og Kristiansand i Birkenes kommune, nærmere bestemt i bygda Engesland.
Lokalmat i MENY
MENYs egne mateksperter i MENY-Lauget har reist land og strand rundt og funnet unike, lokale matskatter. Det har resultert i at MENY i dag samarbeider med 450 lokalmatprodusenter, og tilbyr over 2500 lokalmatprodukter. Ingen annen dagligvareaktør er i nærheten av å ha et så stort utvalg av lokalmat. Produktene merkes i MENY-butikkene som «Matskatter» og med geografisk opphav.
Kontaktpersoner
Einar Gundersen, kategoridirektør MENY: 922 63 314 einar.gundersen@meny.no
Gunnar Sagstuen, Røyland Gard: 920 68 678: sagstuen@roylandgard.no
Bilder
Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
Barnegrøt med 100% norske, naturlige råvarer10.11.2023 12:57:41 CET | Pressemelding
For første gang får vi en 100 prosent norsk barnegrøtserie inn i dagligvarehylla. – Jeg er opptatt av at vi skal spise norsk mat, og at det ungene får i seg er trygt og kortreist, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han lanserte barnegrøten på gården til Den sorte havre i Våler.
Etablerer Norges største mathus for netthandel i Oslo23.10.2023 08:30:00 CEST | Pressemelding
MENY åpner høsten 2024 en sentralisert netthandelsbutikk på Alnabru i Oslo. - Vi vil tilby et større utvalg av mat og drikke til våre netthandelskunder. Hele andre etasjen i bygget vil handle om matglede og nye, spennende matløsninger, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom