NRK

Ronny leder årets P3 Gull!

Del

30. november skal Norges beste artister hylles med en egen feiring under P3 Gull 2019. NRK P3s egne Ronny Brede Aase leder showet.

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Lørdag 30. november kjører årets P3 Gull-show i gang direkte fra monteringshallen på NRK Marienlyst, med Ronny Brede Aase i førersetet. Programlederen sier det er en stor ære å få lede hyllesten av det norske musikkåret. 

– Det blir veldig kjekt å få æren av å lede den beste festkvelden for feiring av norsk musikk. Jeg elsker norsk musikk, og jeg elsker å formidle den til lytterne våre på daglig basisIngenting er så fett som rushet jeg får av å spille en fantastisk, ny, norsk låt på radio for første gang. Og nå skal jeg få lede kvelden der vi hyller det beste fra året som har gått. Det blir fantastisk! sier Ronny. 

Han har ledet showet én gang før, i 2016, men da sammen med Live Nelvik. I år skal Ronny Brede Aase lede showet helt alene.  

P3 Gull på turné 

P3 Gull arrangeres i år for sjuende gang, men mye er annerledes. Som noen har fått med seg, har showet allerede begynt flere steder rundt om i Norge. 

Emma Steinbakken dro hjem til Drammen og Åskollen skole, Sondre Justad reiste fra Evenskjer i nord til Lærdal i vest, og Kjartan Lauritzen tok med showet til hjemstedet Balestrand. 

P3 Gull skiller seg derfor stort fra tidligere år. Denne endringen har P3 gjort for at enda flere skal få oppleve noen av de beste, norske artistene live. 

Programlederen som skal lede showet i Oslo 30. november synes det er «sykt stas» at P3 har valgt å gjøre dette i oppkjøringa til selve showet. 

– Som en fyr fra distriktet synes jeg jo det er beint fram fantastisk at vi allerede har vært landet rundt med årets P3 Gull. Øyeblikkene der artister møter sitt publikum er jo alltid nydelige, og i år blir det mange av dem, sier Ronny. 

Utdeling av priser 

Som vanlig skal Årets nykommer, Årets liveartist, Årets låt og P3-prisen deles ut. 

Vinneren av kategoriene Årets låt og Årets liveartist avgjøres av publikumsstemmer, mens Årets nykommer og P3-prisen kåres av jury.  

I fjor var det Ina Wroldsen som vant den prestisjetunge “P3-prisen”. Hele listen over musikere som konkurrerer om prisene denne gang, vil bli offentliggjort senere i høst. 

Presseinvitasjoner vil bli sendt ut senere i november.  

Kontakter

For spørsmål om årets P3 Gull, kontakt prosjektleder Maren Jørgensen Dahll (Maren.Dahll@nrk.no)

For pressehenvendelser og akkreditering, kontakt Linda Reistad (linda.reistad@nrk.no) og Janina Mosti (janina.mosti@nrk.no)

Bilder

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no
Som allmennekringkaster skal NRK fylle viktige sosiale, kulturelle og demokratiske behov i det norske samfunnet. NRK tilbyr et bredt og variert medietilbud for det norske publikum gjennom NRK.NO, NRK TV, NRK Radio, fem TV-kanaler og 14 radiokanaler. Nær ni av ti nordmenn tar daglig del i innhold fra NRK på en eller flere plattformer.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom