Rototec

Rototec lanserer et nytt vannhåndteringssystem for geoenergiboring, ved introduksjon av RotoCont og RotoCont+

Del

Europas største geoenergi-selskap, Rototec, tilbyr ikke bare karbonnøytral energi, men arbeider også aktivt til fordel for miljøet. Sikkerhet har stor betydning i alle våre prosesser innen geoenergiboring. Sikker vannhåndtering i samsvar med alle regler og forskrifter er i sentrum for arbeidet med å ta vare på miljøet vårt.

Normalt blir vannhåndtering under geoenergiboring ivaretatt med en separasjonscontainer. I tillegg til dette lanserer Rototec nå et nytt vannrensingssystem som inkluderer to nye containerprodukter, RotoCont og RotoCont+ (patentsøkt). Ved hjelp av disse to containerne av forskjellig størrelse kan vi nå tilby muligheten for krevende vannhåndtering i tillegg til normal vannhåndtering med en normal separasjonscontainer. RotoCont og RotoCont+ er veldig enkle å bruke, og de kan rengjøre selv store mengder vann, avhengig av prosjektets behov.

”RotoCont og RotoCont+ er basert på en vannhåndteringsteknolog med oppdeling designet av oss. Denne teknologien er utformet for å skille selv de minste partiklene fra vannet", forklare Hannu Puolitaival, Fleet Manager i Rototec-konsernet.

Ved boring etter geoenergi trenger boret tilførsel av trykkvann for å binde borestøvet. Ofte kan det være rent, men farget vann (farget av grunnfjellet) som kommer fra brønnen og har tatt farge av steinstøv og sand i boringen. Før vannet tilbakeføres i bakken, må det behandles i en separasjonscontainer som fjerner stein og støv fra vannet. Nå er det mulig å rengjøre vannet en gang til med RotoCont eller RotoCont+-beholdere når det kreves særlig krevende vannhåndtering, og det er behov for å utskille selv de minste partiklene og grumset.

”Det er veldig viktig for oss å beskytte miljøet og klimaet, og vi gjør alt vi kan for å sørge for dette. Karbonnøytral geoenergi reduserer allerede CO2-utslippene, men vi er også engasjert i andre miljøspørsmål, som for eksempel skånsom vannhåndtering. Vi har alltid sørget for å overholde alle forskrifter og standarder når det gjelder vannhåndtering. På toppen av dette kan vi nå også tilby ekstra krevende vannhåndtering", sier Alexej von Bagh, CEO, Rototec.

Mer informasjon om våre nye RotoCont og RotoCont+ containerprodukter og opplysninger om størrelser kan finnes på https://rototec.no/handtering-av-vann-med-rotocont/

Bilder: https://material.rotomap.fi

Kontakter

Bilder

Om Rototec

Rototec
Rototec
Myrvangvegen 2
2040 kløfta

906 02 936http://www.rototec.no

Rototec Gruppe
Rototec er Europas største leverandør av geoenergi-løsninger og en innovative pioner på dette området. Geoenergi er fornybar energi som kan hentes opp av fjellgrunnen. Med geoenergi er det mulig å oppvarme og avkjøle eiendommer av alle størrelser. Rototecs omfattende konsept dekker hele prosessen fra rådgivning og utforming av energisystemer til implementering av disse. Rototec-konsernet ble etablert i 2007 og firmaet arbeider i Skandinavia. Inntektene til selskapet i 2020 var ca. 51 millioner euro. www.rototecgroup.com